Mi van ha a pokolban élünk, és a vizsga hogy elég gonoszak vagyunk-e?
mármint, ami fura, hogy semmi sem tökéletes. miért?
mindent csak egy kicsi választ el a tökéletességtől, de azt a kicsit eddig még senki és semmi nem ugrotta meg.
valamint ott van az hogy aki úgymond "segítő/börtönőr" lehetne, azok az emberek úgy mutatják mintha segítenének és jót akarnának, aztán egyszer csak leesik hogy nagyon nem
valamint hogy a gonoszak a sikeresek. mintha tesztelnének minket hogy mikor hogy leszünk már végre gonoszak..
de hogy döntjük el hogy ki a segítő és kik az újlelkek, illetve van e újlélek vagy mindenki más démon?
Gondolkodsz világ dolgain s te gonoszság felé változnál?
Ez neked a fejlődés te agyatlan vallásos hülye.
Föld iránítói miatt ilyen e bolygón lévő dolgok.
De annyira büdös vak vagy ha szerinted ezt kicsi választja el tökéletestől. Éppen ellenkezőleg. Neked milyen beteg elméd van??? Olvass már könyörgök....
Mielött seghgfej vagy, menny fel internetre és keress rá háttérhatalomra.
2-es, te elolvastad egyáltalán a kérdést? Érteni magyar? Kedves barátom, te agyilag tökéletesen zokni vagy. Teljesen értelmetlen, összefüggéstelen dolgokat írtál.
Kérdező:
Ha minden tökéletes lenne, nem lenne kihívás az életben. Talán ezért duális a világ, ezért tűnik úgy, hogy van jó és rossz. Ha így nézzük, ez valóban lehetne a pokol. De mivel számos jó dolog is van a világban (legalább annyi mint rossz és a rossz sem biztos, hogy rossz), nem jelenthetjük ki, hogy ez a pokol lenne. Nyilván mások vérét szívva könnyebb boldogulni, de lehet úgy is, hogy másokat tiszteletben tartasz, netán segítesz. Így (tisztán) boldogulni nagyobb élmény, mint másikat kihasználva. Ez a Te döntésed.
Hogy mások mit csinálnak, hogyan boldogulnak, az az ő dolguk.
Miért akarsz bárkit is kategorizálni, hogy segítő, új lélek vagy démon. Mindenki a saját sorsának kovácsa, ha valaki nem szimpatikus, azt elkerülöd és kész. Jobb lesz attól neked, ha ráaggatsz mindenféle spirituális minősítőket?
"a vizsga hogy elég gonoszak vagyunk-e"
Ha a gonoszság lenne a vizsga célja, akkor a világ legnehezebb dolga lenne gonosznak lenni. Ehelyett gonoszkodni mindig könnyebb, mint segíteni.
"mármint, ami fura, hogy semmi sem tökéletes. miért?"
- Mert a tökéletes egy relatív fogalom!
A tökéletesség nem létezik, mert ami neked tökéletes az nekem tökéletlen. Az élet nem egy vizsga, és a gonoszság nem egy próba, hanem negatív érzelmek összessége, melyek sokkal gyakoribbak, mint a pozitív érzelmek. Nem minden ember gonosz, hanem idővel lesz az, mert az ember az érzelmei áldozata! Természetesen a pokol nem létezik, mert ezt a fogalmat is az ember alkotta meg, hogy kiegyensúlyozza a tökéletességet. És utólag, ami a legfontosabb, tudom, hogy trollkodsz! xd
mortymr
"nem jelenthetjük ki, hogy ez a pokol lenne"
igen pont ettől szép, hogy van benne anyi jó, és a segítők is tesznek annyi "jót" érted, (vagy csak a jótét sul el rosszul) hogy nem jelentheted ki hogy ez rossz lenne, de valójában az. erre mondják hogy szép játszma.
én még nem sok olyan embert láttam aki tisztességesen gazdagodott volna meg. úgy hogy soha senkin nem lép át. ilyen nincs, mivel verseny van, valakit le kell taszítani a trónról ahhoz hogy beleülhess.
ez a segítő/démon, újlélek dolog csak anyi hogy az elméletemben, ha ez a pokol lenne, nyilván lennének az idekerült lelkek, meg azok akik az idekerült lelkeket felügyelik. ez a feltevés része volt.
nem könnyű gonoszkodni, nagyon nem, hiszem elég egy hiba és börtönbe kerülsz, ott megvernek, seggbekúrnak és többé nem állsz talpra.
nagyon észnél kell lenni ha belefogsz a játszmázásba, különben csak piti tolvaj lehetsz aki otthagyja a személyijét a bankba miután kirabolta.
Joker 2.0
nem relatív.
pl a genetikai tökéletesség az nagyon nem relatív.
az egészség, nem relatív.
az sem relatív hogy valaki megálmodik valamit, hogy ezt szeretné. pont így, és sosem pont úgy lesz...kis eltéréssel..kicsi, és ez benne ami..hogymondjam a glitch.
a gonoszség mint próbát úgy értem, hogy nézd meg a mai gazdag, híres embereket. hogy jutottak el oda, biztos nem a szentírást követve :D
attól még hogy troll vagyok lehet érdekes a felvetésem :P
A genetikai tökéletesség nem létezik, mert sose leszünk tökéletesek. Az emberiség nem fejlődik, hanem alkalmazkodik, így az alkalmazkodás nem lehet tökéletes, mert folyton változó. A tökéletesség egy relatív fogalom, mindenkinek mást jelen. De nem értem hogy a fenébe jön ide a genetika és az egészség, mert amiről most beszélsz nem ugyanaz, amiről kérdezel. A tökéletesség melett akarsz érvelni? Hát az egy tág fogalom. :D
Nem mindegyik gazdag ember a gonoszsággal jutott el a gazdagságig, mert van aki így születik, én is sokáig köztük éltem, de nem voltam gonosz, ahogy most sem vagy az! A gazdagság megszerzéséhez nem feltétlenül a gonoszság dominál, hanem a kapzsiság, mohóság, hataloméhség stb. Nagyon-nagyon-nagyon kevés ember van, aki becsülettel szerezte a vagyonát.
nahát pont ez :D hogy nem lehet elérni... :D ezt mondom..
nyilván nem a beleszületettekre gondolok itt, és talán nem is a gonoszság a jó szó rá, hanem hogy a semmiből csak mások kárán érhetsz el sokat. hiszen nem fán terem a pénz, ha neked több lesz valakinek kevesebb. ha kapsz egy jó állást, azt úgy kapod meg hogy valakit onnan kirúgtak, vagy valakit beelőztél, és nyilván nem fogod azt mondani, hogy jajj itt egy szegény koldus, hadd dolgozzon ő itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!