Letakart szem - mit jelent valójában?
Nagyon elterjedtek mostanában az összeesküvés-elméletek, és az ezekkel kapcsolatos honlapok, blogok, ahol kielemeznek bizonyos filmeket, videoklipeket, reklámokat, különböző sátánista jelképek után kutatva. Az egyik ilyen sokat emlegetett jelkép, amikor egy ember az egyik szemét eltakarja a tenyerével.
Nézegettem a fb-on ismerősök ismerőseinek képeit, és legalább öt ilyen profilképpel rendelkező felhasználót találtam, ezek külföldi emberkék, amúgy normálisabb(nak látszó?) fajtából, sőt, egyikük mélyen vallásos keresztény, amit hangoztat is! Lehet, hogy náluk mást jelent ez a gesztus? Vagy félreértelmezik? Vagy mi értelmezzük félre? És mi lehet az oka, hogy így elterjedt?
Egyébként (csak hogy egy újabb összeesküvés-elméletet gyártsak :D), ezzel is össze lehetne ugrasztani embereket, népeket, hogy ugyanazt a szimbólumot más jelentéstartalommal felruházva adjuk oda nekik, így, bár azonos véleményen vannak, mégis egymásnak ugranak majd, a másikat ellenségnek gondolva. :) De ezt már csak úgy félig-meddig viccből írom. Mindenesetre engem ledöbbentettek ezek a profilképek.
Köszönöm.Azóta én is kutakodtam kicsit és egy youtuberepeater nevű oldalon találtam még ehhez hasonlókat.Hogy véletlen-e,azt nem tudom,de a paparazziban elég érthetően hallani(+ szöveget is kiraknak hozzá).
Azon sem csodálkoznék,ha ezek szándékosak lennének.
Nem hiszem, hogy az ismerőseid direkt csinálják, vagy részükről bármilyen vallási vagy okkult jelentősége lenne.
A reklámokban pedig biztos, hogy nem véletlenül "rejtik el" az ilyen utalásokat, mert ez is a reklám része. Ez által lehet, hogy sokkal többen megnézik az adott reklámot, ami egyértelműen profitként realizálódik.
Sőt, meggyőződésem, hogy nem egyszer ugyanaz a társaság készíti mind a reklámot, mind a nagy leleplező videót is hozzá.
Mindig a pénzt kell keresni az okok között először, nem az okkultizmust és hasonlókat.
Van itt egy írás ezzel kapcsolatban.
Elég érdekes,bár korántsem értek vele mindenben egyet.
További jó kutatást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!