Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valaki ismer gyakorlati...

Valaki ismer gyakorlati módszert a halogatás ellen? Nagyon rossz szokásom ez nekem, és szerintem még sokaknak. Az önbizalomhiányomból, és a káros maximalizmusból ered, hogy ilyen vagyok.

Figyelt kérdés
Akármilyen módszer érdekelne, nem akarok lemaradni a sikerről. A lelki egyensúly miatt is fontos. Pató Pál urak most figyeljetek velem együtt, hátha cseppentenek nekünk egy kis bölcsességet.

2012. nov. 21. 17:16
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, ha van egy kérdés, jó lenne témánál maradni, idegesítő, hogy egyeseknek el kell magyarázni alapvető dolgokat.
2012. nov. 22. 00:59
 32/42 A kérdező kommentje:
És az is idegesítő, hogy a saját kérdésemhez én írom a legtöbb kommentet. kész :(
2012. nov. 22. 01:00
 33/42 anonim ***** válasza:
50%
"véleményét mindenki tartsa meg magának" Akkor te is megtarthatnád magadnak. :) Én csak azért írtam, mert nem értem miért keltél így ki magadból ok nélkül. Senki nem sértett meg vagy szólt be.
2012. nov. 22. 01:16
 34/42 anonim ***** válasza:
18%

Hát, tudjátok, azok az emberek hívtak mindig lustának és kritizáltak egyfolytában, akik miatt kialakult bennem a halogatás, ezek meg leginkább a nem túl támogató szüleim. És kiaszott idegesítő volt azt hallanom hogy lusta vagyok. Ez nem igaz. Rohadtul nem. Én elkerültem azt a dolgot amit határidőre megkellett csinálnom, mert olyan szinten túlspiláztam a határidőt, meg a következményeket, hogy nem mertem hozzákezdeni sem, mert annyira szétstresszeltem magam addigra, gyomoridegem volt, már-már a pánik kerülgetett. És ennek a stressznek az enyhítésére próbáltam valami mást csinálni.

Ezt én nem lustaságnak tartom, csak rosszul kezelt félelemnek, és én is mindig pipa voltam, ha azt mondták, hogy lusta vagyok.

Balu, tanuld meg leszarni azt, ha lelustáznak, mert a külvilágnak ez lustaságnak tünik.

2012. nov. 22. 11:18
 35/42 anonim ***** válasza:
Nincs csodamódszer. Tisztában vagy a problémával, úgyhogy tudsz tenni ellene. Erőt veszel magadon és csinálod. Én is ilyen vagyok.
2012. nov. 22. 13:05
 36/42 anonim ***** válasza:
83%
Gyakorlati módszer: ha az ember még sajátmagával szemben is a sarkára áll. "Essünk túl rajta."
2012. nov. 22. 21:58
 37/42 anonim ***** válasza:
Vegyél egy határidő naplót. Minden reggel írd fel az aznap elvégezni tervezett feladatokat. Este ne feküdj le addig amíg mind ki nincs pipálva.
2012. nov. 25. 23:21
 38/42 anonim válasza:

Én erre a problémára két javaslatot tudnék adni, (elnézést, ha már voltak)

- Ugorj neki azonnal, ha akad valami és közben gondolj arra, milyen jó lesz, ha ezen túl vagy, mennyi időd marad másra. És természetesen ne felejtsd el azt sem, hogy eszedbe jusson "milyen jó hogy már túl vagyok rajta és most kiélvezhetem ezt" (Pl. gyerekeknél is mindig ezt mondják a szülők: csináld meg a házid pénteken, és akkor tiéd az egész hétvége...)

