Valaki ismer gyakorlati módszert a halogatás ellen? Nagyon rossz szokásom ez nekem, és szerintem még sokaknak. Az önbizalomhiányomból, és a káros maximalizmusból ered, hogy ilyen vagyok.
Én írtam egy listát a pótcselekvéseimről, amit a valódi dolgom megtétele helyett teszek, és ha észerveszem, hogy a valódi dolgom helyett valamelyiket csinálom, akkor rámegyek a valódi dolgomra.
Szerintem fontos, hogy megjutalmazod magad, miután végeztél a dolgoddal. Gratulálsz magadnak, megsimogatod a buksid, hogy ügyes voltál,veszel egy tábla csokit, elmész moziba és ÖRÜLSZ (de tényleg igaziból) hogy végre túl vagy ezen is, nem is volt olyan gáz. Minél nehezebb volt megcsinálni, annál nagyobb jutalmat adj magadnak. Az is jó ötlet, hogy készítesz egy halogatás táblázatot, és melléírod, hogy milyen jutalmat adsz érte magadnak. Olyat találj ki, amire tényleg vágysz, és nem kell érte semmi szorongást legyűrni.
Ha van valaki olyan a környezetedben, akiben megbízol, azt megkérheted, hogy cseszegessen, hogy tedd már meg, ne halogasd tovább! De meg kell neki mondani, azt is hogy minden alkalommal tegye hozzá, hogy te kérted erre, és akkor nem haragszol meg rá.
A szemléletmódon sem árt változtatni. Azokat a dolgokat, amiket halogattam, azokat mindig megKELLETT csinálni. Ez a kell, a muszály az egyik legnagyobb gátam volt. Egy ideje úgy nézek ezekre a dolgokra, hogy én választottam, és a válsztásom velejárója, tehát nem kell többet megcsinálni, hanem ez önkéntes vállalás lett.
Lemaradni a sikerről? Ez egy olyan megfoghatatlan, frusztráló, negatív gondolat, amit leginkább le kéne cserélni valami olyannal, hogy
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit." Calvin Coolridege
Igenis olvass pozitív idézeteket MINDEN NAP! Ha tudsz angolul akkor ajánlom a [link]
blogot. Vagy keress valamit magadnak, van egy csomó jó, és le kell szarni azokat, akik ezt gáznak tartják. Én cetlikre kiragasztom őket a monitorom köré, senki nem néz hülyének érte.
Próbálj pozitívan gondolkodni, piszok sokat segít! Vegyél pozitív gondolkodásos könyvet, használd, olvasd!
A maximalizmust pedig igenis le kell küzdeni!
Ha igazán jó vagy angolból akkor pedig ajánlom a Self Discipline in 10 days című könyvet, ezeket a tippeket onnan szedtem, piszok jó könyv, bár a 10 nap az inkább 3 hónap, fél év.
Használd ezeket a tippeket, és tarts ki!
Én pl. egyáltalán nem becsméreltelek. Ellentétben veled. Normális hangvételű választ írtam és még segíteni is próbáltam. Kérdeztelek is, hogy pontosan mire érted a halogatást. Válaszolni már nem tudtál csak leszólni. A halogatás igenis az, lustaság. Nem tudom miért ilyen sértő számodra, mert egyáltalán nem kéne annak lennie. Ezek szerint nem vagy tisztában pontosan a fogalmával.
Még mindig nem értem mi a problémád ezzel, de ha a lelkivilágodnak jobban esik, akkor legyél vele boldog és csak remélni tudom, hogy a közeljövőben nem futok bele egy kérdésedbe se, és nem kell még egyszer a hisztidet olvasni.
Legközelebb, ha megkérdezem, hogy mivel lehet javítani az IQ-n, mert nekem alacsony, akkor jönnek a válaszok, hogy:
-Te hülye vagy.
Remélem érti a másikat lustának beállító, hogy milyen degradáló a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!