Lehetséges, hogy csak Én létezek? És mindenki az egyetlen létező részekre osztott darabja, ami végül visszatér az egészbe?
Az összes ókori vallásban ez jelen van [link] A világ csak illuzio [link] Nincsen idő sem csak a mi illúziónk. A kvantumfizika szerint az emberi megfigyelés okozza, a valóság anygi jellegét, eszerint valóságos anyag sem létezik, ha nem figyeljük. [link]
ezek szerint a modern tudományok igazolják az ősi vallásokat ? Az ősi yógik az univerzum rezgéseivel rezonanciában meditáció által lehívták annak információit és megértették az egész világmindenséget, már évezredekkel ezelőtt ?
Hova vezet ? Csak egyetlen létezik ? Csak én vagyok ? Csak én osztom magam részekre és ennyi az egész ? Minden csak az én fikcióm ? Nincsen semmi rajtam kívűl ?
Ezeket a mely dolgokat csak erzessel, es megertessel lehet megerteni.
Te is szornyen ertelmezted az egesz lenyeget, es full nem osszefuggo ertelmetlen kerdeseket tettel hozza.
Ezen az oldalon pedig.. csoda lenne ha lenne olyan szemely (azon kivul akirol tudok) aki megert ezekbol barmit is.
Van olyan nézőpont ahol igaz az állítás. Az Egy nézőpontjából.
de te nem ott vagy.
a szeparáltság állapotában leledzel.
Ha megvilágosodási sorozatot megélsz, átléped a megvilágosodási küszöböt, kilépsz innen és kilépsz onnan is ahová innen mész akkor majd jelezz nekem: itt egy jelige.
"Zarniflexigon"
Szerintem részben téves ez a gondolat.
Az illúzió részét értem,de ahogyan te, úgy én is "gondolkodom", cselekszem..
Tehát ahogyan te, úgy én is hatok a világra. (És természetesen az összes ember aki él)
Valahol pedig egyet kell értenem veled.
Én ezt úgy értelmeztem, hogy van egy saját valóságod.
Az életeddel kapcsolatban, a gondolataidat/érzéseid használva, kihatsz a külvilágra, és erre lesz reakció.
De ne gondold azt, hogy egyedül vagy ezen a földön és azt sem, hogy nincs más aki hasonlít hozzád akár felfogásilag akár adottságilag.
Még annyi, hogy gondolj úgy másokra(főként a közel álló emberekre), mint egy tükör.
Észre fogod venni, hogy melyik adpektusod testesítik meg.
Azt, hogy melyik rossz, illetve jó tulajdonságod tükrözik vissza.
Erről szól igazából az élet, egymás tanítói vagyunk, így tapasztalunk:)
Minden és mindenki végső soron ugyanaz az "én", mégpedig fraktális szerkezetben. Mindennek eredete pedig egy üres potencia (utóbbinak egy tökéletlen anyagi analógiája az anyaméh).
A lét lényege maga a létezés, annak végtelen folyamata, minden más felvetés alapvetően csak spekuláció az élet értelméről.
Folytatom soraim azért, hogy elképzelhetőbb legyen a mondandóm: relatív és látszólagos, mi tartozik egybe és mi nem, mégis fraktális végtelenségben minden összetartozik.
Gondolj pl a kezedre, abból az ujjaid elágaznak - azok külön vannak, vagy egybetartoznak a tenyereden? Vagy pl a karjaid (aminek végén az ujjaid vannak) külön dolgok, vagy egybetartoznak a törzsedhez kapcsolva?
Relatív.
Épp így relatív, hogy te, és pl a szomszédod, vagy egy újzélandi ember, vagy egy kavics egymástól külön van-e, vagy pedig egybe. Relatív, de végső soron egybetartozik minden, végtelen fraktálban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!