Ti mit tennétek a helyemben? :D
Van egy kamu profilom egy közösségi oldalon. Mondhatni spirituális beállítottságú. Az emberek tőlem kérdeznek ,tanácsokat kérnek, mondhatni igazi guru lettem, pedig én csak poénból hoztam létre a profilt, de aztán híres lett.
Néha csak beírok valamit, valami spirit zagyvaságot, néha meg elolvasom és látom, hogy az illetőnek csak magánéleti, egyszerű problémája van.
Az ilyenekből aztán összegyűlik az, hogy megköszönik a tanácsot, igazam volt :DD
Írt egy férfi, hogy volt a múltkor jósnál és beavatta a jós "nagy titkokba", persze nem kevés pénzért cserébe. Utána írt nekem levelet ez az illető, hogy meg tudom-e ezt erősíteni amit neki mondott a jós....
Persze voltak még hasonló sztorik is..
Hát komolyan, nem állok jól anyagilag, de csak van bennem annyi gerinc, hogy nem húzom le az embereket több ezer ft-ról?? Pedig már annyian írtak nekem - sose kértem persze pénzt - hogy igazi Mester Kókler lehetnék. Bűntudatom lenne, ha pénzel átvágnám őket, pedig minden anyagi gondom megoldódna.
Ti amúgy hasonló helyzetben mit csinálnátok, mit tennétek?
Persze, ez mind jó, hogy segítesz nekik meg a támaszuk vagy, így nem érzik magukat egyedül, de ez a "kapcsolat" gyakorlatilag kamura épül.
Hogyha van olyan személy, akivel tényleg rendszeresen szoktál beszélgetni, tanácsokat adsz neki, akkor szerintem jobb lenne elmondani neki, hogy akár hiszi, akár nem, nincsenek olyan képességeid, mint egy spiritisztának, de ugyanúgy tudtál/tudsz neki segíteni, mivel jó emberismerő vagy vagy jól átlátod a problémát, mert kívülálló vagy vagy akármi. Én nem haragudnék rád utána :)
De igazából ameddig segítesz, addig végülis nincs nagy gond, ha azt hiszik, hogy különleges képességeid vannak. Gond csak akkor lesz, ha a tanácsai nem jönnek be. És nyilván lesz ilyen, mert te sem találhatsz el mindent és ezzel csúnya sebeket kaphat a segítségkérő.
Nézd, aki hülye akar lenni, az az is lesz. Ha elég hülye hozzá, hogy mindenféle bizonyíthatatlan, spirituális marhaságra kiadjon pénzt még akkor is, mikor már alig van neki is, azzal nem lehet mit csinálni. Ha nem neked, akkor másnak adja oda, de valakit keres, akinél elverheti azt a kis maradék pénzét is. Mert a hülye ember ilyen.
Szóval, morális vagy sem, én úgy gondolkodnék, hogy ha már mindenáron a pénze nyakára akar lépni, akkor már inkább nekem adja, mint másnak.
Te egyszerűen át ba szod az embereket, szórakozol velük, miközben normális hozzáértőtől kaphatnának normális tanácsot is.De könnyen lebukhatsz, mert ha olyan is odatalál az oldaladra, aki ért a témához, az észreveszi ám, hogy csak zagyvaságokat hordasz össze!És ezért még pénzt kérni?Az tényleg gerinctelenség lenne, az ilyen majmok járatják le az "ezotériát"
Inkább menjél dolgozni!
Megírnám könyvben, igényesen a "módszert", persze tanácsok, bölcsességek és kitalált sztorik formájában. Nagyritkán hirdetném a csoportomban is. 1000-1500Ft-os pdf kezdetnek, és ha összejön iksz példány nyomtatása belőle, indulhatsz egy kisebb kiadóhoz. Következő könyv ugyanez a kaptafa, utolsó könyvnek pedig leleplezés. :)
Ha beválik, elfogadom a paraszolvenciát!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!