Miert rettegek a halaltol es hogyan tudnam ezt kezelni?
harminc ev koruli fiu vagok es most elerheto kozelsegbe kerult a halal... egyik baratom rakos, nem tudom mik az eselyeide megvan arra hogy...
es ez nagyon rossz allapotba taszitott. nem tudok aludni ejjelente. nem tudok a munkamra kondentralni. rettegek attol hogy egyszer a paromat is elveszitem es en is meghalok es nehany evtized mulva mar senki sem fog ram emlekezni. tudom hogy ez mindenki baja, de nem tudom hogy elhetnek nyugodtan.. sirogorcsok kerulgetnek, a paromra sem tudok figyelni rendesen. sejti hogy mi a baj de csk azt hszi hogy sajnalom a haveromat...
hova lesznek azok akik meghalnak? fogunk e veluk valaha is meg talalkozni? mert ha nem en ezt nem tudnam elviselni...
ossze vagyok zavarodva, segitsetek
Csak annyi:
Minden egyes pillanat amit attól való rettegéssel töltesz, hogy meghalsz abból az időből pocsékolod el ami még az életedből hátra van. Döntsd el mire érdemes fordítanod az időd. Akármennyi is van még hátra.
1. A halál természetes része az ember életének... ezért próbáld az életedet tartalmasan leélni, úgy élj minden napnak minden percében ,hogy alkoss...(én ezt csinálom)
2. Lehetőleg ,ha tudsz segíts a barátodnak,mindenben amiben tudsz ,de ne sajnálgasd ,mert azzal csak neki ártasz.
3. Kapcsolatodban a pároddal ,pedig beszéld meg ezt, ne ringasd tévhitekben... ketten megtudjátok azt oldani amit egy ember nem. A szeretet köteléke a legerősebb dolog mióta világ a világ.
4. Oda kerülsz halál után amiben hiszel.(nekem ez a személyes véleményem)
5. Sokszor megesik az olyan ,hogy a klinikai halál állapotából visszajött emberek arról számolnak be,hogy találkoztak halott szeretteikkel!
6. Segítség pedig az amit te annak fogadsz el.
Remélem tudtam segíteni !:)
Kedves válaszolók!
köszönöm szépen a válaszaitokat, mindegyik nagyon nagyon sokat segített!!! ma már jobb egy fokkal, már nem érzem magamat "egy másik dimenzióban", viszont elég erősen meghatározza a hangulatomat minden...
3: a történeted megdöbbentett. mellesleg a szabad akaratban én is hiszek és ez erőt ad. Bár én is hiszek a csodás gyógyulásban, mintha a barátom egy picit nem akarna élni (vagy csak beletörődött a betegségbe) és a másik döntését tiszteletben tartani és nem görcsösen az életben tartani.
4: az ezotéria nem az amire gondolsz mert még nem tapasztaltad, na de mindegy is ha nem értünk egyet, az önzés gondolata viszot azt hiszem megérintett engem. az előbb fejtegettem konkrétan azt hogy nem kellee önzőnek lennem vele szemben... és talán ha megismerem a halált tényleg nem fog fájni annyira
végül is, nem csak én vagyok egyedül a félelmeimmel
5: próbálok vele lenni annyi időt amennyi csak lehetséges és nem emlékeztetni t a betegségére (na meg persze "visszafogni" magam hogy ne érezze a félelmem)
7: mely könyvek lennének ezeK?
személyes hitem azt sejteti hogy van lélekvándorlás, a túlvilágban is találkozunk mint lelkek... ott inkább az érzés dominl bár felvehetjük azt az alakzatot ami minket alkotott bár ez ott annyira nem számít inkább az érzés. aztán nyilván visszatérünk egy újabb tetsbe, nellénk pedig érkeznek lelki társaink .
9: hát ez az: ő az egyik - ha nem a - legjobb barátom, habár ő is tele van hibákkal de egy fantasztikus egyéniség... szóval nem, nem halt még meg senkim, kivéve a kutyámat, akivel 15 évig voltunk együtt. gondolom a gyász az ugyanaz lehetett mint embernél lehet. elsirattam, aztán megnyugodtam. ma már szép emlékekkkel gondolok rá, de sokat gondolok a drágára hogy vajon hol lehet ő most? (második testvéremként szerettem, családtag volt)
mindenesetre nincs bennem az hogy "miért pont neki kell ilyen fiatalon elmennie?" Megértem, és elfogadom. csak azt nem tudom hogy feleslegesen reménykedjek e és hogy a kezelés amit kapni fog mennyire van értelme (előrehaladott állapotban van)
10: én is a semmitől rettenek meg...
11: tisztában vagyok a rettegés feleslegességével, jobban teszem ha kimegyek az életbe hogy körülvegyen...
12: :)))
Halihó,
a tudás a legjobb ellenszer.
Tuddd meg hogy nincs halál és a halál után csak másképp létezel.
Az ezotéria nagyjából erről szól, ne hagyd a búsba mert ez a VALÓSÁG.NEM TEÓRIA vagy Filozófia. VAN.
Mellesleg ha ennek a dolognak nem jársz utánna ebben az életedben (sem) akkor az egész szenvedésed felesleges.
Ezek az élmények azért érnek hogy kiugrasszanak a bokorból....végre valahára.
Hajrá :)
T
már olvasgatok utána... érdekes.
érdekes szimbólum én mint nyúl :)
visszaestem az előző àllapotba. rettegek mert csak ahalàlt látom,magam előtt. látszólag nincs értelme az egyetemes emberi létnek. hogy tudtok többiek ebben a tudatban élni hogy előbb utóbb vège mindennek?
a jövő uralja el az agyam. semmire nem vagyok kèpes koncentràlbi, rettegek a megsemmisüléstől, hogy a szrtetteimet elvesztem!
ES RAADASUL UGY ERZEM HOGY EZ EGY REÁLIS FÉLELEM MERT MINDENKIVEL BBEKOVETKRZIK!
Nem tudok így élni, imádkozok megnUgvásért. zaklatott vahyok
Kérdező, nem vagy már itt az oldalon?
Mi lett?
Én is így vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!