Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti hisztek abban, hogy tárgyak...

Ti hisztek abban, hogy tárgyak, dolgok egyszerűen csak úgy eltűnhetnek?

Figyelt kérdés
Többször volt már ilyen, hogy nyomtalanul eltűnt valamim a lakáson belül. Volt egy órám, egyszer becsúszott a szekrényem mögé. Úgy voltam vele, hogy majd kiszedem mindjárt, aztán elfelejtettem. Eltelt egy bizonyos idő, eszembe jutott, hogy ki kéne horgászni onnan, de nem volt ott. Pedig tuti, hogy oda esett. Felforgattam a lakást, sehol se találtam. Más eset: anyukám karikagyűrűje. Mesélte, hogy egyszer mosogatás előtt letett e szokásos helyére a polcra. Aztán mikor újra fel akarta venni, nem volt ott. Akkor is felforgattak mindent, de nem lett meg. Aztán elköltöztük abból a lakásból és akkor se lett meg, pedig akkor tényleg minden szét lett pakolva. A legutóbbi eset pedig az egyik nyakláncom. Nyár közepe óta nem találom. 3 helyre szoktam tenni az ékszereimet a lakásban. Nincs meg. Ugyanaz a keresési láz, sehol. Átkutattam a zsebeimet, kiszórtam minden ruhámat, minden dobozkát, ágyakat széttoltam, de semmi. Mintha elpárolgott volna. Pedig esküdni mernék, hogy ez is a lakásban veszett el. Mit gondoltok erről? Anyukám végül már azt mondta, hogy adjam fel, ennek szerinte "el kellett vesznie". Amúgy a láncot az exemtől kaptam, sokáig nem bírtam viselni érzelmi okokból, de aztán egy idő után már újra hordtam, mert nagyon szép darab. Ti is jártatok már így tárgyakkal? Hova a fenébe tűnhetnek ezek, ha ezoterikus szemszögből nézzük? És miért?
2012. nov. 16. 15:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
9-es, tudod a te eseted a tökéletes példa arra, hogy mindenki magából indul ki. Egyébként neked is köszönöm ezt a rendkívül hasznos és értékes hsz-t, küldöm az Oscart, csak szólj, hova:D
2012. nov. 16. 18:07
 12/21 Antimod ***** válasza:
Erre szokták mondani, hogy "elnyelte a föld". Nekem is vannak olyan élményeim, hogy úgy eltűntek tárgyaim, mintha sohasem léteztek volna, mégsem hiszem, hogy anyagból felépülő dolgok spontán "dematerializálódnának". Nem is hallottam ilyenről.
2012. nov. 16. 18:21
 13/21 anonim ***** válasza:

Most muszáj elmesélnem, mert témába vág:

2 héten keresztül eltűnt a kedvenc melltartóm :D Tényleg! Sehol sem találtam, már a párom viccesen megjegyezte, hogy jó lesz, ha előkerítem, mert kezdek neki gyanús lenni. Ráadásul akkor tűnt el, mikor ő 2 napig nem volt itthon... gondolhatjátok... Az egész házat feltúrtam többször is, még a leglehetetlenebb helyen is kerestem. Aztán egyik reggel benyúltam, és ott volt a helyén... No comment. 2 héten át is onnan öltözködtem, naponta többször benyúltam, válogattam, mit vegyek fel, és komolyan nem hiszem el, hogy egyszer sem vettem észre... Senki nem jár be hozzánk, ketten lakunk. Mai napig nem tudom hová tenni a dolgot :)

