Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti Istenben vagy Reinkarnáciob...

Ti Istenben vagy Reinkarnácioban hisztek?

Figyelt kérdés
én az Istenben hiszek szerintem a reinkarnácio hü.lyeség már bocsi...Nekem nem megy az eszembe ez az újra születik az ember ilyen nem létezhet vag& ha létezik ,hogy Isten nem ilyen igaz más vallás ,de valaki fel világosíttanna ,hogy 1spermából azaz ember lesz meghal még egy más spermából ugyan azaz ember lesz? o.O

2013. szept. 2. 10:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
A 10-es hozzászóló vagyok. Azt lehagytam a legvégéről, hogy: Szerintem legalábbis.
2013. szept. 2. 13:44
 12/34 anonim válasza:
Istenben hiszek vagyis inkább mind a kettőbe.
2013. szept. 2. 14:42
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

A kettő nem zárja ki egymást, a Krisna tudatú hívők pédául egyszerre hisznek a reinkarnációban, és a mindenható és mindentudó "Legfelsőbb személy"-ben (Krisna).

A reinkarnáció hindu értelemben, azt jelenti, hogy az ember (vagy állat, vagy szellemi lény) lelke halála után egy másik testben újjászületik (reinkarnálódik).

A buddhizmusban mást jelent a reinkarnáció, mert a buddhizmus nem hisz egy egységes lélek létezésében. Itt a tudatot felépítő alkotórészek halál után felbomlanak, majd az élet akarása (trisná) újra összefonja a létezés elemeit. Ez már nem lesz ugyanaz a lény, viszont szükségszerűen következik az előző létből. Vagy ahogy a buddhisták paradox módon megfogalmazzák, ez a lény ugyanaz is, meg nem is ugyanaz.

De még más elképzelések is vannak (pl. teozófusok) a reinkarnációról.

2013. szept. 2. 14:59
 14/34 Girgoy ***** válasza:
24%

Véleményem szerint a reinkarnáció 2 - egyébként igaz - tapasztalatból született, amelyből Isten kinyilatkoztatott tervének ismerete hijában rossz következtetéseket vontak le.

Tapasztalhatta minden ember vallástól függetlenül, de a hinduk talán erre érzékenyebbek voltak, hogy a fizikai dolgok inkább egy áramláshoz, körforgáshoz hasonlítanak, változékonyak, múlandók. A víz körforgása, születés-elmúlás ciklusa, anyagcsere, évszakok, stb. stb. Ugyanakkor szívük mélyén az emebrek felfedeznek egy állandóbb, örökebb, maagsabb és mélyebb, tisztább lelket, ént, állapotot, szugbsztanciát (akárminek is nevezik), amely alapvetően különözik tulajdonságban a fizikai dolgoktól. Ha avalki visszatért egy rövid halálból, az tapasztalja azt is, hogy az öntudattal rendelkező lelke elhagyja a testét, azt kívülről látja. Ez alapvetően semmelyik vallásnak nem mond ellent, mindez egyszerű tapasztalat.

Ekkor jött Buddha a hinduknál, aki azt mondta: ahogy a lélek elhagyja a testet (most az egyszerűség kedvéért nyugati, keresztény fogalmakkal élve, mert ez a populáris nyugati értelmezés, a távolkeleti emberkép egy kicsit bonyolultabb ennél), de visszatér ebbe a körforgó világba (szamszára) újra testet öltve, ha ragaszkodik ehhez a világhoz. Mert hová máshová menne? A kiutat csak a világhoz való ragaszkodás vágya jelentheti, ha ezt sikerül kioltani, akkor (mi más lehetne), mint a "jobbik, valódi én" kizárólagos tiszta örök állapota, a Nirvána.

Na, ez az adott keret között logikus, viszont a keresztény örömhír totál más megviágításba helyezi az egészet és sokkal nagyobb és biztosabb örömöt kínál ennél, így szerintem aki keresztény, annak egyszerűen hülyesé hinni a reinkarnációban (ami hiányos infok alapján összerakott kirakó), mivel az ilyennek fogalma sincs, hoyg miről szól a kereszténység.

A kereszténység arról beszél, hogy ez a világ azért múlandó és változékony, mert egyszer végleg el is fog múlni az utolsó Ítéletkor! Az nem a jelen világkorszak végét jelenti, ami után majd jön egy újjászületendő világ, hanem egyszerűen az egséz múlandóságnak vége, nicns több ciklus, kampec, megsemmisül úgy ahogy van! Az Isten kegyelme, hogy a test és a lélek egységeként megalkotott ember halálakor a lélek elválik a testtől és nem lesz az enyészet része. És valóban az emerbe is beoltotta Isten a vágyat a mennyei világra, ahol együtt lakozik Istennel örök dicsőségben, de ugyanakkor az embernek a föld is egyfajta természetes közege. Tehát Isten úgy intézi, hoyg a világ változékonysága magával együtt megsemmisíti egy záróakkordként a gonoszt, a rosszat elégeti. A jelen világ elmúlik, mert képes erre, sőt látjuk, hoyg valóban nem örök semmi. De lesz egy új világ alkotva, új ég és föld, ahol feltámadunk, romolhatatlan testet kapunk, és teljes harmónia áll be test és lélek között!

