Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha az Úr mindentudó, akkor...

Cynthia97 kérdése:

Ha az Úr mindentudó, akkor miért volt szükség a próbatételre?

Figyelt kérdés
Itt konkréten az Izsák feláldozása történetre gondolok. Tudom nem a legbonyolultabb történet, de attól az még nem igazán derült ki számomra a történetből...

#Teremtő #mindenható #Ábrahám #Izsák #mindentudó #próbatétek #Izsák feláldozása #Izsák és Ábrahám #Ábrahám és Izsák #Izsák Ábrahám fia
2015. febr. 8. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük föl, hogy az Úr mindent tudó és létezik próbatétel, mellyel valakit próbára tesz, ezen személy tehát legyen Izsák. Mivel az Úr mindent tudó, ebből következik, hogy tudja a próbatétel kimenetelét is, így nem ő az akinek a próbára szüksége van. Nézzük még milyen alanyok érintik a próbát. Izsák. Izsákról tudjuk, hogy nem mindent tudó, így számára előnyére válhat a próba. Tehát az Úr nem azért adja a próbákat, mert ő kíváncsi a végére, hanem azért, mert tudja, Izsák tanulni fog belőle.
2015. febr. 8. 11:48
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Az ószövetségben az isten nem mindentudó. Ennek számos jele van. Nem találja Ádámot az édenkertben, amikor z Évával elrejtőzik szégyenében. Megígéri Jónásnak, hogy elpusztítja a várost, ahol az emberek bűnben élnek, Jónás ezt prófétálja is, de van aki hisz neki(talán csak egy) hisz neki, ezért az isten nem bünteti meg a várost. Azaz nem tudta előre, hogy az emberek miként döntenek. Nem tudhatta előre, hogy Dávid rossz király lesz, különben nem őt választja felkentjéül. Az ószövetségben az isten azoknak a dolgoknak a tudója, amiket ő fog véghezvinni, vagy a prófétái őáltala. Az emberek cselekedeteit nem tudja előre. Sőt, még a kígyó árulását sem tudta előre, még a genezisben. Mindentudó képében már az újszövetségben jelenik csak meg Jézus beszédeiben. Meg úgy általában Jézus egész küldetésében. Jézus előre tudta, hogy mártírhalált fog halni. Így is volt eltervezve az élete.
2015. febr. 8. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Az Úr tudni akarta, hogy Ábrahám mennyire hűséges hozzá, és mennyire engedelmes neki.

Ábrahám, miután fiának beleegyezését elnyerte, fájdalomtól sajgó szívvel ugyan, de dicsérte Istent, hogy ilyen gyermeke van. Megkötözte Izsák kezét és lábát (így volt szokás minden áldozatnál), és fiát az oltáron lévő fára tette. Majd rendíthetetlen hittel és bizalommal, töretlen engedelmességgel felemelte a kést, hogy lesújtson az áldozatra.

Ebben a pillanatban kiáltott neki az Úr angyala: „Ne nyújtsd ki a te kezedet a gyermekre és ne bántsd őt: mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem kedveztél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek énérettem. És felemelte Ábrahám az ő szemeit és látta, hogy háta mögött egy kos akadt meg szarvánál fogva a szövevényben. Odament Ábrahám és elhozta a kost, és azt áldozta meg égőáldozatként az ő fia helyett.

Egyébként elgondolkodtató, hogy miféle gonosz isten az, amelyik emberáldozatot kíván az embertől? És elgondolkodtató az is, hogy a magyarok ősi szimbóluma a kos. Rakd össze magadban, miről szól az egész!

2015. febr. 8. 12:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Jobb kérdés, hogy milyen isten az, amelyik véráldozatot követel? Egy mindenhatónak mi szüksége van vérre? A gabona még elmegy, bár annak sincs sok értelme, de a vér az kicsit más.
2015. febr. 8. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem a hamisított bibliát tanulmányoznám, hanem a valódi ősi kereszténységet, amit úgy hívnak, hogy gnosztikus kereszténység. Nézz utána.
2015. febr. 8. 12:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Cynthia, miért vannak a nehézségek, a próbatételek az életünkben?

"Nem találja Ádámot az édenkertben, amikor z Évával elrejtőzik szégyenében." Kasai, ezt azért ugye nem gondolod komolyan???:D

Ez a gyönyörű Ady vers segít, hogy megértsd, miről van szó.

Ady Endre

ÁDÁM, HOL VAGY?

Oszlik lelkemnek barna gyásza:

Nagy, fehér fényben jön az Isten,

Hogy ellenségim leigázza.

Az arcát még titkolja, rejti,

De Nap-szemét nagy szánalommal

Most már sokszor rajtam felejti.

És hogyha néha-néha győzök,

Ő járt, az Isten járt előttem,

Kivonta kardját, megelőzött.

Hallom, ahogy lelkemben lépked

S az ő bús »Ádám, hol vagy?«-ára

Felelnek hangos szívverések.

Szivemben már őt megtaláltam,

Megtaláltam és megöleltem

S egyek leszünk mi a halálban.

2015. febr. 8. 12:57
 7/9 anonim ***** válasza:
24%
A történet arról szól, hogy Ábrahám nagyon éhes volt és az ösztönei azt mondták, hogy megegye a fiát...
2015. febr. 8. 13:03
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Sok segítséget kaptam...

2015. febr. 9. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért, mert mindig dönthetsz máshogy is. A szabad akarat...

A próbatétel által pedig megtudható, mi lakozik a mélyben...

2016. márc. 5. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!