2012. nov. 16. 18:40
 14/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez is jó kis sztori:D Nekem egyszer olyan esetem volt, hogy eltűnt az egyik pendrive-om. Eléggé idegesített, mert tele volt több száz egyetemi bulis fényképpel, amik közül persze volt néhány vállalhatatlan. Attól féltem főleg, hogy valami nyilvános helyen hagytam el és valaki feltölti ezeket a képeket. Na most én akkoriban 2 helyen laktam: otthon meg albérletben az egyetem miatt. Mindkét lakást többször áttúrtam, bútorokat tologattam. A tesóm mondta, hogy hányjak ki minden ruhát a szekrényből és rázzam ki őket, mert ő egyszer így talált meg valamit. Semmi... Aztán lemondtam az egészről. Aztán úgy egy jó év múlva takarítottam és gondoltam, kidobálom már az asztali tolltartómból azt a sok felgyűlt szart:D Hát basszus ott volt a legalján a pendrive:D Mondom, én ezt nem hiszem el, mit össze kerestem ezt. Most is próbálok a nyakláncom keresésénél abból kiindulni, hogy biztos valami képtelen helyre tehettem, de már tényleg kifogytam az ötletekből. Nyár közepén, kb. július végén hordtam utoljára a nyakláncot és emlékszem, hogy letettem, ahova addig tettem mindig. Nem olyan régen lakunk itt ebben a lakásban, szóval még nem alakultak ki ilyen "kupipontok", ahol sok szirszar gyűlik össze és fel tudnám forgatni... Úgyhogy már tényleg ötletem sincs!
2012. nov. 16. 19:50
 15/21 anonim ***** válasza:
A tömeg nem szokott eltűnni. (Max. energiává alakulni, de ha ez történt volna, atomrobbanásban pusztult volna el a városotok.)
2012. nov. 16. 21:32
 16/21 anonim ***** válasza:

Van ilyen.

Nálam rendszeresen.

Most éppen nincs meg a körömollóm és a kistükröm.

A fürdőszobában volt, felforgattam, átnéztem: SEHOL!

Fogadok, hogy meg fogom találni mondjuk a nappaliban, pedig oda se vittem soha.

Tegnap pedig találtam a táskámban egy ősrégi tértivevényt, ami fogalma sincs, hogy hogy került oda, mert nem rég pakoltam át, és nem volt benne!!!

Fura dolgok ezek!

2012. nov. 17. 12:25
 17/21 anonim ***** válasza:
31%

Nagyanyámnak van egy hasonló története még 18 éves korából. Nemsokkal az apja halála után egyik este azt vette észre hogy előtte van felakasztva az apja kedvenc kabátja. Mivel félelmetesen nézett ki oda ment és megfogta hogy igazi e, majd aludt tovább. Másnap nem volt ott a kabát, az anyja pedig azt mondta nem tudja hol van, azt se hogy mi van vele, de a nagyanyámnak azt mondta hogy hülye és képzelődik. Ez is érdekes történet.

...Amúgy szerintem a loú állhat a dolgok mögött.

2012. nov. 17. 15:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Nálunk a régi lakásban eltűnt egy bazi nagy doboz adventi csoki, amit barátom anyjától kaptunk azzal a kikötéssel, hogy mindennap egyet ehetünk belőle. A barátom azóta is rámfogja, hogy én ettem meg és kidobtam a dobozát.

De ez nem igaz. Állítom, hogy a föld nyelte el. Én nem ettem belőle az biztos.

2012. nov. 18. 13:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak ilyen tapasztalásaim. Amire emlékszek:

1, az ingám vesztettem el, egy szállodában voltam, egyszerű berendezés. Sehol sem találtuk, mindenhol megnéztük, pedig a szobában hagytam elrakva, máshol nem veszhetett el..

az első ingám volt, és nem is vettem másikat.

2, egy ing, ami nagyon tetszett. Albérletbe is elvittem, és soha se lett meg, se ott, se nálam otthon. Max azt lehet feltételezni, hogy ellopták, de miért csak azt az inget, és semmi mást?

2012. nov. 18. 22:50
 20/21 anonim válasza:
Velem is előfordult már ilyesmi. Nézegettem nyarlásos képeket és akkor ugrott be, hogy ja nekem van egy ilyen fekete rövidnadrágom. Elkezdtem keresni a szekrényben, de egyszerűen nem találom. Fogalmam sincs, hogy mi lett vele. Biztosan nem dobtam ki, évek óta nem selejteztem. Az is lehet, hogy elhagytam pl. a nyaraláson, bár ezt kétlem, mert vigyázok a dolgaimra. Pedig ez nem is olyan kicsi tárgy, mint pl. az ékszerek, hogy olyan könnyen el tudjon tűnni. A mai napig nincs meg.
2012. nov. 19. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!