Szerintetek a tárgyaknak van aurájuk?
Kedves kérdező, és kedves válaszolók. Ne haragudjatok meg rám, hogy ezt kérdezem, de miért ilyenen vitatkoztok, amikor a tudományok kategóriában annyi érdekes kérdés van, amire vagy alig, vagy egyáltalán nem érkezik válasz. És mindközül ott a legkevesebb a trollkodó. Nekem már eddig 5 olyan kérdésem volt, amire nem érkezett egy válasz sem, és a legtöbbre csak egy-kettő érkezik. Kérlek változtassátok meg ezt a tényt, azzal, hogy inkább ott teszitek fel, a tényleg tudományokon alapuló kérdéseitek, és a kedves válaszolók pedig ott válaszoljanak. Mert tudom én, hogy okosak vagytok, és nem éri meg ilyenen vitatkozni.
Amikor sokat voltam az ezotérián 67%-ról 49%-ra lement az értékelésem. Mióta csak a tudományokhoz írok 57%-os vagyok kevesebb mint 2 hét alatt.
És a kérdésedre kedves válaszoló:
Valaki érzi az aurát, valaki meg nem. Aki érzi az azt hiszi, hogy tényleg van, aki meg nem érzi, az azt hiszi, hogy nincs. Azt, hogy mit érzel, az tőled függ kedves válaszoló.
#31:
Az ember ott válaszol, ahol tud.
Szerinted miért írunk mi ide?
Eláruljam?
Az a gond, hogy az emberek egy része, az ezotériában keresi a választ. Én nem szólok be a másiknak, hanem ha tudom, akkor megcáfolom. Az embert nem hülyiteni, hanem felvilàgosítani kell.
Ez, az aura téma is ékes példája ennek. Ha valaki, be tudja bizonyítani a lètezését, akkor tegye nyugodtan. Amíg ez, nem történik meg, addig nem érdemes a témát feszegetni.
A tudomány nélkül, az ember képtelen lenne a mai szinten létezni. Hogyan működik a motor, nem lapos a Föld és még, számtalan más, érdekes dolgot rejt, csak fel kell fedezni. Itt is vannak cáfolatok, meg tévedések, de ezeket nem hangoztatjàk, hanem elismerik, pl. a Pluto nem bolygó.
32-nek:
Mint már egyszer leírta Laylah, de ha nem értetted volna meg megismétlem: Vannak dolgok amiket (még) nem lehet mai műszerekkel mérni, de ettől még léteznek. A szűklátókörűséged az oka annak, hogy ezt másnak kell nem is egyszer a szádba rágni, amire magadtól is rájöhetnél. És még te akarsz másokat felvilágosítani? Kicsit ironikus nem?
openyoureye:
ironikus? LOL.
Hadd áruljak el valamit: az ezotéria leragadt a múltban. A nem lehet a mai műszerekkel mérni - erre nem lehet alapozni. Honnan veszed azt, hogy 500 év múlva, már más lesz?
Ha megcáfolsz engem, tedd nyugodtan, állom a próbát, de a majd leszre nem lehet alapozni? Honnan tudod, hogy mit hoz a jövő?
"szűklátókörűséged"...
Mit ne mondjak: a gőzgép, i.e. 100-ben lett feltalálva. A hívőknek, csak mutatványként adták elő. Több mint ezer éven keresztül, nem hasznosították.
A Föld gömbölyű: ezt, már, ugyanúgy az ókorban tudták ès még meg is saccolták a kerületét. Nem túl pontosan, de közel álltak hozzá. A középkorban, a hívők, hogyan is álltak hozzá? A Föld lapos.
Ha nem tudod igazolni az állításodat, addig csak elmélet marad. A tudományban vannak ilyenek, de nincs olyan, hogy majd valamikor igazolnak. Erre senki sem alapoz. A tudományos fikció, lehet, hogy örökre az is marad. Nem valóságként próbálják előadni. Ha igazolva lesz, akkor igazolva lesz, ha nem, akkor nem.
"Hidd el, van, amit jobban tudok. A tapasztalat mindig felülírja az elméletet."
Ugyanezt mondták a gravitációra is. Meg a fényre is. Meg a mágnesességre és az elektromosságra is. Meg a flogisztronra is. Meg az atomra is. Meg a ... Lehetne sorolni. Aztán kiderült, hogy mégse úgy van, ahogy hittük, ahogy kinézett a dolog. Jött egy új elmélet, amely felülírta a korábbit, mert pontosabb volt, mert előrejelzett dolgokat, amit a korábbi nem, mert magyarázatot adott olyan jelenségekre is, amire a korábbiak nem, satöbbi.
Ráadásul olyan dolgokba kapaszkodsz körmödszakadtáig, aminek a világon semmi értelme nincs. De persze Te jobban tudod...
"Ráadásul plusz egy példa: szellemeket is lehet bizonyos műszerekkel mérni, akkor bennük miért nem hiszel?"
He? Milyen szellemeket, milyen műszerekkel? Görbe dróttal a kézben, felakadt szemekkel értelmetlen zagyvaságokat dünnyögve? Szellemek nem léteznek, ergo nincs is mit mérni rajtuk.
"Egyébként most olyan finom energiákról beszélünk, amik jelen technikai műszerekkel nem mérhetők."
Fajin. A mai műszerek sok-sok nagyságrenddel meghaladják az emberi észlelő-érzékelő képesség határait. Akkor hogy lehet az, hogy Te érzed, de a műszerek nem? Ez kissé nonszensz dolog. Miért is lennél Te jobb, érzékenyebb más embereknél, és főleg a speciális célból kifejlesztett műszereknél? Kicsit nagy az egód, nem? :) Bizonyítékod egy szemernyi sincs persze - de azért higgyünk neked, mert Te azt mondod, hogy tapasztalod... A második szomszédunk is tapasztalt ilyesmi dolgokat, aztán annyira elhatalmasodott rajta a téveszméje, hogy bedilizett és muszájdzsekiben vitték el. Vigyázz, veled azért ne történjen ilyen :)
Mindenesetre én jót mulattam a hozzászólásaidon, vannak még elvakult, sötét középkori szinten gondolkodó emberek. De ilyenek is kellenek, ettől színesebb a világ :)
Kit érdekel hogy ti miben hisztek? Senki sem akar meggyőzni titeket, ti pofátlankodtatok ide és kérdőjelezitek meg azt amihez közötök sincs, hisz nem is hozzátok szólt a kérdés. Öntelt egoista senkik vagytok, akiknek annyi eszük sincs hogy a tudományos részbe írkálnák a sok hülyeséget ahol van rá vevő ahelyett hogy itt osztjátok azt amit ti észnek nezeztek :)
Korábban írták, hogy ott viszont pangás van mert itt gyülekezik a sok agytröszt, mert eltévedtek. Akkor felvilágosítanék itt mindenkit: Ez itt az Ezotria rész, nem kell tudományosan bizonyítani semmit! Akit a tudományos érvelések érdekelnek, menjen innen oda ahol szívesen látják, mert ez nem az a hely! Vagy felnőhetne annyira, hogy felfogja: a vallás rész és az ezotéria sem fog semilyen bizonyítékkal szolgálni senkinek, mert nem célja hogy meggyőzze a másikat valamiről. Amíg ez nem tisztázódik a fejekben, bizony mondom nem vagytok okosabbak egy 10 éves gyereknél sem, hisz ő legalább felfogja, hogy: ha két dolog nem összeegyeztethető akkor nem veri magát a földhöz mint itt egyesek! Na csá
"mert nem célja hogy meggyőzze a másikat valamiről."
Ez egy elég nagy hazugság volt azért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!