Mi lehet az oka, ha ilyen furcsa dolgok történnek alvás közben?
Néha előfordul, hogy valami különösen rossz, gonosz álomból
a saját artikulátlan , ijesztő hangomra ébredek fel.És még tetten érem, hogy közben rémísztő grimaszt vágok.Egyszer olyan is volt, hogy valami rossz álomból arra ébredtem, hogy a két kezem az arcom előtt tartom, begörbített ujjakkal, mint aki karmolni akar valamit.
foglalkozom az álmokkal, szeretem őket és egyébb alvással kapcs.jelenségeket is érdekesnek találok, de ez viszont nagyon para!Nem is emlékszem, hogy hallottam volna valakitől hasonlót.Olyat hallottam, hogy felkiált álmában, de a grimaszok, meg hasonlók...Egyszer arra ébredtem, hogy teljesen ki van tátva a szám, de annyira, hogy már fájt az állkapcsom, na akkor is besz@rtam!
Amúgy átlagos személyiség vagyok, azt hiszem, semmi különös..Nincsenek káros szenvedélyeim, gonosz gondolataim, úgyhogy nem értem, miért vannak ilyen álmaim?
Az értelmes válaszoknak nagyon örülnék.A trollokat viszont lepontozással jutalmazom, a kérdésem nem viccből írtam.Köszönöm.
Szerintem az ordítással kelésre is hasonlít, csak annál intenzívebb. Rémálmokkor jelentkezik a dolog? Csak a saját ágyadban?
Azt javaslom, hogy ha nem változik, először vizsgáltasd ki magad, hogy fizikailag rendben vagy-e, alvásklinika erre kiválóan alkalmas. Ha ott csak vonogatják a vállukat, és random gyógyszert írnak fel, akkor esetleg érdemes foglalkozni az ezoterikus verziókkal is, pl. lehet, hogy az ágyad van rossz helyen, és amiatt alszol zaklatottan, vagy más "ezo-oka" van a dolognak, ahhoz viszont egyéb jelenségek is társulnának, amiket szintén érdemes számba venni (pl. félelemérzet a sötétben, vagy ha teljesen egyedül vagy, furcsa hangok, ilyesmik).
Köszi a válaszokat.
Igazából gyerekkorom óta vannak néha fura tapasztalataim, bárhol is laktunk eddig, mindenhol volt valami...
Amiről a kérdésben írtam, az a kis szobában szokott előfordulni, ott 2 ágy van, L-alakban és hol az egyiken, hol a másikon alszom, amelyikhez épp kedvem van, de mindkettőn előfordul ez az említett jelenség.Az ilyen ordítás, meg egyebek csakis a rossz álmok után szoktak lenni, és a rossz álmoknak is egy bizonyos fajtájánál, amelyekre jellemző, hogy valamitől, valami gonosz dologtól vagy személytől rettegek, van hogy nem látom mi az, csak érzem a jelenlétét, de van hogy látom, viszont az sem számít, mert ezekben a rémálmokban a cselekmény és a személyek változók,csak az érzés ugyanaz mindig. .Ilyen álmoknál ébredés után is mindíg érzek valami jelenlétet!Sőt, előfordul, hogy közvetlen ébredés után még elcsípek a szobában valami zajt, ami nem kapcsolódik az álomhoz, pl ajtócsukódás, szekrény ajtó csapódása, vagy megcsörren valami az asztalon, aztán hirtelen síri csend lesz!De a jelenlétet továbbra is érzékelem.Mintha ott lenne valami, ami észrevette, hogy felébredtem és azonnal elkussol.
Sokszor előfordul az is, hogy egy kellemes álomnak a képei nem csak a hangulata kezd hirtelen fenyegetővé válni és akkor már tudom, hogy ilyesmi következik, de szerencsére néha sikerül még időben felébrednem.
Néha szoktam a szoba sötétjében imbolygó fekete alakokat látni.Ezek olyan "tömören sötétek", Van hogy percekig figyelem őket és nem a szemem káprázik, mert az alak mindig ugyanott marad, nem is árnyék.Van úgy, hogy felettem lebeg.
Érdekes még az is, hogy ebben a szobában rendszeresen 3-körül felébredek, nyugtalanságra vagy rossz álomra.
A másik szobában, ha néha ott kell aludnom, ott mindig 1-kor riadok fel, de ott már közvetlenül lefekvés után baj van.Amint leteszem a fejem azon a helyen, hirtelen kusza, beteg gondolatok jönnek(nem tudom jobban megfogalmazni),borzasztó zavaró.Múltkor fizikai rosszullétig fokozódott, aztán elegem lett, átfordultam a másik irányba és megszűnt!
Hát nem díjaznám, ha kiderülne, hogy a hely miatt van.Sajnos most kissé zsúfoltan vagyunk, átrendezni nem nagyon lehetne, a költözés meg szóba sem jöhet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!