Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy már a jövőben...

Lehetséges, hogy már a jövőben feltalálták az időutazást, csak tiltják mert akkor megszakadna a tér idő kontinuum?

Figyelt kérdés
Hallottam már ilyenről, igaz?
2014. júl. 23. 15:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Jelenlegi tudásom szerint a múltban nem lehet visszamenni esetleg megváltoztatni, ami már amúgyis megtörtént, ha mégis megtennéd egy párhuzamos valóságba kerülnél a saját múltadat nem tudnád megváltoztatni.
2014. júl. 23. 16:20
 12/35 anonim ***** válasza:

# Sceptic

Az azért történt így mert az, hogy az időutazók nem jelennek meg a partin egy fix pont az időben. Ha elmentek volna akkor megváltozna a fix pont és ennek következménye egy paradoxon lenne melynek hatására egy akkora feketelyuk keletkezik mint Üzbegisztán.

A időutazás lehetséges a múltba és jövőbe egyaránt. De ha nem hiszed akkor kérdezd meg a Doktort ;)

2014. júl. 23. 16:27
 13/35 anonim válasza:
Szerintem lehetséges hisz a jövőben fejlettek leszünk tehát elöbb-utóbb lesz idögép és szerintem biztos betiltják ne hogy roszkezekbe kerüljön mint a filmekbe :D
2014. júl. 23. 17:16
 14/35 anonim válasza:
Nincs olyan múltbeli esemény ami a jelennel nem párhuzamos gyakorlatilag úgy érted, hogy amit nem tartunk számon az ezáltal nem párhuzamos, de mivel azt sem tartjuk számon hogy mondjuk az a fa ott volt/van még van szerepe a jelenbe mivel eddig is ott volt tehát ott más nem lehetett ehhez alkalmazkodott. Egy szóval tett azért hogy így legyen magyarán volt szerepe, és mint mindennek van annak is ami nem számot tevő tehát szerepet játszik valamit megszab. Multiverzum meg csak egy feltevés. Végül is senki sem tudja bizonyítani máig nem egy elfogadott dolog, és ha úgy nézzük akkor a mi világegyetemünknek egyszer vége van, de mivel a világegyetem(univerzum) minden létező összességét jelenti ezért erősen kizárt hogy van egy vége. Tér-idő az én meglátásom szerint akkor szakadna ha teszel valamit ami ezt megszakítsa, de ha csak pillantást nyersz ami kontinuum-át nem változtatja, mert bepillantás szerepet nem játszik akkor nem okozna semmit sem. De ha belegondolunk hogy én a 21. századból vissza megyek a 19.be akkor a tér-időt megváltoztatom, mivel két század megtörténését figyelhetem meg. Ami csak akkor történik ha annak történést adunk, és ha én adtam, mivel vissza mentem, akkor a 21. század megszűnik létezni ezáltal én sem vagyok, gyakorlatilag a tér-idő felbomlik.
2014. júl. 23. 17:29
 15/35 anonim ***** válasza:

nem para időben visszafele utazni, mert amit megváltoztatsz a múltban, azt az időben korábbi éneid úgy is megváltoztatták már jóval előtted, így az általad tapasztalt körülmények eleve a megváltoztatott állapotból származnak..

ez semmilyen fizikai törvénybe nem ütközik, de láthatod hogy rohadt bonyolult még leírni is, így a jövőbeli jogászok miatt kénytelenek voltunk betiltani...

2014. júl. 23. 20:24
 16/35 anonim ***** válasza:
Ez pont, hogy nem így van 15 tegyük fel, hogy várszamész múltba tehát mielőtt visszamentél volna kellet lennie egy első kiindulópontnak, amiben te már nem kaptál szerepet csak akkor jöttél a képbe, amikor elsőnek visszamentél és átírtad a történelmet, amit eleve nem lehet. példának okáért tegyük fel, hogy megváltoztatod a múltat aminek következményeképpen meg sem születtél és vissza sem mehettél, ha visszamennél egy aprócska dologgal is megváltoztatnád a jövőt, ami az idő folyamán egyre nagyobb jelentőséggel bírna.
2014. júl. 23. 21:23
 17/35 CukorHero válasza:

Simán lehet, hogy feltalálták, de nem hiszem.

Nem azért, mert nem hiszek az ilyenekben, hanem mert a jövőben is biztos lesznek törvényszegők, akik már visszajöttek volna ebbe az időbe..

2014. júl. 23. 21:28
 18/35 anonim ***** válasza:

16-osnak:

Szerintem Te látod rosszul.. Miből gondolod, hogy van olyan hogy "első kiindulópont".. Miben van neked kitüntetettebb szereped, mint mondjuk annak az énednek, aki hozzád képest 10 percel a jövőben él, akinek te már csak a múltja vagy?

Azaz sosem tudod megváltoztatni a múltat, de egyáltalán nem azért mert ezzel inkonzisztenciát teremtenél a tér-időben, hanem valójában azért, mert a fenti, rekurzív elv alapján már egy korábbi (értsd jelenleg a te jövőben élő) éned már rég megváltoztatta, annak hatása lehetsz pl. te és a jelenlegi világ..

Ugyanez az elv alkalmazható a jövőbeli éned jövőbeli énjére, azaz a múlt valójában azáltal nem változtatható meg, hogy már rég megtörtént benne minden változtatás.. Tehát az idő az egyik legstatikusabb dolog, felteszem okosok majd vmi ilyesmiből fogják kikövetkeztetni azt, hogy valójában a tér az ami mozog...

2014. júl. 23. 22:31
 19/35 anonim ***** válasza:
18 Szerintem pedig te nem érted nagyon sok paradoxont hagysz magad után mindig lennie kell egy "kiinduló pontnak" figyelj elmagyarázom: tegyük fel, hogy tíz évvel később feltalálok egy időgépet majd 2014-ben visszajövök és előre szólok magamnak és nem regisztrálok ide és ez a beszélgetés sosem fog megtörténni. Ezenkívül még ott van az a tény is, hogy az idő csak az ember által felállítot mérce nincs múlt csak az emlékeinkben sem jövő, mert azt csak most írjuk egyedül jelen van, ami mulandó folytatnám még csak fáradt vagyok úgyhogy búcsúzom döntsétek el saját magatokban, hogy miben hisztek jó éjszakát!
2014. júl. 24. 00:08
 20/35 anonim válasza:
Ha feltaláták akkor miért nem jönnek vissza a mostani időbe, és segitenek rajtunk? :)
2014. júl. 24. 00:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!