Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy csak Én...

Lehetséges, hogy csak Én létezek? És mindenki az egyetlen létező részekre osztott darabja, ami végül visszatér az egészbe?

Figyelt kérdés

Az összes ókori vallásban ez jelen van [link] A világ csak illuzio [link] Nincsen idő sem csak a mi illúziónk. A kvantumfizika szerint az emberi megfigyelés okozza, a valóság anygi jellegét, eszerint valóságos anyag sem létezik, ha nem figyeljük. [link]

ezek szerint a modern tudományok igazolják az ősi vallásokat ? Az ősi yógik az univerzum rezgéseivel rezonanciában meditáció által lehívták annak információit és megértették az egész világmindenséget, már évezredekkel ezelőtt ?

Hova vezet ? Csak egyetlen létezik ? Csak én vagyok ? Csak én osztom magam részekre és ennyi az egész ? Minden csak az én fikcióm ? Nincsen semmi rajtam kívűl ?

2014. jún. 13. 00:04
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
61%

Ezek szent dolgok is, és a "Szentnek dolgai" nem arra vannak, hogy a "disznók" elé szórassanak, hogy felindultságukban megtapossák.

Ez a kor mindent profanizál (~mindent mennyiségi elvűvé tesz), de azért lehetnek a megértésnek, a létezésnek ezt a szintjét meghaladó aspektusai is.

2014. jún. 16. 00:33
 12/41 anonim ***** válasza:
Az igazi jóga ugyanezt a témát járja körül, a tantrizmus ugyanezt vizsgálja energetikai szemszögek mentén stb. stb.
2014. jún. 16. 00:35
 13/41 anonim ***** válasza:

Ez egy jó könyv a Kabaláról (Kabbaláról)... szerény külsejű könyv, nincsenek benne színes fotók...

[link]

Késmárki László régen kiadott könyvei nagyon jók még (ebben a témakörben).

...

Egyébként a kabbalisztikus irodalom is dugig van limonádéval. :-)

2014. jún. 16. 00:41
 14/41 A kérdező kommentje:
Ez a dolog ma is foglalkoztat. Neked mi a véleményed?
2014. szept. 10. 18:02
 15/41 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem ami neked. Akkor megegyeztél végre?
2014. szept. 11. 00:58
 16/41 anonim ***** válasza:
Hazudsz, kérdező, mert valójában csak ÉN vagyok, te létezel csak az én fejemben. Bizonyítsd be, hogy nem így van!
2016. ápr. 25. 17:39
 17/41 Maddii válasza:
Szóval a honlapokat is te írtad akkor...
2016. ápr. 25. 18:43
 18/41 A kérdező kommentje:

"Hazudsz, kérdező, mert valójában csak ÉN vagyok, te létezel csak az én fejemben. Bizonyítsd be, hogy nem így van!"

Hát akkor engen bizonyítottál, mert ez azonosan egyenlő azzal, hogy csak én létezek, mert te is én vagy, mint ahogyan én is te :)

2016. máj. 3. 17:59
 19/41 anonim ***** válasza:
Elárulom neked, csak te létezel, mint élő. Mi többiek csak illúzió vagyunk, vagy színjáték, ha jobban tetszik. Az én feladatom ezt elmondani, a döntés tied, hogy elfogadod, vagy hiszel tovább az illúziónak...
2016. máj. 10. 19:08
 20/41 anonim ***** válasza:
Akkor az " Én " eléggé öngyűlölő lehet mivel mindenki utál mindenkit.
2016. máj. 10. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!