Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek volt...

Van itt olyan akinek volt nagyonkomoly halálféleme vagy halálutáni élet féleleme és elmúlt?

Figyelt kérdés

2015. máj. 25. 12:11
1 2 3 4 5
 21/47 Hunter 13 válasza:
A félelem a tudatlanság miatt van. Ne haragudj én nem lenézlek de az ember attól fél amit nem tud, nem tapasztalt, nem ért. Az ember mindíg csak az ismeretlentől félt. Ez némi tudással könnyen orvosolható. Ha véletlenül debreceni vagy akkor személyesen is szívesen elmagyarázok 1-2 dolgot ha van rá igényed. :)
2015. máj. 26. 02:25
 22/47 anonim ***** válasza:
Néhány dolog tény,hogy megszokáson alapszik.De ez erős túlzás a félelem maga az hogy túl aggódsz néhány dolgot.Például félek az állatoktól,ez orvosolható megszokással.De az életben nem lehet mindent a megszokásra hagyni és nem lehet mindent megszokni mert nincs rá időd.De egy ellen példát is mondok.Mondjuk félek,hogy nem lesz barátnőm-Ez nem az ismeretlentől való félelem,hanem a személy/illető abba gondol bele,hogy nem fognak változni a dolgok.
2015. máj. 26. 03:56
 23/47 anonim ***** válasza:

De igazából hülyeséget nem írtál,tény én is egyoldalúan fogalmaztam meg a dolgokat.

Az ember félhet egy helyzettől és az ismeretlentől de szerintem ez nem egyoldalú félelem szóval ide a te válaszod a helytállóbb .

2015. máj. 26. 04:02
 24/47 kazir válasza:

Olvasd el, vagy hangoskönyv formában hallgasd meg Eckhart Tolle - A most hatalma c. könyvet. Elég egy fejezetet is, hogy megértsd, illetve felkeltse az érdeklődésed, ha tényleg szeretnéd megérteni. Ez nem ilyen rövid téma, hogy 3 sorban eloszlassa bárki az állandó, szűnni nemakaró félelmedet. Egyébként halál után nincs ego, mert nincs test, tehát nincs érzet, gondolat és fájdalom se. Ez mind a földi lét sajátossága.

Ha kíváncsi vagy mi van a halál után, akkor Balogh Béla pedig remekül leírja, pl. a "Végső valóság" c. könyvében, milyen síkok vannak.

A legalacsonyabb a földi, anyagi sík, amiben a testünk is összeáll ebben a formában. Ez kapott egy egót, és csak az fél a formával történő azonosulás megszűnésétől. Ergó Te (lélekben) nem félhetsz, hiszen örök, csak az egód fél mindentől (halálától leginkább).

Ha egy kicsit elcsendesülsz, megtanulsz meditálni, minden kérdésedre megtalálod előbb-utóbb azt a választ, ami kielégít. Ez mind benned van.

2015. máj. 26. 10:04
 25/47 anonim ***** válasza:

A félelmet nem a tudatlansággal kell párosítani. Mennél többet olvasol, annál jobban félsz a megmagyarázhatatlan dolgoktól! Vannak sík hülye emberek, mégsem félnek kiugrani a száguldó vonatból. Ezt képletesen értem! A kiskutya is simán nekiugrik a jóval nagyobbnak.

A félelem az agyba érkező információk feldolgozásának a mellékhatása. A kombináló és szelektáló képesség meglassulásából, korlátozottságából ered.

2015. máj. 26. 10:05
 26/47 Hunter 13 válasza:

Köszönöm szépen hogy reagáltatok a kommentemre.

Tulajdonképpen ha attól félsz hogy egyedül kell leélned az életedet akkor ebben az esetben így vezethető le a dolog: Nem tudod hogy a magány hosszú távon hogyan hatna rád és hogyan reagálnál rá...nem ismered azt az érzést hogy milyen úgy leélni egy életet...elképzelni el tudod de az meg sem közelíti a tényeket...ezért félsz az ismeretlen érzéstől...és mivel ismeretlen így nem is tudnád hogy hogyan hozz ki jót belőle...tehát az ismeretlentől félsz...Ez az én véleményem erről...De szívesen elolvasom más elméletét is.

2015. máj. 26. 17:23
 27/47 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan példa ami nem ismeretlent foglalja össze és még egyszer leírom ez egy példa.De az ember nem csak az ismeretlentől félhet ez egy nagy teória.
2015. máj. 26. 21:29
 28/47 A kérdező kommentje:
mia helyzet az örök élettől való félelemmel?
2015. máj. 26. 21:57
 29/47 Hunter 13 válasza:
De minden félelem mögött a tudatlanság áll. A gyökerei a félelemnek...minden félelemnek a tudatlansághoz vezetnek vissza. (Véleményem szerint!!!)
2015. máj. 26. 21:59
 30/47 Hunter 13 válasza:
Az örök élettől való félelemmel pedig szerintem az a helyzet hogy attól félsz hogy nem tudod hogy hol fogsz örökké élni vagy nem tudod hogy milyen körülmények között. Ez egy olyan fajta tudatlanság amire vagy a nagyon magas spiritualitási szint vagy csak maga a jövő adhat választ.
2015. máj. 26. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!