Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Volt már álomparalízisetek?...

Kakaos.pampuska kérdése:

Volt már álomparalízisetek? Milyen volt? Valaki átéli hasonlóan mint én? Többi lent.

Figyelt kérdés
Nekem kiskorom óta gyakran van álomparalízisem. Ez idő alatt megtanultam "kezelni" is. Minden alkalommal hallucinálok közben. Olyan mintha felébrednék, de nem tudok megmozdulni. Mindig mintha valaki a hátam mögött vagy mellettem feküdne, ocsmány dolgokat beszél nekem és amikor hozzám ér az a valami mintha olyan "csikizős" kellemetlen érzés lenne. Úgy próbálok belőle felébredni, hogy valamelyik testrészemre koncentrálok és próbálom mozgatni.Átéli esetleg valaki így is az álomparalízist?

2015. jan. 25. 18:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Miért lenne kamu?? Nekem is volt ilyen.
2015. jan. 26. 18:54
 12/17 A kérdező kommentje:

kamu? Mégis mi értelme lenne szerinted ilyet kitalálni?

Sajnos elég régóta küszködöm ezzel és bocsánat, hogy megmertem kérdezni, hogy nem-e egyedül vagyok ilyen helyzetben!

2015. jan. 26. 22:09
 13/17 anonim válasza:
49%
a ha tudni akarod az almaid a megtortent dolgokat futtatja le a fejedben mint egy film (tegnapi,1 hetes,1 honapos,1 eves dolgokat is akar) ! mivel az agyad nem kapcsolhat ki mert komaba esnel ezert csak pihen es ez altal kepzelodsz vagy megtortentnek hiszed amint almodsz de ez csak az elmed jateka! probaltam elmagyarazni jozan paraszti nyelven hogy mindenki ertse ! szerintem tul sok mindenen torod a fejed sok problema van a minden napjaidba kicsit lazits menny szaunazni ,ussz egy par hoszt,relaxalj es hidd el jo lessz! en jobol montam hogy kamu :)
2015. jan. 27. 00:59
 14/17 anonim válasza:
furcsan fog hangzani de ahogy a szamitogepeknel is van rendszer hiba ugy az ember agyaban is megtalalhato ez ezt hivjakk alomnak szukseg nincs ra pihenni se tudod magad ki rendesen de megis van ez az agy gondolkozasanak mellektermek !
2015. jan. 27. 01:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Sokat segítene florenszito ha olvasnál az alvásparalízisről, mielőtt itt magas lóról osztod az észt, főleg hogy a kérdező nem állította hogy természetfeletti dologról lenne szó. A természetfelettit bőgők meg megkapták a megérdemelt 0%-ot.

A 14-es hozzászólásodban meg nem sikerült értelmes mondatot leírnod...

2015. jan. 27. 09:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsére még nem volt benne részem.

A múltkor találtam róla egy írást, de csak felületesen futottam át az egészet. Ha gondolod olvasd el, és nézz utána.

[link]

Ennyit kiszedtem ízelítőnek:

"Az alvásparalízis során egyszerre van jelen az öntudat és a REM alvásra jellemző körülmények: az alvó szeme nyitva, érzékeli és felfogja a külvilágot, a teste viszont továbbra is bénult. Mindez azt jelenti, hogy az agyat már elérik a külvilág ingerei (látjuk a szobát magunk körül, halljuk a környező hangokat), miközben az aktiváció-szintézis elméletben vázolt belső ingerek továbbra is felváltva ingerlik a látó-, halló-, és mozgásközpontokat.

Ez az "információözön" az agyat képtelen helyzet elé állítja, amit úgy old meg, hogy az ingerek keltette érzéseket, élményeket egymásra vetíti. Tehát észleljük magunk körül a szobát, de ha eközben az agy megfelelő részét belső inger éri, akkor hangokat hallunk, látomásaink lesznek vagy egy gonosz lény jelenlétét érezzük magunk körül. A fentebb vázolt okok miatt állhat elő az a helyzet is, hogy miközben tudatosul bennünk saját bénultságunk, agyunk mozgatórendszerét belülről inger éri.

A mozgás és mozdulatlanság egyidejű, képtelen érzete az éntudat és fizikai test "kettéhasadásában" oldódik fel: ezt értelmezzük sokszor testen kívüli élményként. Ha mindezt látási hallucinációk is kísérik, részünk lehet az autoszkopia élményében is: úgy érezzük, mintha egy fenti szögből látnánk saját alvó testünket."

2015. jan. 27. 10:26
 17/17 anonim válasza:

Nekem ilyen nem volt, de egy barátomnak igen. Álmában kiszállt a testéből, felülről látta magát. Ezen kívül a szobákban járt, átment a falakon. Élethűen látta az ajtót, az egész házat, megérintette a tárgyakat mindezt álomban. Nappal szörnyeket, alakokat is hallucinált, akik szóltak hozzá, amikor éber volt és mondta a családtagjainak, hogy miket lát. Az lett a vége, bekerült a pszihiátriára pár hétre, ott gyógyszerezték és elmúltak nála ezek.

De ami nálad van kérdező nem ilyen súlyos.

2015. febr. 7. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!