Tudtok olyan esetet hogy a 20-21. században valakit megszólított az Úr?
Sámuel története egészen érdekes:
1Sám 3.3-tól:
"Sámuel az Úr templomában aludt, ahol az Isten ládája állt.
Az Úr megszólította: "Sámuel, Sámuel!" "Itt vagyok" - felelte.
Azután odafutott Élihez, és azt mondta: "Itt vagyok, hívtál." Az ezt válaszolta: "Nem hívtalak, feküdj le és aludj." Elment és lefeküdt aludni.
Az Úr azonban újra szólította: "Sámuel!" És Sámuel fölkelt, odament Élihez és azt mondta: "Itt vagyok, hívtál." Ez azt felelte: "Nem hívtalak, fiam, feküdj le és aludj!"
Sámuel ugyanis még nem ismerte az Urat, még nem volt része abban, hogy az Úr megnyilatkozzék neki.
Az Úr most újra szólította Sámuelt, harmadszorra. Fölkelt, odament Élihez és így szólt: "Itt vagyok, hívtál." Erre Éli megértette, hogy az Úr szólította a fiút.
Ezért azt mondta Éli Sámuelnek: "Menj, feküdj le és aludj, aztán ha valaki szólít, így válaszolj: Beszélj, Uram, szolgád figyel!" Sámuel elment és nyugovóra tért a helyén."
Forrás: [link]
Számomra ez úgy tűnik, mintha egy waklie talkie-n kersztül beszélgettek volna. Az "Úr" beleszólt, hogy halló, van ott valaki? Sámuel ugyan hallotta (netán Isten ládája által?), de nem tudta honnan jön a hang, ezért Élihez ment. Az érdekes az, hogy Isten miért várt megerősítésre, hiszen biztosnak kellett volna lennie abban, hogy a teremtménye hallotta a hívását. Csakhogy nem volt biztos benne. Csak akkor alakult ki beszélgetés, amikor Sámuel reagált. Ez így nagyon érdekes... Többek között az ilyen és ehhez hasonló logikátlanságok miatt hiszem azt, hogy az ószövetség NEM Istenről szólt.
Azért nincs a 20-21. században ilyesmi, mert az, ami ezt művelte az ószövetségi időkben eltűnt (elpusztult, odébb állt). Az igaz Istennek nincs szüksége arra, hogy külön egyedekkel kommunikáljon, hiszen számára minden ember egyformán kedves, nem válogat és ott van mindenkiben, nincs szükség arra, hogy külön megszólítsa őket. Mindenki kapcsolatban áll vele folyamatosan, nincs szükség külön kapcsolatfelvételre.
most is vannak olyanok, akiket megszólit, csak egyrészt nem mondják el, másrészt meg rengeteg kamus van és sokan vagyunk, igy nem tud elterjedni
egyébként akihez szól az Isten, azt nem úgy teszi hogy mond 1-2 mondatot verbálisan, csak ezt tömören igy irták le, igyis hosszú a Biblia. Ha hozzád szólna, akkor utána/elötte több hónapig lenne áhitatod és gyorsan nagyot fejlődnél, de persze ő semmit sem tesz ok nélkül
Az Úr szólítja az Övéit, de nem arra, hogy mindenkinek dicsekedjenek vele. Olvass történeteket kérdező, hány embernek segített az Úr (a legnagyobb bajban is vagy váratlanul), hányat hallgatott meg....stb.
Csak Google kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!