Hová fejlődött a világ az elmúlt 20 évben?
20 éve még tán mobiltelefon is alig volt, most meg több száz ezer fajtából válogathatsz, az autókról nem is beszélve.
Fillér aztán forint, aztán a drágaság.
Fejlődött?
Leginkább visszafejlődést látok.
Jó a technika fejlődött, ezzel viszont fordított irányba butultak az emberek... És lettek agresszív gyilkosokká...
Amíg nem volt ennyi szédült autós, addig jóval biztonságosabb volt kilépni az utcára. Ráadásul még ismerték a kerékpárt is, ma meg már...
Hát, sok új dolog van, az biztos. Nem csak az autók és telefonok tekintetében változott a világ, hanem abban is, hogy valahogy sokkal személytelenebb és gyorsabb lett. A 90-es években éltem a gyerekkoromat, és akkor még az volt az időtöltés, hogy lementünk játszani, fogócskáztunk, faágakkal lövöldöztük egymást (azt képzeltük, hogy pisztoly), fociztunk, szaladgáltunk, elmentünk fagyizni, ha kaptunk zsebpénzt. Örültünk, ha a szüleink vettek nekünk egy kólát. És ez volt az igazi gyerekkor, a fára mászás, fűben hempergés, játszadozás...
Ma mi a helyzet? Ülnek a gyerekek a gép előtt reggeltől estig, és cseten érintkeznek :D Ha valaki nem lájkolja a képüket, már sírnak, hogy őket nem szereti senki. A játék nekik nem a szaladgálás a természetben, az egymással való hülyéskedés, időtöltés, hanem a számítógépes játékok. Tök ismeretlen emberekkel tartják itt a kommunikációt, és ezeket nevezik a barátjaiknak! Még olyanról is hallottam, hogy valaki itt találta meg a "párját", és "jártak", de soha nem találkoztak élőben :D
Szóval szerintem teljesen más lett az emberek mentalitása, gondolkodása. Kicsit a való életből a fiatalság elmozdult a virtuális felé, nem olvasnak, nem művelődnek, semmi nem érdekli őket, csak a játék, filmek. Az ismereteiket is a gépről szedik, nem könyvekből. Nekünk még könyvtárba menni is tök jó időtöltés volt, szerintem a legtöbb mai gyerek hírből sem ismeri.. max gépezni mennek be...
Jó persze, nem mindenki ilyen, tisztelet a kivételnek! De a tendencia ez szerintem, sajnos :(
Egyébként a világ mindig "fejlődik", vagy inkább változik valamilyen irányba. Pl. akik 1990-ben éltek, biztos azon csodálkoztak, hogy mennyit fejlődött a világ 1970 óta! Színes TV, fényképezőgépek, telefonok, nyugati cuccok biztos az újdonság erejével hatottak a 90-es években, és ezt a korábbiakhoz képest úgy élhették meg, mint mi az azóta eltelt változást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!