Bepillantást nyertem párhuzamos világokba?
Hátborzongató, hogy épp ma olvasok erről egy gondolatmenetet, mert épp ma tapasztaltam reggel egy nagyon furcsát. Reggel arra riadtam fel, hogy furcsa hangot hallok. A hangot még álmomban kezdtem el hallani, de nem lehetett beazonosítani semmivel. Mintha egy futurisztikus vonat haladt volna el előttem, csattogott, zörgött, zakatolt és visszhangzott a zöreje. Kinyitottam a szemem, az ablak felé fordulva feküdtem, de nem láttam semmit, viszont a hangot még akkor is hallottam, de lassan kezdett elhalkulni. Olyan volt, mintha egy átfedés lett volna az álom és az ébrenlét között. Szóval már teljesen ébren voltam, de a hang nem tűnt el az ébredéssel, hanem még egy kicsit ott zakatolt. Nem ijedtem meg, próbáltam fülelni, hogy mi az, de úgy éreztem, hogy minél jobban figyelem és fülelem, annál gyorsabban tűnik el. Ébren is teljesen létező hangként hallottam, pedig tudom ,hogy lehetetlen, mert a környékünkön ilyen hangforrás nincs, sok éve itt élek.
Szóval ez valami átfedés, de nem tudom, hogy az agyunk ennyire át tud verni, vagy tényleg vannak párhuzamos világok.
1-es, ez nagyon jó!Ilyen "átfedéseket" én is tapasztaltam!Egyik ilyen érdekes eset úgy történt, hogy arra keltem fel, valaki jó erősen becsapja a szoba ajtót(huzat nem lehetett, mert mindig minden csukva van, ha alszom).Persze azonnal kiment az álom a szememből és mondtam valami szép cifrát..Közben hirtelen ráeszméltem, hogy 10 óra körül van és már nincs is itthon senki.Viszont nem volt időm ezen elmélkedni, mert valami fura zúgás szerű hang ütötte meg a fülem, ami folyamatosan erősödött.Emiatt kezdtem kicsit parázni, de hamar rájöttem, hogy ez nem is fülcsengés, hanem valami más hang.Felültem az ágyban és füleltem.Rájöttem, hogy ez "zene" bár igazán nem lehet annak nevezni, de egy ritmusos, dallamos zúgás volt, amit egy bizonyos hangszerrel keltenek valami távoli országban de sajnos nem tudom, melyik hangszer és nép az. (valami piros fezt hordanak a fejükön, és lengetik a kezükben ezt a fura hangú hangszert vagy mi az, szóval ez a kép ugrott be valamiért a hangokat hallván).Szóval, miközben ezt a zúgó-búgó hangot hallottam, közben nyilvánvalóvá vált, hogy egy tömeg közeledik és halad el a házunk előtt, mert hallottam, amint sok ember beszél, vagyis inkább kántál, de számomra teljesen idegen nyelven.Aztán lassan el is halkult, ahogy "távolodtak".
Percekig döbbentem ültem és egyik ámulatból a másikba estem.Egész biztos, hogy az ajtónk csapódását hallottam, de aztán meg ez! Teljesen kizárt, hogy itt valóban elhaladtak volna ilyen idegen népek, de teljes éberségben hallottam!
Volt olyan is, hogy arra keltem fel, valami motoszkálás, zajongás van a szobámban.Bár egyedül voltam.Mikor kinyitottam a szemem, még hallottam egy pillanatig, meg akartam figyelni, olyan síri csönd lett, hogy az már gyanús!Na, ez viszont sokszor előfordult.
ez egy hülyeség, ha reggel pulóvert veszel akkor bizony pulóverben vagy
Az, hogy hogyan alakulhatott volna ha kapucnis pulóvert veszel inkább ezt már soha nem tudod meg
Az élet csak egyoldalúan működik, párhuzamos világ nincs
1. Az elmélet nem így szól, ez az Everett-féle sokvilág-teória végletes leegyszerűsítése, elferdítése és félreértelmezése. Az elmélet dióhéjban arról szól, hogy a hullámfüggvény-összeomlást (amikor egyetlen állapotba roskad össze a rendszer) elutasítva bevezeti a kvantum-dekoherenciát, amely azt feltételezi, hogy minden egyes lehetséges kimenetel létrejön "külön univerzumokban". Az ember tudatos döntéseinek csak közvetetten van ilyen hatása (mivel kölcsönható elemi részecskék sokaságából áll az ember), de egy olyan döntés, mint például a ruházat kiválasztása, csak egy a megszámlálhatatlanul sok többi "kettéválás" közül. Az emberi tudatnak semmilyen különleges szerepe nincs ebben.
2. Nincs feltételezett mód az így létrejövő világok közti kommunikációra.
3. Az elméletnek semmi köze az "alfa szinthez, mélyebb tudatállapothoz, párhuzamos énjeinkhez", álmokhoz és hasonló dolgokhoz.
4. Nincs semmi okod feltételezni, hogy párhuzamos világokba nyertél bepillantást. Vannak sokkal egyszerűbb, logikusabb és hihetőbb magyarázatok, amiket nem zártál ki. Példának mondok hármat: vagy álmodtad, vagy hallucináltál, vagy simán hazudsz ;)
#5:
>A hitetlenekkel pedig nemkell foglalkozni.
Magyarán dugd a fejed a homokba, nehogy valaki meg tudjon ingatni és rájöjj, hogy valójában milyen butaságokban hiszel, és esetleg ez még a javadra is váljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!