-Írj listát az elvégzendő dolgokról. Ha ezek egy napra esnek, akkor is tedd őket sorrendbe. (Pl. bepakolni a mosógépet, és amíg megy addig kiporszívózni, utána kiteregetni...stb) Ha nem egy napra esnek, akkor a listán legyen a dátum is. (Pl hétfőn bankba menni, kedden mozi...stb) És szigorúan ragaszkodj az elvégzésükhöz. Segíthet ha egy egy elem, vagy akár egy teljes lista elvégzése után jutalmazod magad (pl leülsz és megiszol egy jó kávét a porszívózás meg a teregetés között). De mindig határozd meg előre, hogy mi és mennyi a jutalom, hogy az ne menjen a többi feladat rovására (a kávéhoz ne járjon még két cigi, meg ha már itt vagyok, megnézem az e-mailjeimet...stb, mert akkor leragad az ember és ugyanott van, mint ahonnan elindult)

Hirtelen ennyi jutott eszembe...

2012. dec. 13. 07:51
 39/42 anonim válasza:

Elég későn vettem észre ezt az érdekes kérdést. Lehet hogy már nem is aktuális rá a válasz, de azért megpróbálom, legfeljebb elhalasztja az olvasását...

Magam is szenvedek ebben a problémában, sok mindent halogatok, és sok mindenre sajnos lusta is vagyok. Saját tapasztalatom szerint, a nagyon mélyen fekvő gondjainkon nem tud segíteni más, sem tanácsok, sem senki emberfia segítsége, még magunk sem tudunk. Én keresztény vagyok, Istentől szoktam ezekhez segítséget kérni imában. Ha esetleg Te hívő vagy, próbáld meg kitartóan kérni az erőt a változtatáshoz. Biztos hogy előbb-utóbb menni fog. Nekem pl. most áprilisban egyik napról a másikra sikerült letennem a pálinkáspoharat. Eddig sem ittam túl sokat, de szinte minden nap egy-két feles azért ott volt este, rutinszerűen. Kb. 20 éven át ittam tömény italt több-kevesebb rendszerességgel. Most (ha hiszed, ha nem) abszolút nem kívánom, egy kortyot sem iszom. Csak 1-2 sört naponta, hétvégén Feleségemmel 1 jó vörösbor max. ennyi.

Nem akarok alkoholizmusban élni, egyszerűen meguntam halálosan. Persze sokáig kértem Istent hogy adjon hozzá erőt. Soha sem vettem részt semmilyen leszoktató programban, senki sem agitált erre, stb.

Most 41 vagyok, van két kicsi gyermekem, előttük is szégyelltem magam, miféle példát adok, ha így marad?

A cigiről jó 18 éve szoktam le, ugyanígy egy pillanat alatt, igaz azt csak 3 évig műveltem, s nem túl sokat, de mindennap azt is.

Egyiket sem kívánom már, pedig pl. az Unicumnak kifejezetten szeretem az ízét.

No, a lényeg hogy vannak még csodák, ha az ember tényleg hisz a sikerben, ha VALÓBAN fel akarja számolni az életéből azt a bizonyos dolgot, és ha Istenből merít erőt hozzá.

Én ezt tudom tanácsolni Neked.

Láttam hogy elég heves viták is alakultak ki itt a kérdéssel kapcsolatban remélem engem nem tartasz okvetetlenkedő, kötekedő, okoskodó valakinek.

De ha mégis, akkor sem fogok megsértődni.

Szabad a vélemény mindenkinek. Üdv!

2013. aug. 24. 13:26
 40/42 anonim ***** válasza:

Még melóztam mikor láttam a cégünknél ezt a feliratot. "A lehetetlent azonnal megcsináljuk,a csodákra még egy kicsit várni kell." Nagyon nem szerettem,mert fellengző.

Kérésem van :Ha teheted nézd meg reggel 9-kor a PAX tv-ben JOyce Meyer előadását. Merem ajánlani vallásosnak,hitetlennek.ritka jó szónok,nagy tapasztalattal és nagy segítő szándékkal.Csak 25 perc.

Ha erre nincs lehetőséged,akkor: tv.jycemeyer,org

vagy: googleba írd: Jocs Meyer Étlapból válogathatsz

Ha úgy gondolod,hogy változnod kell és akarod is,tedd azt,ne várj gyors sikert,mert a változás senkinek se megy így.

2013. aug. 24. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!