Miért szerettek ezotériával foglalkozni?
menekülnek a saját szar életükből.
Nem bírják el viselni azt a sok fájdalmat amit összeszedtek magukba. Inkább szépelegnek.
Az utolsó válaszoló - logika alapján akkor eszerint boldog és elégedett emberek nem foglalkoznak ezoteriával.
Némi gyűlölködést és lenézést sejtet a válasza, ez viszont legalább annyira lúzerségre utal, mint az ezoterikusok nézetei a válaszoló szerint. A boldog és elégedett emberek nem gyűlölködnek, és nem fikáznak másokat, mert épp ezoterikus cuccokat olvasnak vagy hisznek.
Kedves kérdező, örömmel válaszolok a kérdésedre, de előbb a pontosítás végett: a Szentírásnak az ezoterikához mi köze? És az ezoterikus irányok is nagyon szerteágazók, az egyszerű horoszkópos napi magazinos cuccoktól kezdve a wiccáig, a különféle keleti irányzatokig, vannak táltos hit gyakorlók, vannak a kelta mágia hívei, egyiptomi mágiázók, vannak akik a különféle színű mágiát gyakorolják, vagy olvasnak róla. Mire gondoltál a kérdésed feltevése alatt?
Bocsi, javítanom kell egy mondatban, szóval:
A boldog és elégedett emberek nem gyűlölködnek, és nem fikáznak másokat, viszont lehet hogy épp attól lesznek normálisabb arcok, és azért nem kötnek beléd az utcán, vagy itt az oldalon, mert épp ezoterikus cuccokat olvasnak vagy hisznek.
Nem pontosan tudom mi ezotéria.
Itt azért nézem szinte csak ezt, mert rengeteget lehet segíteni embereknek megérteni világot és sok más.
(Nem tudom mit állít.)
Nem olvasok szentírást. Nincs is szentírás. Vallásos agymosásokat nem szabad olvasni.
18F
"Mindennel egyetértetek, amit állít?"
ÖÖöö micsoda állít és mit? Az ezotéria gyűjtőfogalom azoknak az irányzatoknak, amelyek nem tartozak más, egzaktabb gyűjtőfogalom alá.
"kerestek-e rá bizonyítékot, hogy nem így, úgy van?"
Természetesen, folyamatosan figyelem és kutatom az összefüggéseket, minden elméletet alaposan - életfogytig - próbára teszek. Nem hiszek el semmit, csak valószínűsítem egy elméletről, hogy közelebb állhat az igazsághoz, mint egy másik.
"Miért olvassátok a szentírást? Szeretitek a történetét?"
Nem olvasok szentírásokat. Bár a Bibliát annak idején elolvastam, de nem merítek belőle semmit napi szinten. Egész más filozófiai irányzatok érdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!