Valaki ismer gyakorlati módszert a halogatás ellen? Nagyon rossz szokásom ez nekem, és szerintem még sokaknak. Az önbizalomhiányomból, és a káros maximalizmusból ered, hogy ilyen vagyok.
Miért olyan dehonesztáló a lustaság? Az egy természetes állapot!
Egyébként úgy lehet csak úrrá lenni rajta, ha azonnal azt teszed, amit el akarsz halasztani. Ha rossz, ha nem, abba fogsz bele és nem másba.
Egy csomó kis napi semmiség elveszi az ember idejét, de a létfenntartáshoz, rendes környezethez kell. És akkor már úgy érezzük, hogy ennyi elég, azt majd holnap. és így tovább. Ez nem érthetetlen, nem csúnya, vagy rossz.
Viszont csak azzal veheted elejét, ha a kis semmiségek előtt, amiket úgy is meg fogsz csinálni, ha törik, ha szakad, elvégzed azt, amit el akartál halasztani.
Próbáld ki, nem fogsz csalódni benne! De csak addig működik, míg tudatosan így teszel. Azonnali legyen, amit holnapra tolnál! ( Főleg, ha kellemetlen, uncsi és hasonlók!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!