Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a tudat és hol...

Szerintetek mi a tudat és hol foglal helyet az emberben?

Figyelt kérdés

2015. jan. 19. 13:21
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
tudat egyenlő lélek énis igy gondolom. mégis valahol az agyban vana központja
2015. jan. 19. 14:57
 12/33 anonim ***** válasza:
Szerintem a tudat az agy irányítóközpontja. Ide fut be minden,ami fontos és úgymond bármikor nem automata beavatkozást igényel.
2015. jan. 19. 15:34
 13/33 anonim ***** válasza:
12%
Hát elég sok embernek a nemi szerve környékén. Másik nagy hányaduknak a farpofái között. A többieknek a fejében.
2015. jan. 19. 17:19
 14/33 anonim ***** válasza:
12-ben a nagyon jó válasz! Amit befut (az érzékeken keresztül), azt "valakinek " értelmezni kell! (enélkül pl a hátteret a tárgytól sem tudná a zagy maga megtenni. A tudat az, és annak NINCS ANYAGA (ezért helye sincs).
2015. jan. 19. 17:24
 15/33 anonim ***** válasza:
jav.:a hátteret a tárgytól ELVÁLASZTANI
2015. jan. 19. 17:25
 16/33 anonim ***** válasza:
Ebben nem értek egyet. Szerintem a tudat folyamatai biokémiai - fizikai módon leírhatók lesznek. Agysejtek nélkül nincs tudat. Úgy is mondhatnám,hogy a tudat egy generált állapotjelző,ami mindig frissül,de nem egy helyen van fizikailag,csak úgy érezzük.
2015. jan. 19. 17:51
 17/33 anonim ***** válasza:

én sem értek egyet, előző.. ha így lenne soha semmi új dolog nem születhetett volna, semmi feltalálás sem, tudományos sem, a műalkotásokról meg mindenki tudja. Nem tudnánk verset írni - csak reflex és jelzésszerű lenn a kommunikációnk (mint az állatoknak) Ehhez "én tudat" kell, az agy az idegpályák stb nem termel ki magából/magától ilyet:

"Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esőt nevetni.

Láttam, hogy a mult meghasadt

s csak képzetet lehet feledni;

s hogy nem tudok mást, mint szeretni,

görnyedve terheim alatt -

minek is kell fegyvert veretni

belőled, arany öntudat!"

2015. jan. 19. 18:01
 18/33 anonim ***** válasza:
61%
Baromság.. Mint írtam, az agyban foglal helyet a tudat! Ez egy komplex hálózat, egy láncolat ami folyton aktív, és mérhetetlen! Kár a gőzért a versikéd nem segít. A tudat egy igen bonyolult témakőr, és biztos több köze van az agyi tevékenységeknek hozzá mint a szívnek vagy akármi másnak! Érzékek,felismerés,gondolatok,hálózatok,kapcsolódás,láncolat,emlékek AGY! napá
2015. jan. 19. 18:06
 19/33 anonim ***** válasza:

A hullámok is képesek ember szerű alakokat kivésni sziklákból,pedig nincs tudatuk..

Akkor mire képesek a sejtek,ha összeállnak?

2015. jan. 19. 18:07
 20/33 anonim ***** válasza:

hát igen, nagy ereje van a víznek. Az állatok meg nagyon okosok. Valahogy művészetük mégis az embereknek van :)

a nagy művészetben nyoma sincs a véletlennek. Az ihletnek viszont lenyomata van. :)

A tenger dalol, a szélvész orgonája, de nem játssza le a H-mol misét.

"Csak a tenger, az ad nekünk vigaszt!

Míg zúg a szélvész roppant orgonája,

a víz, ez a rekedt dalos viraszt,

s lágy, lassú bölcsődalt dalol reája.

Csak a tenger, az ad nekünk vigaszt!"

Köszönöm a beszélgetést.

2015. jan. 19. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!