Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért titkolja a természet,...

Miért titkolja a természet, hogy mi van a halál után? Miért nem tudunk sok mindent a világról?

Figyelt kérdés

2015. jún. 10. 05:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
31%
"Ne kérdd tovább a titkot, mit jótékonyan takart el isteni kéz vágyó szemedtől."
2015. jún. 10. 11:38
 12/29 anonim ***** válasza:

A természet nem titkol semmit, amit tudnod kell, azt meg fogod tudni.

Joker 2.0: annak az embernek az élete, aki értelmetlennek tartja, valóban értelmetlen, nem lennék a helyedben.

Többször is leírtam, ha bizonyítékokat akarsz a létezés értelmére, NEKED kell tenned érte, nem fog a sült galamb a szádba repülni, ne várd, hogy a "szent és tévedhetetlen" tudományod eléd fogja rakni a válaszokat.

Ezek szerint semmit sem értettél meg a beszélgetésünkből, ugyanúgy ferdítesz(hazudsz), mint eddig, amikor ezt írod "az ember saját magát azzal nyugtassa, hogy az élete nem ér véget a halálával. Értelmet keresünk az értelmetlennek!". Ez csak a te szempontod a jelenlegi tudásod alapján. Vagy írd oda, hogy "véleményem szerint, a jelenlegi tudásom alapján", vagy inkább ne írj semmit, mert nem szép dolog olyanról véleményt alkotni, amiről kb. halvány lila fogalmad sincs.

2015. jún. 10. 11:50
 13/29 anonim ***** válasza:

mortymr

Nem tudom mi az életem értelme, de ez nem egyeztethető össze magával az "élet értelmével". Bizonyára én magamat hasznosnak ítélem, mert hasznára vagyok más embereknek és szeretnék értelmet adni az életemnek, mely már önmagában is értelmetlen. De azért akarok értelmet keresni az életemnek, mert ember vagyok értelmet keresek az értelmetlennek. Nem várom el, hogy a sült galamb a számba repüljön, mert alapjában bennem is megvan, hogy mindennek az értelmét és okait kutassam, és megértem, hogy te már megtaláltad az értelmesnek hit életed értelmét, de én még nem találtam meg, sőt minden jel az ellenkezőjére utal. Nem ferdítek és nem hazudik, csak a jelen véleményemet és tapasztalataimat osztom meg másokkal.

2015. jún. 10. 12:26
 14/29 Ozmium42 ***** válasza:
0%

A természet színről-színre elénk tárja, hogy mi az élet, és mi a halál. Ebből nekünk meg kell értenünk, hogy a halál az élet vége. A halálon túlmenő elképzelések természetfelettivel operálnak, ami légből kapott fogalmakat jelent. A természet nem hazudik, az emberek igen.

Joker: értelme (célja, rendeltetése) annak van, amihez egy értelem (intelligencia) értelmet (célt, rendeltetést) rendel. Nem értelmetlen azt mondani, hogy a saját életedhez te magad rendelsz értelmet, mert egy énképpel, éntudattal rendelkező értelem vagy, és ezért van rá mód, hogy önmagadat eszközként használd.

2015. jún. 10. 12:40
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
elvesztené az élet az értelmét
2015. jún. 10. 13:01
 16/29 anonim ***** válasza:
49%

1. Nem titkolja. A természet azt mondja, hogy nincs semmi "a halál után", pontosabban azt, hogy az élet után csak a halál van, semmi más. A halál utáni életet csak az emberek találták ki, mert félnek a halál véglegességétől és az örök elmúlástól.

2. Nagyon sokat tudunk a világról. Közel sem mindent, de igen-igen sokat. És azért nem mindent, mert a világ nagyon nagy és nagyon bonyolult.

2015. jún. 10. 13:11
 17/29 anonim ***** válasza:

Ozmium42: Az én szemszögemből a természet feletti az a természetnek azon része, amelyet még nem értünk, mert a tudományunk a jelenlegi fejlettségi szintjén nem képes értelmezni az.

Véleményem szerint, ha bárki bármit tapasztal, amit mások természet felettinek minősítenek, akkor azt nem vethetjük el alapból, csak azért mert nem értjük a működését (nem tudunk magyarázatot találni rá a mostani tudásunkkal). Ha már akár csak egy ember tapasztalta valaminek a létét, számolnunk kell az ő állításával is. tudom, szerinted mindenki hazudik. Pl. az a pár milliárd ember, aki meg van győződve róla, hogy van lelke.

És ha már itt tartunk, hogyan mérhető a tudatod? Kinek mennyi van? Mi lesz a tudatoddal, ha meghalsz? Mivé alakul és miből? Mert ugye a természetben sem tűnik el semmi csak úgy nyomtalanul, csak átalakul...

"önmagadat eszközként használd"

Ez tetszett, ezzel azt fejtegeted, hogy a tudatod a testedet használja eszközként, nem pedig a tested része (gyakorlatilag felette áll, ha eszközként tudja használni).

2015. jún. 10. 13:18
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Ozmium nem arról van szó, hogy én értelemmel bírok, mert tudom magamat azonosítani, hanem az élet valódi értelméről, mert az szerintem teljesen értelmetlen. Mi értelme értelmet adni másnak, ha az önmagában értelmetlen?
2015. jún. 10. 13:23
 19/29 anonim ***** válasza:
26%

Élet semmiképpen nincs a halál után, mivel meghaltál... De aki szerint "semmi" nincs, az definiálja már nekem a semmi szót, és hogy lehetséges, hogy valahol semmi nincs?

Akkor van ott valami nem?

Egyébként meg mi a fizika első törvénye?

2015. jún. 10. 13:26
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat, megkopott már az általános iskolai fizika tudásom, szóval mi az energiamegmaradás törvénye? :)
2015. jún. 10. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!