Miért van az, hogy ennyi ember hisz az ezotériában?
Mit is várhatunk az emberiségtől ha ilyen sokan elhiszik az ilyen népbutítást és hülyítést!A politikusainknak nincs nehéz dolguk ha ennyi birka van!Olyanok hiszik el ezeket a sületlenségeket akiknek gondjuk van önmagukkal vagy családjukkal és ilyen valótlanságokba menekülnek,hogy ne kelljen szembenézniük a valódi problémáikkal!Ismerek is sok ilyen embert és sajnálom őket!
Mikor jönnek rá,hogy ez nem vezet sehova?
Kérdező, halgass meg egy Dienes István előadást, aztán gondolkodj el rajta, hogy esetleg az 1%-val rendelkezel-e az ő tudásának az elfogadott tudományos nézeteket illetően?
Ezotéria nem egyenlő azzal, amit itt látsz. Főleg azzal, amit a tv-ben látsz.
Szűklátókörrel, és régi berögzült mintákkal rendelkezel, ha erre egyébként magadtól nem tudtál rájönni, pedig még ide is írtál ! Ismerkednél meg 1-2 tanítással, magad is rájönnél, de az elő ítéleteid nem engedik. Ez a gond!
mennyi az az ennyi ember??
néztél vmi hivatalos közvélemény kutatást?
viszont ha csak általánosságban beszélsz, egyéni megfigyelésedet, v sejtésedet írod le, akkor az nem tükrözi a valóságot.
lehet h épp az a pár ember hisz csak benne aki itt írogat, és épp nem szkeptikus.
@Rhomeo1991
Ha kérdésedet meghagyjuk és az ezotéria szót behelyettesítjük az 1000+1 kritikán aluli TV műsorral, hirdetéssel, magazinnal, könyvvel, filmmel, viedo clippel, amivel az "ezotériát" gondolkodás nélkül lenéző több száz millió ember naponta táplálkozik... érted? Kár ezt ennyire kiélezni, mert visszaüt.
Egyébként előttem már amúgy is tökéletesen levezették, hogy általánosságban ezotéria és ezo hívő mint olyan, az félrevezető fogalom.
Heiszek, mert megtapasztaltam, megláttam, megéreztem, válaszokat adott, megértés, megoldást és mert működik az életemben.
Ha csak ezek 15%-ára lenne rálátásod, nem kételkednél.
Azért, mert a mai társadalomban a tudás (sajnos) nem egyenlő az életben való boldogulással - legalábbis az iskolában "tanított" tudás, így ez a fogalom manapság értékelődik át. Ennek káros mellékhatásaként sokan kiábrándulnak a közoktatásból és az általános műveltségből, amit csak sok munkával lehetne megszerezni, és nagyon bizonyalan a megtérülése.
De ettől persze még szeretnének okosak lenni és lázadni, így az olcsó és gyors műveltséget, képességeket, javakat ígérő összeesküvéselméletekhez, illetve az ezotériához fordulnak.
Röviden ez a jelenség, szerintem.
Nincs olyan ember aki az "ezotériában" hisz(legfeljebb csak azt hiszi). Az egy gyűjtőfogalom.
Képzeld el, én "hiszek"(az az reálisnak tartom) a születési asztrológiában, de semmiféle jóslásban nem. Nem utasítok el élből semmit, azonban el sem fogadom mielőtt, meg nem vizsgálnám.
Ennyi erővel az is ezotéria ha valaki a csillagok állása vagy más természeti jelenségek által jelzett időszakban veti el a vetőmagot? Azt se bizonyították "tudományosan" az okos parasztember mégis rájött(kénytelen volt), hogy működik a természet.
A legtöbb ilyen tudás, tapasztalati tudás. Akinek van józan esze, az ki tudja szűrni mi az igaz és mi a hülyeség. A hülye meg tökmindegy mit olvas, úgyis elhiszi.
Úgyhogy kérlek pontosíts, mi is az amiben mennyi ember hisz?
Én szívesen vitatkoznék erről normálisan, ha hajlandó lennél rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!