Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért élünk? Mi a célja az...

Miért élünk? Mi a célja az emberi életnek?

Figyelt kérdés
Ezen rengeteget gondolkoztam, tegyük fel orvosnak készülök tanulok több éve, közben a biológiai testemet fenntartom de töltöm azt az időt ami a létezésem rendelkezésére áll! Bármit is érjek el, építsek meg, éljek át a halálommal úgy is minden szertefoszlik megszűnik a biológiai illetve szellemi létem magyarul minden hiábavaló?! EGyátalán nem tudom azt hogy hogyan kerültem a "világba" ide a földre, ebben az országban ezen a széken amin most ülök mégis egy szisztematikus rendszer szerint működöm és része vagyok ennek? Ti mit gondoltok erről?

2015. ápr. 20. 01:51
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
0%

Ozmium42!

Hogyan jelenthetsz ki magabiztosan olyan dolgokat, aminek soha nem néztél utána!

2015. ápr. 20. 14:25
 22/46 anonim ***** válasza:

19

Olvastam, nemcsak azt, hanem sok ilyen irányú könyvet, érdekeltek mindig az ilyen témák, de csak élrdekesnek tartom, nem bizonyíték számomra attól, hogy leírta valaki.

2015. ápr. 20. 14:27
 23/46 anonim ***** válasza:
Lelkünk útjait is olvastam, de mi a bizonyíték, hogy nem egy kitalált történet?
2015. ápr. 20. 14:29
 24/46 anonim ***** válasza:
0%
22-es! Orvosok (pszichológusok) írják a könveket ezzel kapcsolatban, nem a pityókás pistabácsi a zöldséges bódéból! Mivel orvosok írják, talán nem járatnák le magukat olyan dolgokkal, amik hazugságok! Gondolkozz!
2015. ápr. 20. 14:30
 25/46 anonim ***** válasza:
0%
Lepontozó! Ha valaki a pontozás alapján akarja eldönteni, hogy a hozzászóló jókat mond-e, akkor az már régen rossz döntés bárki részéről is! Nagyon ráérsz! Miből élsz? Ebből??!!
2015. ápr. 20. 15:36
 26/46 Ozmium42 ***** válasza:
100%

Úgy, hogy utánanéztem. Az energia fogalmának. És ezért látom hogy, érdemben beszélnek-e róla, vagy csak hantáznak valami nem létező sci-fi energiákról. Kiszálló energiáról beszélni olyan, mintha azt mondanánk, hogy ha kilyukad a labda, akkor a kereksége kiszáll belőle, önállóan létezik és aztán új testet ölt, amikor felfújnak egy új labdát. Nonszensz.

2015. ápr. 20. 16:32
 27/46 anonim ***** válasza:
0%
Az embernek az az élete hogy a faját fenntartsa, továbbadja a következő generációnak az összegyűjtött tudását. Az, hogy a mai modern /egyébként meg síkhü.lye/ ember a saját céljait előrébb teszi a magáénál, lesz az emberiség veszte. De a modern ember számára értelem=szórakozás, pia, buli, sorolhatnám, nem a tudás-tudásátadás, fajfenntartás. Ezért lesz rossz vége. Ha meg előrébb tennék az emberek a társadalom érdekeit a saját, személyes vágyaiknál és érdekeiknél, akkor sokkal több személyes érdeket kitöltő fogalmat tapasztalhatnának meg, magasabb színvonalút és minőségűt, de ezt nem fogják fel, mert buták mint a primitív egysejtűek. A lélek kérdésbe bele se megyek, nincs kedvem hívőkkel vitatkozni.
2015. ápr. 20. 16:48
 28/46 anonim ***** válasza:
"Jobban kell mindenkinek jót akarni mint magadnak, úgy lesz neked a lehető legjobb." De csak ha mindenki így gondolkodna, szóval ez a mondás ma nem érvényes. Előző.
2015. ápr. 20. 16:49
 29/46 anonim ***** válasza:
22%

21-es vagyok.

Amikor elmégy ÉKG-ra, vagy EEG-re, akkor mit mérnek a szíveden és az agyadon? Hát elektromos energiát! Ha ez nem létezne, akkor mérni sem lehetne! Pedig se nem látod, se meg nem tudod fogni! A rádióhullámokat látod? Nem! Mégis működnek vele az elektronikus eszközök! Tehát az élő test elektromosságot bocsát ki.

