Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek ha meghalunk mik...

Szerintetek ha meghalunk mik leszünk? Gondoljon bele minden értelmes intelligens ember. Semmik nem tudunk lenni. Úgy értem hogy valamik csak leszünk. Semmik egyszerűen nem tudunk lenni.

Figyelt kérdés
Ezt azért mondom mert lazán mindig vannak olyan emberek hogy mondják hogy elporladunk,az addig oké,de a lélekkel mi lesz? semmik egyszerűen nem tudunk lenni,a tudat,nem tud meghalni,a tudat nem tud nem lenni...gondoljatok csak bele? Ez egyszerűen képtelenség....
2012. dec. 8. 23:53
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
De hogy bírsz nem létezni te értetlen??!! :D Az egyszerűen lehetetlen és tudtam hogy lesznek emberek akik nem értik.Külső szemlélőként egy másik emberre,mondhatjuk hogy semmik lehetnek mert meghalnak és elporladnak.Teljesen igazad van,ismétlem igazad van.De te ha te halsz meg,csak nézz magadba....hogy leszel semmi?? A tudatod hogyan lessz semmi? Ha lojálisan gondolkozol,akkor felfogod hogy ez képtelenség.Más ember számára semmik leszünk,de magunk számára nem bírunk semmik lenne.Hogy bír a saját tudatod semmi lenni?? Csak ezt az egyet mondd meg.Hogyan?? De ne úgy válaszolj mint külső szemlélő....tehát valaminek folytatódnia kell.Gondolj már bele kérlek,hát semmi nem tud lenni a tudatod,ez millió százalék.
2012. dec. 9. 11:56
 12/39 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

Miért kérdezel olyasmit, amire csakis igenlő választ vársz, aki pedig nem ért egyet, azt nehéz felfogásúnak titulálod?

Miből gondolod, hogy biztosan neked van igazad?

Nem vagy te buta gyerek, tudom én, de azt mondd meg, hogyha egy robot tudatra ébred, mert a technológiánk megenged egy emberszintű tudást birtokló robot megépítését, akkor annak a gépnek ugyanannyi tudata lesz, mint nekünk, egoja, érzései, nézetei stb.

Annak a robotnak a tudatával mi lesz, ha berakják a gépdarálóba?

Ha nem vész el, tehát megmarad a tudata, akkor honnan lett neki egyáltalán, hiszen csak egy intelligens gép?

2012. dec. 9. 11:58
 13/39 anonim ***** válasza:
69%
Hogyne lehetnénk már semmik. Születésed előtt több voltál, mint a semmi?
2012. dec. 9. 12:30
 14/39 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti válaszadó.Már megint kívülállóként szemléled ezt nem hiszem el :D Persze hogy igenlő választ várok,amikor szinte tudom,érzem hogy igazam van.Már megint csak ismételni tudom amit leírtam,úgy látszik nem érted.Hova okoskodsz ha nem tudod még azt sem hogy én hogyan gondolom?Meg állítod az eszem.Kit érdekel egy Robot?Egy robotnak nincsen tudata,csak egy adott tudásra van beprogramozva és az nem ugyan az.Az olyan mint egy autó, ha beindítod beindul,sebességbe rakd és egyesbe teszed,kuplungfelengedéssel elindul,és gázra meg nagyobb sebbességbe való kapcsolásra gyorsabban megy,azt teszi amit parancsolsz neki.Ha egy autó felrobban akkor,neked ezek szerint megfordult már a fejedbe hogy a tudatával mi lesz? Ne hülyéskedj már,hiszen Robot elven működik minden ami gép.Egy emberhez ne hasonlíts robotokat.
2012. dec. 9. 12:35
 15/39 A kérdező kommentje:

Utolsó!

