Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Azt hiszem, meditációs állapot...

Azt hiszem, meditációs állapotban ragadtam, mi a teendő?

Figyelt kérdés
TM-eztem egyet d.e., amit nem csináltam már ezer éve, meg nem is akarok, csak ilyen kedvem volt, aztán kicsit furcsán éreztem magam. az agyam valamit rakoncátlankodott. azután a nap folyamán jógáztam (értsd - jóga = elvetés, minden elvetése a "vagyok"-on kívül, aki tudja miről van szó, érteni fogja), és ebben a vagyokban nagyon mélyen elmerültem. azóta meg mintha nem is birnék "feljönni", kijönni. minden teljesen, nagyon mélyen nyugodt, talán még az egységérzet is megvan, de mindez olyan idegen. és én, mint identitás, személy is idegen vagyok"magamnak", a tanúnak, tapasztalónak...
2014. máj. 28. 19:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

az a valódi kérdés miért akarsz kijönni? :)

nem vagy kicsit gyáva? :)

2014. máj. 28. 21:42
 12/22 A kérdező kommentje:
nem tartom természetesnek ezt az állapotot. ha ez az, amit "keresek" mint kereső, akkor még nem értem. illetve nem értem meg rá. egyedül nem értem, külső, emberi megnyilvánulású, élő gurum nincs, aki megmondja, hogy mi ez. egyedül pedig nem találgatnék.
2014. máj. 28. 21:46
 13/22 anonim ***** válasza:
A "vagyok"-ot is el kell vetni, mert az a legnagyobb hulladék.
2014. máj. 28. 22:13
 14/22 anonim ***** válasza:

Kérdező! Jól gondolom, hogy ez az "egységélmény" egy olyan tapasztalás, aminek az égvilágon semmi értelme nincs?

...

Gondolatnélküliséget és jelenlétet én is tapasztaltam (megéltem), de szerintem az égvilágon semmi értelme sem volt neki.

Egy nulla élmény, arra aztán vágyhatnak...

2014. máj. 28. 22:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Ha egyszer tényleg meditációba kerülsz majd nem akarsz belőle kijönni.

Az a cél hogy a meditáció állapotában legyél egész nap, mivel ez az út.

Te valami mást élsz meg...!

2014. máj. 28. 22:18
 16/22 anonim ***** válasza:

A "vagyok", az "ön-tapasztalás" is egy illuzórikus (=tükröződő, tükrözött) élmény ... mint minden egyéb.

A lét alapelve a dichotómia. =Amíg van létezés, addig dichotómia is van és az összes feloldódáshoz kapcsolódó élmény, tapasztalás kizárólag átmeneti (=mulandó, változásnak alávetett) lehet.

A lét fő problémája a lét maga.

2014. máj. 28. 22:19
 17/22 anonim ***** válasza:

És mikor leszel kész, kérdező? Lesz jobb pillanat? :)

Persze ez csak szöveg részemről. Nehéz csak úgy elengedni, veszni hagyni azt a finomat, ami előtte volt.

2014. máj. 28. 22:45
 18/22 A kérdező kommentje:
a leírtak alapjén súr tudhatja miről beszélek
2014. máj. 28. 23:27
 19/22 anonim ***** válasza:
Igazából nem tudom, előfordul velem gyakran, hogy megfeledkezek a külvilágról, és egy ilyen nagyon mély helyzetbe érkezek amit szeretek igazából. Olyan mintha mindent csak kívülről szemlélnék, nem is lennék része a világnak.Aztán ahogy kénytelen az ember szembenézni teendőkkel, úgy hagy lejjebb az érzés. Ez is különös, mert ahogy visszakerülök, szintén jól érzem magam újra itt. Fura. :)
2014. máj. 29. 12:56
 20/22 A kérdező kommentje:
:)
2014. máj. 29. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!