Hogy fogalmad legyen arról, milyen a lélekenergia ide másolok egy mélyhipnózisban lévő személynek a szavait, hogy ő, mint energiával bíró tudatos lélek, mit tud mondani a tudatos energiáról, hogyan születik meg, és mi az értelme az egésznek:

"Kezdetben a lélekenergia kifelé vándorol, el a Forrástól (értsd: istentől). Később, az életeink sorával befelé haladunk, a kohézió (összetartó erő) és egyesülés felé. Mintha egy élőlény tágulna és húzódna össze. Egy robbanásszerű kioldás történik, aztán egy visszatérés. Ez folyamatos. Igen, a Forrás pulzál. Az energiaforrásnak nincs központja. A Forrás állandóan itt van körülöttünk, mindenütt. Mintha egy dobogó szív belsejében volnánk. Egy idő után a lelkünk visszatér a Forrásba. Olyan ez, mintha az összes lélek egy hatalmas elektromos robbanás része lenne, ami holdudvart hoz létre. Ebben a körkörös holdudvarban van egy felvillanó, sötétlila fény, amely a széléhez érve kifehéredik. Tudatosságunk a briliáns fény szélein kezdődik, és ahogy fejlődünk, egyre beljebb kerülünk a sötétebb tónusú fénybe. De ez a fény nem hideg, és nem sötét, épp ellenkezőleg! A sötétebb fény maga egy burok, ami mögött intenzív melegséget érzünk, telve azzal az ismerő, tudó jelenléttel, ami mindenütt rendelkezésre áll a számunkra, és ami élő! Amikor születésemkor kilökődtem a fénykör peremére, mert a Forrás kiárasztott Önmagából, olyan érzés volt, mint amikor a tavasz első virágát nézem, és az a virág én vagyok. És ahogy jobban kinyílik, más virágok (más lelkek) létére is ráeszmélek e ragyogó mezőn. És mérhetetlen örömöt érzek. Ez a robbanó, sokszínű energiaforrás soha nem roskad össze, a Forrás vég nélküli. Lélekként soha nem halunk meg. Ahogy összeforrunk, növekvő bölcsességünk erősebbé teszi a Forrást. Ez az oka annak, hogy a Forrás fönntartani vágyik a folyamatot. Hogy életet adjon nekünk, és végül eljuthassunk a tökéletesség állapotába. Azért van a Forrásnak szüksége arra, hogy értelmet teremtsen, hogy az önátalakítás és a beteljesülés magasabb szintjeire való feljutás révén hozzájáruljunk az élet építéséhez. Az egy téves és képtelen elképzelés, hogy valamiféle eredendő bűn miatt kell, vagy kellett elszakadnunk a Forrástól és a Földre jönnünk, mert a szellemvilágban kiestek volna a kegyelmi állapotból! Azért jöttünk, azért születtünk a Földre, hogy naggyá váljunk, a teremtés gyönyörű változatosságában! A Forrás önmaga gyönyörűségére teremt, és a Teremtő vágya az, hogy rajtunk keresztül kifejezze és megismerje önmagát a megszületésünk révén. A teremtő tökéletes, ahogy létezik és gazdagodik azáltal, hogy megosztja velünk a tökéletesedés lehetőségét, ami egyben önmaga végső kiterjesztése is. Bízunk az élet eredetéhez való visszatérés folyamatában. Ahhoz, hogy az ételt igazán értékelni tudjuk, éheznünk kell, ahhoz, hogy átérezzük a meleg áldását, fáznunk kell. És gyereknek kell lennünk, hogy megismerhessük a szülői lét értékeit. Az átváltozás állít elénk célt. A Forrással való egyesülésünk által leszünk mi is teremtők, és a saját fogantatásunkban való részvétel az egyik álmom."

2015. ápr. 20. 16:58
 30/46 anonim ***** válasza:
74%

#29:

>Amikor elmégy ÉKG-ra, vagy EEG-re, akkor mit mérnek a szíveden és az agyadon? Hát elektromos energiát! Ha ez nem létezne, akkor mérni sem lehetne! Pedig se nem látod, se meg nem tudod fogni! A rádióhullámokat látod? Nem! Mégis működnek vele az elektronikus eszközök! Tehát az élő test elektromosságot bocsát ki.

Ez pompásan összefoglalja a legtöbb hibát és közhelyet, amit az ezoterikus beállítottságú emberek imádnak.

Gyakorlatilag így érvelsz:

Az emberi testnek van energiája, és nem látod a rádióhullámokat --> bármilyen ezoterikus hanta igaz. Hát gratulálok. Nem csak idióta vagy, hanem közhelyes idióta. Még szerencse, hogy ilyen könnyű kiszűrni az ehhez hasonló mellébeszélést.

#27: úgy írsz, mintha "valamikor régen" az emberek boldog összefogásban éltek volna azért, hogy átadják a tudást és biztosítsák a faj fennmaradását. Ez sosem volt így, az emberiség sosem volt ilyen. "Régen" még sokkal kevesebbet törődtek egymással, még kevésbé a természettel, és legkevésbé a fenntarthatósággal.

2015. ápr. 20. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!