Mivel vagy hogyan fejleszthető a harmadik szem?
Milyen fajta meditáció, esetleg milyen étkezés..
És mi gátolja?
A harmadik szem és a tobozmirigy nem ugyanaz.
Mindegyik csakra különböző szerveket és mirigyeket ural.
Pl a korona az agyalapit, amíg a 3. Szem a tobozmirigyet.
A 3. Szem fejlesztése stimulálja a tobozmirigyed és vice versa.
Ha érdekel, írj privátban és küldök pár meditációs gyakorlatot.
"A harmadik szem és a tobozmirigy nem ugyanaz."
Persze, mert az elsőből fejlődött ki a második.
"Mindegyik csakra különböző szerveket és mirigyeket ural."
Na - ez a fantázia terméke.
Míg a 3. szem az valóság.
Kedves Kérdező!
Szívesen válaszolnék én is a kérdésedre, de előtte - ha esetleg megosztható másokkal - megkérdezhetem, hogy mi a célod a harmadik szem fejlesztésével, mit szeretnél elérni vele?
Köszönöm!
Kedves 13.
Nyilvánvalóan nem vagy tisztába, hogy mik is pontosan a csakrák, és mi a működésük alapja, különben nem tartanád fantázaiának a csakrák és a mirigyek összefüggését.
Nem csupán olvasmányokra támaszkodva állítottam azt amit, hanem tapasztalatra.
Tisztában.
Az elvét ismerem, és ez elég a megítéléséhez.
Bár itt az ezotéria rovaton vagyunk... de annyit gondolom te is tudsz, hogy a tapasztalatod becsaphat.
Talán hallottál már az energiamegmaradás törvényéről is.
Tudod, ha egy csakra hatna valamire az emberi szervezetben - az mérhető lenne.
Honnan veszed, hogy nem mérhető?
még a mainstream tudomány gusztustalan sunyiságai ellenére is mérhetőek a testre kiható változások, testhőmérséklet, illetve vérnyomás növekvés/csökkenés formájában is többek között. (És még mielőtt placebo hatással jönnél, szekptikusan álltam hozzá, több emberrel elvégeztettem egy gyakorlatot úgy, hogy el se mondtam mit várhatnak -ugyanazt tapasztalták)
Nadik. Gondolom nem rémlik, hogy mik ezek, nézz utána. a 3 fő**áthalad a gerinc mentén lévő csakrákon. Egy**stimulálása kihat a csakrákra, és percek alat szignifikáns változások észlelhetőek attól függően, hogy melyik nadit ingerlem. Persze a véletlen műve, hogy az ezoterikus ,pszeudo tudományosan pozitív töltésűnek titulált pingala**a csakrákat aktiválta, és a meditáció növelte a vérnyomást, amíg a negatív töltésűnek tartott ida az ellentétes hatást váltotta ki.
És igen, hacsak ennyi lenne a rendelkezésre álló bizonyíték, az kevés lenne, viszont ahhoz bőven elég, hogy elkezdjék aktívan kutatni.
Miért nem teszik? Rengeteg info rendelkezésre áll már, ami alapján elindulhatnának. A legalapabb meditációk évek alatt megváltoztatják az agyat, ez egy tudományos tény. De a hogyanokat és a miérteket nem kutatják, sem a bonyolultabb haladó gyakorlatok működési elvét, inkább próbálják a szőnyeg alá söpörni a tényeket, és habzó szájjal mantrázzák a kialakított dogmáikat, ami a korlátozott világképüket hivatott védeni ha valaki tudományos körökben beszél ilyesmiről. Ha engem kérdezel, ez az attitűd semmivel sem különbb, mint anno a keresztényeké.
Ilyen hozzáállással nem is lesz egy hamar "mérhető" a csakrák hatása.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!