Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen ismeretek és természet...

Milyen ismeretek és természet törvények mondanak ELLENT a lélek létezésére?

Figyelt kérdés
Most nem arra vagyok kíváncsi hogy bizonyítékok vannak/nincsenek rá, hanem hogy mik azok az ismeretek amik ellent mondanak annak, hogy létezhet egyfajta emberi lélek, ami a halál után tovább él.

2014. máj. 27. 12:34
 1/6 acelsziv ***** válasza:
gyakorlatilag semmi ilyen nincs.
2014. máj. 27. 12:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Láttam már sok szkeptikust ezzel érvelni, de sosem fejtették ki, hogy mi is lenne ez. Erre lennék kíváncsi.
2014. máj. 27. 12:51
 3/6 Hengerelőhereverem ***** válasza:

Ez egy olyan kérdés, mint isten léte.

Most gondolkozzuk el egy picit, vonatkoztassunk el attól ami van és nincs és csak gondolj bele, hogy téged mi győzne meg isten vagy a lélek létezéséről?

Mit kéne látnod egy mikroszkópban esetleg egy mérőműszeren ahhoz, hogy téged meggyőzzön van isten, lélek?

Milyen matematikai számítást kell levezetned ahhoz, hogy meggyőzzön van ilyen?

Az okos tudósember ha azt mondja akkor? Ő honnan tudja?

Ez egy olyan kérdés amire tudományos magyarázat szerintem nincs és nem is lesz(legalábbis nem a közeljövőben) válasz. Ezt érezni kell, aki érzi az tudja, hogy mindennek lelke van, aki meg nem érez semmit az még istent is állatnak tartaná ha megjelenne előtte.

2014. máj. 27. 13:02
 4/6 A kérdező kommentje:

De ez most megint a "mi győzne meg" a bizonyítékra mutat rá.

Engem most nem ez érdekel. Hanem hogy mi zárja ki, hogy létezzen.

Az érzést meg úgyis visszavezetnék biokémiai folyamatokra. :)

2014. máj. 27. 13:34
 5/6 Hengerelőhereverem ***** válasza:

Ugyan ez ennek a fordítottja, mit kéne látnod, hogy megcáfolja isten létét? Talán erre az lenne a válasz, hogy a semmit?Mert ha ő teremtett minket akkor semmi lenne, viszont ha nem ő?

Ilyen kérdésekre vagy a logikánk nem enged választ találni vagy a kérdés sem létezik, csak a mi fejünkben :)

2014. máj. 27. 18:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Az energiamegmaradás törvénye.

Simán kimutatható lenne, ha létezne bármiféle, testen kívüli lélek.

2014. okt. 2. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!