Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Normális, amit ez a nő művel?...

Normális, amit ez a nő művel? Mert az oké, hogy mély a hite, de ez már mégiscsak túlzás.

Figyelt kérdés

12 éves 5. osztályos vagyok, egy katolikus iskola tanulója. Igazábólszeretem a sulit, de van egy nagyon furcsa matek és hittan tanárnő, aki mindig arról beszél, hogy ő látt Jézust, beszélt a szentekkel stb. Na ez még oké, de múlt félévben elhozta az egyik román barátnőjét, akivel egy katolikus találkozón ismerkedett meg, és ennek a nőnek odaadta az azon a héten lévő óráit, hogy tartson előadást a diákoknak.

Nem tudom, miért, de engem kiakasztott és egyben megrémített a beszéde. Olyanokat mondott, hogy neki minden este megjelenik az ágya mellett hús-vér emberként Jézus, hogy ő látja az emberekben a démobokat, hogy minden pénteken kifekszik a lépcsőházba, és át tudja élni Krisztus szenvedését, hogy személyes kapcsolata van az angyalokkal, meg ilyennek. Csak az a gond, hogy ezek a vele történt "csodákat" nem igazilta semmiféle püspök/pap. Amúgy sztorizgatott is a nő: pl egyszer egyedül volt egy idegen városban és nem volt nála pénz és szüksége volt rá, és odament hozzá egy idegen ember, kezében egy pénzzel teli borítékkal, és átnyújtotta neki, hogy "a szűzanya küldi.". A nő amúgy ízig-vérig román, de mesélte, hogy neki Isten megsúgja a magyar szavakat, mert ő egyáltalán nem tanult magyarul.

Na a suliban az elején említett matektanárról is sokan azt gondolják, hogy nem normális, de ezen a román nőn már senki se kételkedik. Áprilisba megint fog jönni a suliba, csak nem tudom, kérdeznem kellene-e tőle valamit. Csak nem tudom, jobb lenne-e, ha maradnék a szemöldök-felvonogatásnál, a fejrázogatásnál, és a halk nevetésnél, mert előző alkalommal ezeket tettem.

Ahogy a nevemen is látszik, cserkész vagyok, és az nagyon fontos dolog az életemben, meg is tisztelem a cserkészeket azzal, hogy hiszek Istenben. Amúgy is hívő vagyok: szüleim keresztények, én és a négy testvérem is, , misére járunk és én egyedül is szoktam imádkozni. Tehát,hívő vagyok (római katolikus), de igazság szerint egyetlen szavát sem hiszem el ennek a nőnek. Vagy el kéne hinnem? Lehetséges, hogy igazat mond? Mert anyukám azt mondta, hogy nyugodtan kérdezősködjek tőle, mert ő se hiszi el.

2015. márc. 28. 08:10
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:

Ez kamu. Nem tudom, hogy az, amit a nő mond, vagy maga a kérdés is, de itt valami nagyon nem stimmel...

De ha tényleg ezt mondta, én sem hinném el, nyugi. De az iskolaigazgató, vagy az iskoláért felelős pap nem tudna tenni valamit?

2015. márc. 28. 08:33
 2/42 Ensam skog ***** válasza:
Nem hinném, hogy igazat mond.
2015. márc. 28. 08:33
 3/42 A kérdező kommentje:
Az 1. válaszolónak üzenem, hogy a kérdés nem kamu. "A cserkész egyenes lelkű és feltétlenül igazat mond." Na jó, nem vagyok valami jó kislány, de igaz, megtörtént, amit írtam. Na de mit mondjak majd a nőnek?
2015. márc. 28. 08:46
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy ilyen beteg embereknek megengedik azt hogy gyerekeket tanítson.
2015. márc. 28. 09:11
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

Túlzás, igen. Ennyi erővel az EzoTV-s idiótákat is be lehetne engedni oktatási intézményekbe, hogy fejtágítást tartsanak arról, hogyan kell gerincműtétet végezni pusztán a gondolat erejével...

Ne rémítsen meg, amit hallasz, a nő kétség kívül zakkant. Ez nem hit, ez elmeháborodottság. És hogy a tanórák ilyen mértékben erre legyenek áldozva, ehhez szerintem lenne egy-két szava másnak is. Szellőztessétek meg a dolgot, kerítsetek nyilvánosságot a dolognak. Értem, hogy egyházi suli, de mindenféle jöttment ne tartson "előadásokat" tanítás helyett a diákoknak. Annak a nőnek semmi jogalapja nincs ahhoz, hogy a tanórát elvegye a hülyeségeivel. Az ilyen előadást tanórán kívül kell szervezni!

A tanárod a hibás, lehet, hogy az intézmény vezetői nem is tudnak erről. Nyugodtan tegyetek panaszt a szüleiddel.

És megint mondom: ne akadj ki a hallottakon, sajnos a nő zakkant, ez van.

2015. márc. 28. 09:17
 6/42 Legoman ***** válasza:

Szerintem menj és faggasd ki.

Teszteld le, mondd meg neki, ha legközelebb jön, hogy Isten mit mond rólad. De engedd meg, hogy információkat kiderítsen rólad, és ha nem igaz, amit mondd, de tényleg legyél őszinte te is, akkor valójában nem Istennel, hanem az elméjével kommunikál, az az saját magával. Sokan összekeverik ezt a kettőt, mert nagyon nehéz megkülönböztetni őket. Ezzel teszel neki a legjobbat, ha saját maga jön rá, hogy itt valami nem stimmel.

2015. márc. 28. 09:25
 7/42 anonim ***** válasza:
55%

"valójában nem Istennel, hanem az elméjével kommunikál, az az saját magával."

Tökéletesen meghatároztad a vallás lényegét!

2015. márc. 28. 09:32
 8/42 Legoman ***** válasza:

Ha már egyszer kimásolod, amit írtam, akkor a teljes tagmondatot másold ki, mert ugyanis egy szót kihagytál:

", akkor valójában nem Istennel, hanem az elméjével kommunikál, az az saját magával."

Ez az "akkor" szó nagyon megváltoztatja a mondat jelentését.

2015. márc. 28. 09:41
 9/42 carl badog válasza:
Gyakorlatilag hittérítés folyik, és nem oktatás.
2015. márc. 28. 09:47
 10/42 anonim ***** válasza:

Szia! Jézus mennybemenetelével a nyilvános kinyilatkoztatás véget ért. Persze Isten ezután is szól közvetlen módon az emberekhez, ez a magánkinyilatkoztatás.

A magánkinyilatkoztatás az, mikor valakinek megjelenik egy szent vagy Jézus, és esetleg valamit mond is. Például a nagykilencedre vonatkozó ígéretek is egy magánkinyilatkoztatásban hangzottak el.

A magánkinyilatkoztatásban nem vagy köteles hinni az egyház szerint, te döntöd el, hogy pl. a nagykilenced szerinted hiteles vagy nem. Ugyanígy, a tanárnő és a meghívott barátnője is magánkinyilatkoztatást él át (vagy mesél be magának, vagy hazudik, nem tudhatjuk). A te döntésed, hogy elhiszed, vagy nem. Én matematika óra helyett nem tartom helyesnek az ilyesmit, osztályfőnökin még talán oké. Esetleg szólni lehet az igazgatónak, hogy ő helyesli-e, és ha nem, akkor tegyen valamit.

2015. márc. 28. 10:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!