Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Letakart szem - mit jelent...

Letakart szem - mit jelent valójában?

Figyelt kérdés

Nagyon elterjedtek mostanában az összeesküvés-elméletek, és az ezekkel kapcsolatos honlapok, blogok, ahol kielemeznek bizonyos filmeket, videoklipeket, reklámokat, különböző sátánista jelképek után kutatva. Az egyik ilyen sokat emlegetett jelkép, amikor egy ember az egyik szemét eltakarja a tenyerével.

Nézegettem a fb-on ismerősök ismerőseinek képeit, és legalább öt ilyen profilképpel rendelkező felhasználót találtam, ezek külföldi emberkék, amúgy normálisabb(nak látszó?) fajtából, sőt, egyikük mélyen vallásos keresztény, amit hangoztat is! Lehet, hogy náluk mást jelent ez a gesztus? Vagy félreértelmezik? Vagy mi értelmezzük félre? És mi lehet az oka, hogy így elterjedt?

Egyébként (csak hogy egy újabb összeesküvés-elméletet gyártsak :D), ezzel is össze lehetne ugrasztani embereket, népeket, hogy ugyanazt a szimbólumot más jelentéstartalommal felruházva adjuk oda nekik, így, bár azonos véleményen vannak, mégis egymásnak ugranak majd, a másikat ellenségnek gondolva. :) De ezt már csak úgy félig-meddig viccből írom. Mindenesetre engem ledöbbentettek ezek a profilképek.

#szem #szimbólum #letakart
2013. jan. 10. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Lucifer szeme, a mindent látó szem [link]

Szabadkőművesség, illumináció, okkultizmus

2013. jan. 10. 17:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha azt vesszük, a jóisten szeme is mindent lát.
2013. jan. 10. 18:00
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezt LadyGaGa használta a legtöbbet a Fame korszakában..

Na neki rengeteg Illuminati utalása van. Pl. állítólag ha visszafelé halgatod a "Paparazzi" c. számot akkor elhangzik egy két furcsa dolog. (én már hallottam)

(többek közt ezért is szeretem! :3

olyan titokzatos! )

egyébként a letakart szem vagy arc az igazság eltakarását jelenti.

(Egyiptom, és India ősi kultúrájában is jelen volt mint szimbólum! lásd: Izisz )

2013. jan. 10. 18:14
 4/13 anonim ***** válasza:
A gyökere Egyiptomba vezethető vissza, Hórusz isten szemére, ami szintén mindent látott [link]
2013. jan. 10. 18:26
 5/13 A kérdező kommentje:

A történet szerint Hórusz a Széth-tel való küzdelem során elveszítette a bal szemét.

Wiki:

(Az egyiptomiak Hórusz bal szemével a Holdat, jobb szemével a Napot azonosították.)

Tágabb értelemben a Hórusz-szem az állandó megújulási képesség szimbóluma, s mint ilyen biztosítja a királyság intézményének folyamatosságát, valamint az istenek, a királyok, az élők és – a rendszeresen juttatott áldozatok révén – a holtak életét.

Végülis a megújulás önmagában se nem jó, se nem rossz. Ugyanígy a mindent látás sem. Az igazság eltakarása is lehet jó, ha azt értjük rajta, hogy nem tárják fel az egész igazságot, de nem is véglegesen zárják el előlünk, hanem fokozatosan adagolják, mint ahogy a sokáig sötétben élő embert sem szabad rögtön a fényre vinni, mert nem bírná ki, fokozatosan lehet csak egyre kijjebb vinni, a fény felé. Szóval kissé kétértelműek számomra ezek a szimbólumok.

2013. jan. 10. 18:32
 6/13 A kérdező kommentje:
Egy példával élve a szülő szeme is mindent lát (a gyerek szempontjából), de ebből még nem következik semmi. A jó szülő a "hatalmát" arra használja, hogy óvja, tanítsa, bátorítsa a gyerekét, a rossz szülő meg arra, hogy visszaéljen vele, és lelkileg megnyomorgassa. Önmagában a mindent látás tehát se nem jó, se nem rossz. Mondhatom fenyegetően is, hogy "jól vigyázz, látlak, és nem marad büntetlenül egy tetted sem", és mondhatom bátorítóan is, "nyugi, látlak, itt vagyok veled mindig, figyelek rád, minden rendben lesz, nem hagylak el soha".
2013. jan. 10. 18:37
 7/13 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy, a letakart szem azt jelenti! hogy az illető meg halt legalábbis én így tudom úgy szokták hogy PL oda megy a hallotkém oszt letakarja a holttest szemét :D lehet hogy gyászolónak valakit? Vagy mifene
2013. jan. 10. 18:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Itt csak az egyik szem letakarásáról van szó, ráadásul élő embernél. (Lásd: kérdés kifejtése a zöld mezőben.) :D
2013. jan. 10. 19:04
 9/13 anonim ***** válasza:

"Na neki rengeteg Illuminati utalása van. Pl. állítólag ha visszafelé halgatod a "Paparazzi" c. számot akkor elhangzik egy két furcsa dolog. (én már hallottam) "

Ne haragudjatok az OFFért,de erre kíváncsi lennék.Fel tudnál világosítani ezzel kapcsolatban?(Kb mit lehet hallani,és/vagy hol olvashatnék erről bővebben).

2013. jan. 10. 20:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Írd be a Youtube keresőjébe, hogy "klipelemzés" + "gaga", kiad néhány ilyen találatot, mondjuk azt nem tudom, mennyire mondanak jókat vagy hülyeséget, nem néztem végig, ja, és van egy ilyen oldal, ahol ezekkel a témákkal foglalkoznak: pirospirula(pont)blogspot(pont)com
2013. jan. 10. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!