Lehetséges-e, hogy a társadalmi hazugság (és kondicionálás / idomítás) csúcsa, hogy nekünk kizárólag csak jóknak kell lennünk és mindig, mindenben törekednünk kell a jóra?
Tipikus vallásos elvű hazugság, megtévesztés, csapda ez.... (A kereszténység tipikusan ezt a csapdát testesíti meg.)
Véleményem szerint ez az első számú manipuláció, amit már régóta felénk irányítanak és ezzel valójában megkötöznek és tehetetlen passzivitásra kárhoztatnak bennünket.
Kívül van egy szűk (élősködő ... cseppet sem jóindulatú „elit”), akik már évezredek óta ezt a hazugságot próbálják belénk sulykolni, hogy nekünk jóknak (fél-lényeknek) kell lennünk és tehetetlenül kell egy külső istennek (valójában a beavatottaknak) alávetnünk magunkat.
Én nem hiszek ebben a jóságban... megvizsgáltam és hazugságnak találtam... ti mit gondoltok erről.
...
Valójában az embert nem engedik önmagává válni ezekkel a hazugságokkal és így választják le önmagáról és teszik passzív és tehetetlen létezővé... aki mindent csak elszenved.
Én azt gondolom erről, hogy jónak lenni és jóra törekedni egyáltalán NEM EGYENLŐ azzal, hogy nem vagyunk tudatosak, elhisszük és elfogadjuk a hazugságokat, engedjük magunkat birka módra irányítani, mások akaratának alávetni és ily módon lemondunk a saját életünk irányításának jogáról és felelősségéről.
Választhatom azt, hogy jó vagyok és jóra törekszem, ugyanakkor nem megkötözött és tehetetlen áldozat.
Veled ellentétben én úgy érzem, hogy saját magamat választanám el a valódi önmagamtól, a belső, igazi lényemtől, aki azt választotta, hogy itt és most, ebben az életben inkarnálódik, hogy ha nem hinnék a jóságban, és nem törekednék rá.
Nincs nálam a bölcsek köve, de amit a gondolatmenetedben megfogalmaztál, azt én nagy részben félelem-alapú gondolatnak látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!