Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ateistabol, Istenhivo?

Ateistabol, Istenhivo?

Figyelt kérdés

Lehet hogy most joparan eliteltek, de valtozni szeretnek... Hogyan? Lehetseges- e egyaltalan? Soha nem hittem Isten letezeseben, mindig is realisan probaltam felfogni a vilagot, tortenelmet, megvetettem a papokat es a elvakult hivoket sem kedveltem....de egyszercsak szerelmes lettem egy Isten kovetobe, es ha azt szeretnem hogy mukodjon a kapcsolatunk bizony legalabb tisztelnem kell a vallast, nem egyenesen megvetni. Nem szeretnem megjatszani magam elotte, ugy nem lenne oszinte. O eselyt ad a valtozasra, mert o maga nem tud (amit meg is ertek - o hittben nott fel) de talan en tudnak valtozni.

Tudnatok segiteni? Foglalmam sincs hogy birnam ra magam minden vasarnap a templomban, imadkozni csak ugy valakihez akiben nem hiszek, es soha nem tettem azelott...

barmilyen otletet szivesen fogadok.

20/L

2015. ápr. 13. 23:26
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
90%
Ne tegyél semmi olyat ami nem esik jól. Neki ugyanúgy tisztelnie kell a te felfogásodat mint neked az ovét. Én se vagyok hívo, a párom viszont igen. Évek óta egyutt vagyunk.
2015. ápr. 13. 23:44
 2/30 anonim ***** válasza:
80%
Ha változni akarsz valakiért, az már nem te leszel.
2015. ápr. 14. 00:36
 3/30 Ozmium42 ***** válasza:
51%
"Mindenki abban hisz, amiben akar" - íme a cáfolat :)
2015. ápr. 14. 00:38
 4/30 Fish1 ***** válasza:
72%

Teljesen felesleges belekényszeríteni magadat olyan helyzetbe, amiben nem éreznéd jól magad. Mivel a változás nem saját magad miatt történne, hanem megfelelésből, ezért nem is lenne hosszú életű.

Az meg a dolog másik fele, hogy ha összejövök valakivel, akkor ne szabjon már az elején feltételeket... vagy elfogad úgy, ahogy vagyok, vagy nem. Alkalmazkodás van, de annak is van határa. A határ pedig ott van, amikor még sem én, sem a másik nem érzi rosszul magát ettől. Ha átléped ezt a határt, akkor az alkalmazkodásból megalkuvás lesz.

2015. ápr. 14. 00:38
 5/30 Spilerke ***** válasza:
83%
Ne kényszerítsd magad olyasmiben, amiben nem hiszel, legjobb már az elején tisztázni a dolgokat. Egykor magam is Istenhívő voltam, de soha nem kényszerítettem senkit vallásra. Persze tisztelni lehet a vallást, de felesleges templomban járnod barátod kedvéért.
2015. ápr. 14. 08:11
 6/30 anonim ***** válasza:
19%

Kis fiatalon, (én is) ami a lázadással jár, polgárpukkasztás és szembe megy a nornákkal az nagyon fain követendő dolog. Én sem voltam istenhívő sőt...

Aztán éretteb lettem és tanultabb. Már más dolgok érdekeltek.

Van aki eljut erre a szintre, van aki nem.

Az ateizmus egyébként sem a válaszokról szól, hanem a válaszok kétségbevonásáról. Nem ad semmit csak elvesz. Hiányt okoz. Egyébként megfullad saját logikai bukfencében, miközben ide oda ingázik a darwinizmus és a tudomány mezsgyéin semmire nem ad választ.

Jól döntöttél, szerintem minden ember ösztönösen keresi istent!

2015. ápr. 14. 08:45
 7/30 anonim ***** válasza:
83%

nem muszáj megváltoznod. elég lesz csak toleránsabbnak lenned. (pl nem kapásból leszólni bármi vallásos dolgot)

mondjuk, hogy megköveteli, hogy templomba járj vele az kicsit durva.

2015. ápr. 14. 08:56
 8/30 Spilerke ***** válasza:
69%
#6 Hallottál már arról, hogy senkiben se lehet hitet önteni? Ez olyan, mintha azt mondanák neked, hogy mostantól, csak olyat ehetsz, amit a legjobban utálsz. Te szabad akaratból dönthetsz, de a kérdezőnek muszáj bele kényszerülni a vallásba? Ahhoz pedig külön gratulálok, hogy régen ateistaként csak nemet tudtál mondani, most pedig csak igent:D
2015. ápr. 14. 09:34
 9/30 anonim ***** válasza:
83%

Ha te elfogadod őt olyannak amilyen ő is fogadjon el téged olyannak amilyen vagy!

Ha ez így nem müxik, akkor részedről képmutatás lesz az egész.

2015. ápr. 14. 10:07
 10/30 anonim ***** válasza:
35%
Higgy a Teremtő Isten létezésében, mert Ő valóban létezik! Ettől egyáltalán nem kell vallásosnak lenned! És nem is kell megváltoztatnod magadat, elég, ha tiszteletben tartod, hogy a másik vallásos.
2015. ápr. 14. 10:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!