Ha az Úr mindentudó, akkor miért volt szükség a próbatételre?
Az Úr tudni akarta, hogy Ábrahám mennyire hűséges hozzá, és mennyire engedelmes neki.
Ábrahám, miután fiának beleegyezését elnyerte, fájdalomtól sajgó szívvel ugyan, de dicsérte Istent, hogy ilyen gyermeke van. Megkötözte Izsák kezét és lábát (így volt szokás minden áldozatnál), és fiát az oltáron lévő fára tette. Majd rendíthetetlen hittel és bizalommal, töretlen engedelmességgel felemelte a kést, hogy lesújtson az áldozatra.
Ebben a pillanatban kiáltott neki az Úr angyala: „Ne nyújtsd ki a te kezedet a gyermekre és ne bántsd őt: mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem kedveztél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek énérettem. És felemelte Ábrahám az ő szemeit és látta, hogy háta mögött egy kos akadt meg szarvánál fogva a szövevényben. Odament Ábrahám és elhozta a kost, és azt áldozta meg égőáldozatként az ő fia helyett.
Egyébként elgondolkodtató, hogy miféle gonosz isten az, amelyik emberáldozatot kíván az embertől? És elgondolkodtató az is, hogy a magyarok ősi szimbóluma a kos. Rakd össze magadban, miről szól az egész!
Cynthia, miért vannak a nehézségek, a próbatételek az életünkben?
"Nem találja Ádámot az édenkertben, amikor z Évával elrejtőzik szégyenében." Kasai, ezt azért ugye nem gondolod komolyan???:D
Ez a gyönyörű Ady vers segít, hogy megértsd, miről van szó.
Ady Endre
ÁDÁM, HOL VAGY?
Oszlik lelkemnek barna gyásza:
Nagy, fehér fényben jön az Isten,
Hogy ellenségim leigázza.
Az arcát még titkolja, rejti,
De Nap-szemét nagy szánalommal
Most már sokszor rajtam felejti.
És hogyha néha-néha győzök,
Ő járt, az Isten járt előttem,
Kivonta kardját, megelőzött.
Hallom, ahogy lelkemben lépked
S az ő bús »Ádám, hol vagy?«-ára
Felelnek hangos szívverések.
Szivemben már őt megtaláltam,
Megtaláltam és megöleltem
S egyek leszünk mi a halálban.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Sok segítséget kaptam...
Azért, mert mindig dönthetsz máshogy is. A szabad akarat...
A próbatétel által pedig megtudható, mi lakozik a mélyben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!