Valaki ismer gyakorlati módszert a halogatás ellen? Nagyon rossz szokásom ez nekem, és szerintem még sokaknak. Az önbizalomhiányomból, és a káros maximalizmusból ered, hogy ilyen vagyok.
Nem tudom, kitől van, de ismerek egy mondást:"Bölcs ember, amit úgyis muszáj, szívesen csinálja."
Ennél én most vulgárisabb leszek. Szoktad halogatni a WC-re menést? A végtelenségig is? Akkor vagy megbetegíted magad, vagy becsinálsz!
Namost, ne gondold, hogy bármely halogatás kevesebb következménnyel jár --, legfeljebb nem olyan gyors és nem olyan "látványos"!
Mert miben reménykedsz?
- Elmúlik a tennivaló magától? NEM FOG!
- Megcsinálja más? AKKOR GAZEMBER VAGY!
- Ráér később is? FEJEDRE GYŰLNEK AZ ILYEN DOLGOK!
- Lehet, hogy valaki "elengedi" neked a tennivalót? AKKOR MÉG NEM NŐTTÉL FEL!
- Nem tudod olyan jól megcsinálni, mint szeretnéd? ILYEN NINCS! CSINÁLD, AHOGY TUDOD!
- Nem tudod, hogy fogj neki? ÍRD LE NÉHÉNY MONDATBAN, MINTHA A GYEREKEDNEK PARANCSOLNÁD, VILÁGOSAN!
- Ha még ez után se megy, ezt az egészet tűzd a faladra egy poszteren, és minden nap hangosan olvasd fel. Rá fogsz jönni, hogy egyszerűbb lenne megtenni, amit kell...
Halál őszintén mondom!
IGEN!
Joyce Meyer. Könyvet írt róla:Jó szokások kialakítása. rossz szokások kitakarítása címmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!