:)

Születésünk előtt sem voltunk többek mint a semmik, igazad van.De az ember tudata akkor még olyan fejletlen volt hogy azt sem tudta hogy ember lesz vagy valami baktérium,avagy valami növény.A hímivarsejtek sem emberek még,tehát milyen tudattal rendelkezzenek?Ott csak az ösztönök működnek,a szervezetünk indukálja nekik a parancsokat,csak úgy mint az életben egy ember egy robotnak.Már hogyan is emlékezne az ember a tudatára az apja heréjében amikor még embernek sem volt mondható?

Itt az a kérdés,hogy egy ember tudatával mi lesz ha meghal,ha kilép az életből.Mert a tudat az nem tud meghalni.Nem tudsz semmi lenni,nekem ezt magyarázhatja akárki, a tudatod nem tud semmi lenni.Már hogy a francba tudna az ember saját tudata egyszerűen nem lenni??Ember! :D Hogyan?? gondolkozz kicsit dörzsölten.

2012. dec. 9. 12:40
 16/39 A kérdező kommentje:

Majdnem mindegyikőtök fejében azt látom hogy ti tudjátok hogyan gondolkodtok? :)

Úgy, hogy elképzelitek magatokat,eddig stimm...meghaltok...eddig megint stimm...elporladtok majd robot elven való magyarázattal megmondjátok hogy egyszerűen nem lesztek,kész vége.Eddig megint oké.... A gondolatvilágotok úgy néz ki,hogy más embereket láttok,a nagyvilágban tesznek-vesznek,élnek miközben ti már meghaltatok 1 éve tegyük fel,, és az ismerőseiteket szeretteiteket látjátok, akik gondolnak rátok.Hoppá...nocsak... Noshát kérdezem én...más szemével látjátok a saját halálotokat,vagy a magatokéval?Állandóan úgy képzelitek el mintha saját magatok haláláról néznétek egy filmet,értitek? ez a baj...Ez a nem mindegy.Ti más embereket láttok a gondolatvilágotokban mint egy filmben, hogy számukra már nem léteztek,elporladtok és a tudat kikapcsol.(bár nem tudom hogy) és látjátok a nagyvilágot,tenni venni...miközben tudjátok hogy semmik lettetek.

Tehát én csak azt mondom,hogy így képzelitek el ezt az egészet.Képzeljétek el úgy,hogy lehunyod a szemed mert meghalsz, agyhalál,kampó...de a tudat, hogyan hal meg? a tudat halhatatlan...nem közvetlen az emberi tudat....de valami folytatódik értitek?...nem bír egy ember,még egy állat sem semmi lenni csak fizikailag és lelkileg tud semmi lenni,de tudatilag ez lehetetlenség.

2012. dec. 9. 12:53
 17/39 A kérdező kommentje:
A 3. komizó tudja miről beszélek.Itt a kulcsszó: "Átalakul"...
2012. dec. 9. 12:56
 18/39 A kérdező kommentje:
Bocsánat. a 4. válaszoló.
2012. dec. 9. 12:56
 19/39 anonim ***** válasza:
79%

12. vagyok.

Szinte tudod, érzed, hogy igazad van. Ez kérlek szépen édeskevés. Hány tudóst, filozófust hallottál így érvelni? Logikai úton mindenki elmagyarázhatja a véleményét, de amit általában hajtogatsz, hogy az úgy nem tud lenni, az közel sem logikus elgondolás. Na de nem baj.

Nem sikerült felfogni a robotos példából még annyit sem, hogy a jövő intelligens gépeiről beszélek, nem egy mai Lada 1200-ról. Persze, hogy utána semmi értelmet nem láttál. Ez sem baj.

Teljesen félreértelmezed a nézeteinket. Mi azt mondjuk, hogy egy örökké tartó álomba merül az ember a halálakor, amiből soha nem ébred fel. Nem érzékel, nem gondolkozik, főleg nem lát! Ezt talán még el se bírod még képzelni, de hát ez se gond.

