Igaz-e az, hogy "Mi emberek, a kozmosz automatái vagyunk és már nagyon régóta nem rendelkezünk szabad akarattal"?
Szabad akarat jelen "civilizációban" nem létezik, de sokan hajlamosak elhinni, mert a média ezt sugallja.
Aki már eljutott egy bizonyos spirituális szintre, az elmondhatja magáról, hogy van némi szabad akaratom, de a többi csak sodródik az árral.
""Új gondolatok soha nem a semmiből születnek, hanem korábbi gondolatokból." - ezzel nem értek egyet."
-Szerintem a gondolataink az előzetes bevitt adatbázistól függő módon keletkeznek.
Itt jön képbe a "függő módon történő keletkezés" buddhista elve.
Minden (összetett) jelenség egymástól függő módon keletkezik/jön létre... következésképp az univerzum finomabb-, durvább- stb. összetett jelenségei valójában egymást generálják ("támasztják").
(A Tathagata támasz nélkül támaszkodik. A Tathagata abban különbözik a lényektől, hogy ismeri az összetett jelenségek egymástól függő módon történő keletkezésének módját... azt, hogy hogyan, mi által jönnek létre.... hogyan, mi által maradnak fenn és hogyan, mi által tűnnek el.
A Tathagata tudja, hogy az univerzum összetett jelenségei nem egyéb, mint a vizek működése és azt is tudja, hogy megnyilvánítójuk az Isteni Asszony. A Tathagata a princípiumot ÖNMAGÁBAN realizálta, ezért a szétszóródással nem szóratik szét.
A Tathagata tudja, hogy az univerzum nem egyéb, mint energiatenger, tudja, hogy minden folyamatos mozgásban, átalakulásban van.
A Tathagata tudja, hogy az érzelmek sem egyebek, mint energiák... azt is tudja, hogy a világ formáló értelem által keletkezik és a benne való hit által tartatik fenn.
A Tathagata tudja, hogy nem ezret kell megmenteni, hanem egyet kell megismerni.
A Tathagata gondolata villám, szava teremtő tűz. A Tathagata túl van a racionális tartományokon és a Tathágatának nincsenek korlátai, nem vonatkoznak rá szabályok.
Iszonyat lenne a Tathagatát látni a közönséges embernek (ezért nem is mutatkozik meg neki. )
"A semmiből egy új világot teremtettem " (Bolyai) " -Ezért isten/istentárs stb. vagyok vagy isteni módon/istenhez hasonló módon viselkedem.
Egyedül az a vallás (lehet) megbízható és működő számodra, amit te magad alkotsz meg (a saját magad számára).
...jegyezzétek meg, mert ez egy halhatatlan mondat... a jövőből szóltam.
Egyedül az a vallás (lehet) megbízható és működő számodra, amit te magad alkotsz meg (a saját magad számára).
...jegyezzétek meg, mert ez egy halhatatlan mondat... a jövőből szóltam.
De!: ha ki akarod terjeszteni másokra és másokat kontrollálni akarsz általa (=a saját vallásod által), akkor elbuksz!
Meg kell hagynod a létezőket (annyira) szabadnak, (amennyire szabadok).
...
-Mi az érzelem?
-Energia.
-Mi az energia?
-Erő.
-Mi az érzelmek tapasztalása, átélése?
-Az energiák, erők (ERŐ) tapasztalása, átélése.
-Mi az erő lenn?
-Káosz.
-Mi az erő fenn?
-Rend.
-Ki van középen?
-Te.
Balról és jobbról erő...és te vagy középen.
-Ki vagy te?
-A fa koronáján lakozó.
Állandó kölcsönhatásban vagy a kozmosszal... a kozmosz, magasabb struktúráit tekintve organikus, eleven, lélegző egész.
Áthat téged a kozmosz és te áthatod őt.
Ez a kölcsönhatás, ezt nevezzük kommunikációnak.
A kapcsolat direkt =nem használunk közvetítőket.
Az ellenrendszer ellenerőfeszítése folyamatosan közvetítőket (mechanikus elvű közvetítőket stb.) iktat be ebbe a direkt kommunikációba (közted és a kozmosz egésze között)... az ellenerőfeszítés abból él, hogy lekapcsol téged a közvetlen valóságodról. (és bekapcsol egy úgynevezett "mátrixba")
-Mi történik ennek eredményeként?
-A kozmosz sorvadni kezd és káoszba hanyatlik és te is egyre erőtlenebb leszel.
Olyan tanításokat, olyan (dekadens) ideológiákat kapsz, melyek beintegrálása által maradék erődet is elveszíted.
Megkapod a szétszóródás elvű ideológiákat és eme szétszóródás elvű ideológiák hatására magad is szétszóródsz.
-Miért?
-Mert amit magadba engedsz (=amivel azonosulsz), azzá válsz.
A világ, amit látsz: a "befejezett világ"... a megmerevedett, a szilárd világ.
-Mi jellemzi?
-Alacsony fokú a randomitása. (=a potenciális véletlenszerűségek száma erősen le van csökkenve benne)
-Mit jelent ez?
-Gépiességet, gépszerűséget...mechanikusan ismétlődő jelenségeket.
Az alacsony szintű randomitás világa, a befejeződött (=lezáródott) randomitások világa. (=a megszilárdult világ)
Az, aki te vagy lehet, hogy ezen a szinten végződik, de biztos, hogy nem ezen a szinten kezdődik.
A létezésnek ez a szintje (állapota) a ciklikusan történő ismétlődések szintje (álapota).
...
Minden mindig mozog és minden folyamatos mozgásban van... ennek ellentételezéseként a "kezdet" mozdulatlan...
Te magad vagy a kezdet, de te magad vagy a vég is - ezt tudnod kell.
...
A vizeknek mélyére lett rejtve a szentnek tüze, ki hozza fel? Azért születtél meg, hogy felhozd.
-Mi az integráló elv?
-Értelem.
-Van másik integráló elv (az értelmen kívül)?
-Nincsen.
-Az akaratban melyik a magasabb, az értelem vagy az erő?
-Az értelem.
-Mi a (formáló) akarat?
-Tűz.
-Kinek a/minek a tüze az?
-Erre neked kell válaszolnod (nem nekem).
" korlátos elmék vagyunk mi emberek, ezért az összes paramétert soha nem ismerhetjük meg, ami alapján kiszámolhatnánk a világot"
-érdekes a válaszod - előző, köszönöm
Olvasom a sok mély gondolatot, és mivel én egy nagyon egyszerű felfogású, fiatal elme volnék (17)ezért nem írnék sokat, de ami tény: Az Ember és a mechanikus, logikai elvek alapján "gondolkodó" gépek között lényeges különbség, hogy:
*1: Míg a gép minden kérdésre a leglogikusabbnak vélt matamatikai válasszal reagál, addig az ember még saját maga létét is megkérdőjelezi.
*2: (ebben nem biztos, hogy igazam van, mert nem tudom, hol jár a tudomány, de...) A paradoxon... Na abban hol van a logika??? Erre is csak mi vagyunk képesek, hogy ilyen lehetetlen "baromságokat" kitaláljunk:D Mer' én MOST hazudok:D
*3 Barátom mindig mondogatja, hogy valójában nem is különbözünk a gépektől, csak még nem érték el azt a szintet mint mi. Hát, szerintem ez baromság,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!