Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért akarnak a vallásos...

Miért akarnak a vallásos emberek mindenkit rávenni arra hogy legyenek olyanok mint ők?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért nem képesek békén hagyni az embereket a hittérítők...Most komolyan. Nem dönthetnék én arról hogy miben hiszek? Attól hogy hatvanhatszor elmondják hogy Isten segít, Isten jobb útra térít még nem fogok én is ebben hinni. Szerintem mindenki a saját maga ura, és Isten és a vallás csak egy ürügy vagy egy támasz a gyáva és a jellem-gyenge emberek számára. És még ha szükségük is van rá..ÉN MEGÉRTEM. De basszus nekem nincs és ezt meg értsék meg ők...Mit gondoltok erről??
2013. jún. 7. 02:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

jött az utcánkba 2 hittérítő!

pont kinn voltam, az udvaron, szóba elegyedtek velem.

már a második mondatból kilehetett szűrni h téríteni jöttek, mondtam nekik h vannak könyveik, amikből tájékozódni lehet, persze, mondták, felcsillant mindkettőnek a szeme.

de mondom nekem egy nem elég kell az egész családnak, meg adjanak többfélét mert sok helyről akarok tájékozódni.

elővettek a táskákból egy csomó könyvet.

mondják h jövő héten visszajönnek, majd átbeszéljük az addig olvasottakat.

mondom nekik az jó lesz , de hozzanak még könyvet, mert fogytán van a begyújtós papír, és a tüzelőszezon közepén fontos eszköz.

vártam egy pár másodpercet, míg leesik nekik, de úgy beégtek, h az utcából is eltűntek egyből!

2013. jún. 7. 08:08
 12/24 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert sziklaszilárd meggyőződésük, hogy ők ezzel jót tesznek, megmentenék téged a jóságos istenük általi pokolra vetéstől.

Ez az egyik ok. A másik, hogy emberileg benne van a legtöbb emberben az, hogy amit ő kitalál, azt ráerőszakolja másokra. Erre kitűnő példa az erkölcs. Valaki kitalál marhaságokat, vallásnak álcázza, majd ostorozni kezd másokat, miszerint nem úgy élnek, ahogy ő elképzelte. Amennyiben elég sokan támogatják a marhaságokban, onnantól kezdve a kívülálló ember érzi rosszul magát, hogyhát hátha mégis nekik van igazuk (birka-effektus). Ez pedig a tökéletes megerősítés. Ha vannak kétkedők, akik szerint lehet, igazam van, akkor biza' igazam van, ergo aki mást mond, az szemét és el akarja nyomni a világnézetemet.

Az a tény a legcsekélyebb mértékben sem zavarja, hogy közben ő nyomja el másokat.

Amúgy, volt már egy régi kérdésem, amire soha senki sem tudott válaszolni:

Ügyebár ha egy vallásosnak közlöm, hogy nincs isten, és felejtse el, kikéri magának, hogy megsértem a hitét. Én sziklaszilárdan hiszem, hogy nincs isten - tehát a vallásosok engem sértenek meg lépten-nyomon, hogy a hitemmel ellenkezőket állító könyvet tolnak a képembe, hogy a hitemet megsértő építmények vannak a városban...

Ja, tudom, fordítva ez nem működik :)

2013. jún. 7. 08:22
 13/24 anonim ***** válasza:
Mert mindenkivel elhitetik hogy az övé az egyetlen út és máris tévútra csalták...
2013. jún. 7. 08:34
 14/24 anonim ***** válasza:
59%

a hit megvan minden embernek!

de ebbe már elméletet is belevittek, h a személyes hitet miképpen lehet vmilyen irányba fordítani, nos így jöttek létre a vallások, vkinek, vagy vminek az imádata.

többé kevésbé már ez is mesterséges , emberi találmány, de itt még a személyes hitt beleszólhat az embernél mit hisz el és mit nem.

ennél egy fokkal már rosszabb a a vallásra épülő egyházak létrejötte, ami felelős az adott vallási kultuszon élő emberek esetében, bizonyos bürokratikus, és anyagi dolgokért.

ez már teljesen emberi találmány, ahol fizetésért dolgoznak és pénzért könyörögnek, koldulnak, esetleg hitegetnek.

semmi jó nincs benne.

csak a vatikánnak a saját bankján van anyi pénze amin megoldódna a világ szegénységének a problémája.

de nem !! nem kell szétosztani ISTEN NEVÉBEN!!!

csak gyűjteni kell!!

hadd éhezzenek!

majd a hívők juttatnak nekik segély a máltai szolgálaton keresztül.

de az egyház nem.