A gond ott kezdődik, hogy amíg a tudatodat nem bírod felszabadítani annyira, hogy más nézeteken legalább elgondolkozz, hogy mennyi lehet a valóságtartalmuk, és amíg az egodba bebörtönözve csak a saját nézeteidet ismételgeted szüntelenül érzelmek által vezérelve, addig nincs értelme ezt a kérdést veled megvitatni.

Találhatsz itt egyeseket, akik veled egyetértenek, és örülhetsz ennek nagyon, de nem biztos, hogy közelebb jutsz a tényleges valósághoz.

Mi a fontosabb? Hogy az általad igaznak vélt, bár jónéhány ember szerint valótlan dolog illúzióját véded egyfolytában nem törődve senkinek sem a racionális érveivel, de legalább azt hiheted a végén, hogy neked lett igazad, vaaagy talán nyitni új dolgok felé, összegezni a tanultakat, és az újonnan megismert dolgokat, és levonni a tanulságot?

2012. dec. 9. 13:23
 20/39 A kérdező kommentje:

Ki beszél neked 1500-ös ladáról :D ? Sírok komolyan mondom. Neked vagy a felfogásoddal van a baj,vagy így születtél.Ki a tököm beszélt neked itt Ladáról? Autóról beszéltem, autóról.tudod mi az az autó? tudod mik azok a gépek? :) Na arra gondoltam, ami a "tudatodig" nem jutott el.

Miért beszélsz nekem többes szám első személyben?

Lehet hogy felszopnak téged az olvasók,fellájkolnak, de csak azért mert benyalod magad már ne is haragudj. :)

"Hány tudóst, filozófust hallottál így érvelni?"

Őszintén? :) Sokat.Nézd a 4. kommentelőt...ő sem a kisujjából szopta ki.Logikusan gondolkodik,nem úgy mint te,erőlteted itt ezt a hisztit mindenkire.Én legalább megmagyarázom a tényt, de te csak méregeted 50%-os beszéddel.

Azt írod hogy:

"Teljesen félreértelmezed a nézeteinket. Mi azt mondjuk, hogy egy örökké tartó álomba merül az ember a halálakor, amiből soha nem ébred fel. Nem érzékel, nem gondolkozik, főleg nem lát! Ezt talán még el se bírod még képzelni, de hát ez se gond."

Egyik szavad üti a másikat. :) Szóval mély álomba kerülünk.Ezek szerint te amikor alszol,nem gondolkodol és nem érzékelsz. :D Hát kiakasztol itt mostmár mindenkit szerintem apukám :)Na ugye hogy a tudat az ott van :D Saját magadat oltod le passzívan.

Írtad azt is hogy:

"A gond ott kezdődik, hogy amíg a tudatodat nem bírod felszabadítani annyira, hogy más nézeteken legalább elgondolkozz, hogy mennyi lehet a valóságtartalmuk, és amíg az egodba bebörtönözve csak a saját nézeteidet ismételgeted szüntelenül érzelmek által vezérelve, addig nincs értelme ezt a kérdést veled megvitatni. "

Kinek a tudata van felszabadulva? :) A tiéd vagy az enyém? Ezen pedig te gondolkodj el,hiszen itt is látszik hogy nem érted amit írok, elég szomorú. :)

Egy szó mint száz.... a TUDAT sosem hal meg,hanem maximum átalakul,és hogy mivé? Azt senki sem tudja.Te mindig minden komidban azt írod le amit én is tudok :) csak engem egyáltalán nem az érdekel amit már én is tudok,hanem amin még senki sem gondolkodott el eddig,kivéve a 4. válaszolót.Az ő válasza a leghasznosabb az egész komi közül.Nagyon okosan megfogalmazta azt a dolgot amire én gondolok,szépen kereken leírta a saját véleményét,aminek érzem legalább az értelmét, de amit már tudok és azt írja mindenki,az számomra nem hasznos,mert én is tudom.Mr. Lada.

2012. dec. 9. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!