Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért akarnak a vallásos...

Miért akarnak a vallásos emberek mindenkit rávenni arra hogy legyenek olyanok mint ők?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért nem képesek békén hagyni az embereket a hittérítők...Most komolyan. Nem dönthetnék én arról hogy miben hiszek? Attól hogy hatvanhatszor elmondják hogy Isten segít, Isten jobb útra térít még nem fogok én is ebben hinni. Szerintem mindenki a saját maga ura, és Isten és a vallás csak egy ürügy vagy egy támasz a gyáva és a jellem-gyenge emberek számára. És még ha szükségük is van rá..ÉN MEGÉRTEM. De basszus nekem nincs és ezt meg értsék meg ők...Mit gondoltok erről??
2013. jún. 7. 02:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
16%
És miért akarnak a szkeptikusok mindenkit rávenni a materializmusra?Az ilyenek mind szűklátókörűek, fárasztók és ostobák.Higyjen mindenki abban, amiben akar.Én például utálom ha valaki rám akarja tukmálni a nézeteit, mintha az lenne az egyetlen elfogadható a világon.
2013. jún. 7. 11:17
 22/24 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy minden vallásos ember jellem-gyenge, ez egy tulajdonság, ami nem csak a vallásosaknál fordul elő. Mint ahogy az is egy emberi tulajdonság, hogy van aki azt gondolja csak az a jó amit ő gondol és ezt nagy határozottsággal próbálja érvényesíteni, a másikra rátukmálni, a torkán lenyomni. Valószínűleg az ilyen típusú emberek vállalják a hittérítő feladatot.
2013. jún. 7. 11:23
 23/24 Szecsői Tibor ***** válasza:

Megint általánosítások az alapján, hogy ki miben hisz... Mit számít ez a 21. században? Minden "oldalon" vannak idióták és nem idióták, eszerint talán praktikusabb skatulyázni, ha már valaki minden áron akar.

Egyébként azt sem értem ,miért mossuk össze az ateista és a szkeptikus fogalmát. Kétségtelenül, sok szkeptikus ateista, de nem minden rovar bogár...

De akkor már: a szkeptikusok nem akarnak meggyőzni senkit semmiről, ők várnak bizonyítékra, addig a tipikus ezoterikus állításokat kétkedve, _szkepticizmussal_ fogadják. Az itteni "szkeptikusok" nem reprezentatív minta, aki tényleg szkeptikus, nem csak a matekházi elkészítése után lehet az. Bár az itteni "hívők" kétségtelenül rosszabbak... de ez most nem a kérdéshez tartozik.

A vallásos sem azt jelenti, hogy jellemgyenge, és az ateista sem azt jelenti, hogy arrogáns, mindenttudó hülyegyerek, bármennyire is próbálják így beállítani egyesek.

2013. jún. 7. 12:46
 24/24 anonim ***** válasza:

nem nagyon láttam még itt megemlítve:

_____PÉNZ_____

2013. jún. 7. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!