Tehát míg a hindu világkép csak a jelen múlandó világ újraprodukálását tartja lehetségesnek, mert nem ismeri az igaz Isten terveit a maguk teljességében, addig a keresztény világképben a világ teljesen új minőségben lesz újjáalkotva, mert Isten ilyen hatalmas. Alapvetően ez a különbség.

Tehát egy kereszténynek, aki a fletámadásban hisz, telejsen hülyeség hinni egy olyan tanításban, amit infohiány miatt gondolnak az emberek, és amelyből az a legtisztább hinduk (Buddhák) is csak egy olyan elméleti megoldásban látnak menekülést, ami gagyibb, bizonytalanabb, keményebb lemondást szükségeltet, emebrellenesebb, mint a keresztény Megváltás.

2013. szept. 2. 15:03
 15/34 anonim ***** válasza:
0%

"... a Lélek az első lélegzetvételkor kerül a testbe és ..."

A lélek a testtel együtt fejlődik. A lélek alapja a génekben tárolt információ. A petesejt osztódásakor már jelen van egy kezdetleges lélek, ami irányt mutat az osztódáskor, hogy melyik milyen sejté alakuljon. Születésünk után, érzékszerveinken keresztül rengeteg információt kapunk kívülről. Persze, egy egészségesen fejlődő csecsemőnek, magzatnak, már az anyaméhben megindul ez az információ áramlás. A hallás ami először információkat továbbít az agyba, és eszerint fejlődik az agy, a gondolkodás és a lélek. Születésünk után alakul ki tudatunk, de tudatalattinkat már születésünk előtti időszakban feldolgozott információk hozzák létre.

Ami létünket befolyásolja az nem a hit, hanem a tudat, az elmén túl!

2013. szept. 2. 18:33
 16/34 anonim ***** válasza:

Buddha nem volt hindu!

"Tehát míg a hindu világkép csak a jelen múlandó világ újraprodukálását tartja lehetségesnek, mert nem ismeri az igaz Isten terveit a maguk teljességében, addig a keresztény világképben a világ teljesen új minőségben lesz újjáalkotva, mert Isten ilyen hatalmas. Alapvetően ez a különbség."

Nem igazán ismered akkor a hindu világképet! Aszerint megteremtődik, majd megsemmisül, ahogy te is írtad, de létezik a lelki világ, ami örök. És ez az igazi kikerülés a szamszárából.

"Tehát egy kereszténynek, aki a fletámadásban hisz, telejsen hülyeség hinni egy olyan tanításban, amit infohiány miatt gondolnak az emberek, és amelyből az a legtisztább hinduk (Buddhák) is csak egy olyan elméleti megoldásban látnak menekülést, ami gagyibb, bizonytalanabb, keményebb lemondást szükségeltet, emebrellenesebb, mint a keresztény Megváltás."

Persze, hogy infóhiányos vagy, mert totál kevered a buddhizmust a hinduizmussal. A baj csak, hogy ezt még terjeszted is és ezzel másokat is megtévesztessz!

2013. szept. 2. 18:54
 17/34 anonim ***** válasza:
Igen, mindkettőben hiszek.
2013. szept. 2. 18:57
 18/34 anonim ***** válasza:

Koszonom, 15-os, ez is egy nezopont. Ettol fuggetlenul, a leleg(k)zetvetel szavunk annyira kifejezo (a kiejtese meg meg inkabb), hogy nem zarnam ennek lehetoseget sem.

Ezen a gepen nincs ekezetem, sry.

2013. szept. 2. 19:21
 19/34 Antimod ***** válasza:
100%
Miért vagy / vagy?
2013. szept. 3. 10:25
 20/34 anonim ***** válasza:

#15-ös: Nem az "elméletedet", hanem inkább az arroganciád nézem le mélységesre, mert azt hiszed, hogy az az indokolatlan hülyeség már választ ad a világ összes kérdésére, és megcáfolhatatlan.A sejtnek nem a "lélek" ad irányítást, hanem inkább- mint azt már többen, többször is leírták neked- a kémiai reakciók. Pl. a te alaptalan elméleted mivel magyarázza, hogy néhányan genetikai problémákkal születnek? A lélek hülye volt? Vagy mi? Úgy tűnik, még az általános 4-et sem jártad ki, hogy ilyen idiótaságokat mondasz. Amúgy kérdező, nem csak ez a két "opció" létezik. Szerintem mindent, amiről tudásunk van, meg lehet magyarázni a tudománnyal. Én speciel nem hiszek Istenben. Engem ezért meg lehet kövezni, tűzön lehet égetni, vagy meg lehet bélyegezhetni, de akkor csak bizonyítjátok az igazam,mivel ezeknél jobb ellenérveket nem tudtok felhozni. Én emellett elfogadom a keresztényeket, és habár szerintem nincs igazuk, békében hagyom őket. Keresztény ismerőseimet tekintve, ez nem nagyon kölcsönös... :/ Na, végül tisztelet kivételnek, aki úgy gondolkodik utóbbi témáról, mint én...

névte2en

2013. szept. 3. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!