és közben meg minden pap és érsek azért szónokol, h adjon a nép pénzt az egyháznak.

álszent az egész rendszer!

2013. jún. 7. 08:34
 15/24 Antimod ***** válasza:
40%

"Amiért a részegesek is, hogy igyanak velük."

! Jó példa! (Y)

Hitük szerint elkárhozol, és meg akarnak menteni.

Nem kárhozol el, és nem a hit, hanem a tettek, a szándék a meghatározó az életben.

2013. jún. 7. 09:29
 16/24 anonim ***** válasza:
52%
Ne általánosíts! Vannak kifejezetten térítő vallások, nekik az a dolguk, hogy térítsenek, ha nem kérsz belőle, akkor mondd azt, hogy "Köszönöm, nem vagyok rá kíváncsi." Én is vallásos ember vagyok, de a vallásom kifejezetten tiltja a térítést. Nem kellene ilyen előítéletekkel lenni a vallásos emberek iránt. Nem csak jehovák meg szcientológuok vannak a világon.
2013. jún. 7. 10:05
 17/24 Szecsői Tibor ***** válasza:
100%

Mielőtt nagyon belázadnátok az ateisták arroganciája (érdekes, elég sok ateistát ismerek, egy sem arrogáns a véleményével kapcsolatban, talán szociális-társadalmi régete _is_ válogatja inkább, de persze általánosítás nélkül véleményt alkotni egy névtelen fórumon abszolút divatos), vessünk össze két, egymást elég hamar követő hozzászólást:

#7 " Ha valakiről megsejtik /az ateisták, ugye/, hogy vallásos, máris megy a támadás, a kötözködés, a gúnyolódás, a győzködés, a lebeszélés. Egyszerűen nem tudják elfogadni, ha valaki máshogy gondolkozik, mást hisz mint amit ők. "

#10 "De halj meg hitetlenként, bután, kit érdekel!"

Még szerencse, hogy a 10-es hozzászólásban még csak nyomokban sem lehet felfedezni arroganciát, felsőbbrendűségi érzést, és lekezelést, valamint azt ,hogy az ő véleménye az egyetemes, mindenki más hülye, csak ő helikopter. És ez elég jellemző sok vallásosra is. Úgyhogy talán ne általánsoítsunk egyik csoportra sem, mindkét oldalon vannak arrogáns idióták.

Amúgy sem az fogja eldönteni ,hogy valaki normális, jó ember-e, hogy hisz-e Jézusban/Mózesben/Mohamedben/buddhában/a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúban. Bár, néhány vallás próbálja úgy beállítani, mintha de.

2013. jún. 7. 10:43
 18/24 anonim ***** válasza:
93%

Nekem is rossz a tapasztalatom, amikor megtudják, hogy nem vagyok hívő, a gyerekek nincsenek megkeresztelve, akkor egyből kapom a kioktatást, pedig én sem szóltam be soha senkinek, hogy miért járatja a gyereket hittanra.

[link]

2013. jún. 7. 10:48
 19/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Kevered a vallásos embert a hittérítő emberrel. A kettő nem ugyanaz, pontosabban minden hittérítő vallásos, de nem minden vallásos hittérítő.

2013. jún. 7. 10:49
 20/24 A kérdező kommentje:

10-es hozzászóló:

Köszönöm a jó kivánságodat. Nem érzem magam butának, attól hogy az isteni erők helyett az emberiben hiszek. Attól hogy a "földön járok" még nem fogok bután meghalni, mert attól hogy nem vagyok Isten szolgája még járok iskolába. Most érettségizek és képzeld még a vallásos tételt is megtanultam...Bár azt sem értem hogy miért kell, annak akit egyáltalán hidegen hagy, de ilyen ez...

Egyébként meg a kérdésben valóba általánosítás történt, sajnálom, csak én azért annyira nem vágom hogy hány millió ilyen vallásos cucmuc van. De valóban Jehova tanúi voltak csak ezt elfelejtettem beleírni.

2013. jún. 7. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!