Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A tudomány is ugyaolyan...

A tudomány is ugyaolyan sötétben tapogatózás, mint az ezotéria? Egyenértékűek, megbízhatóságban.

Figyelt kérdés

Sokan akik az EZO TV-t szidják, ahol pl Merlin mágus a 11. dimenzióból hívják le, úgymond a betelefonáló hús vér emberekhez a pénzenergiát, azért mert ostobaságnak tartják és az érveik okának a tudományt hozzák fel, mint egy tökéletes információszerzési paradigmát.

Ugyanakkor, ha jól meggondolod és őszinte leszel magadhoz, nem pedig hasraesel az őltönyös agyoniskolázott urak előtt, beláthatod, hogy bizony a nagy betűs tudomány semmivel sem különb az EZO TV-nél, mondom ezt mint tapasztalt kvantumfizikus !

A tudomány tőrténete során nagyon sokszor ugyanígy lenézte a másképpen gondolkodókat és bizonyításképpen ugyanilyen empirikus tudásra hivatkozott, mint amit ma is tudomány néven tisztelünk.

A tudományban igen érdekes ellentmondások vannak most is és ennek ellenére, a tudósok ragaszkodnak bizonyos elméletekhez, amik igen messze vannak a józanésztől, de kutatási pénzben igen sokat lehet rá költeni és ugye ehhez csak mi, fizikusok értünk :D. Ilyen példáúl az ősrobbanás elmélete, amely szerint úgymond a semmiből jött létre minden, annak ellenére, hogy a statikus univerzummodellnek több realitása van és több kérdést megmagyaráz, bár ennek kutatására, nem is lehet millió dollárokat költeni sem :D.

Az ősrobbanásra visszatérve, meggyőződésünk volt kollegáimnak, hogy bizony az univerzum tágulásának mértéke csökken, csak a mértéke volt kérdéses, ha valaki azt mondta anno, hogy esetleg nem is tágúl csak úgy látszik, ami a realitás a statikus elmélet értelmében, vagy azt mondta volna, hogy egyre ütemesebb ez a tágulás, bizony lehúrrogták és a tudomány eredményeivel érveltek, mely szerint a kozmológiai modellek ezt mutatják egyértelműen ki ! Ma pedig már ismert ez az egyre fokozódó tágulás, aminek a vége az a felhigúlt állapot, amelykor nem fogsz látni egyetlen csillagot sem az égen, mert annyira távol lesznek !

Anno Newton is azt mondta, hogy a gravitáció az tömegek vonzását jelenti, szó szerint tömegvonzást, aztán Einstein a téridő görbületével magyarázta, nem pedig vonzásként, ma pedig egy taszító hatásként képzelik el.

50 éve a szelént a szervezetre ártalmas méregnek titulálták, ma pedig étrendkiegészítő tablettaként forgalmazzák, mint csuda egészséges antioxidánst ! Drága pénzen lehet csak kapni. Valaha azt mondták, hogy ha robbantanak a közelben, akkor be kell csukni az ablakokat, ma pedig ennek ellenkezőjét tanácsolnak : ki kell nyitni őket. Sorolhatnám napestig ezeket az ellentmondásokat. A lényeg, az hogy a tudomány jelenlegi álláspontjának eredményit mint megdönthetetlen bizonyítékot hírdetik oly módon, hogy mindenki aki mást mond, az ostoba, tudatlan és egyéb sértő jelzőként ellátott alacsony értelmű emberként van kategorizálva, pedig az igazság az, hogy roppant keveset tudunk a világról ! Miért ne lehetne az ezotéria is igaz ?

2012. nov. 9. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
*elmélete mellett
2012. nov. 11. 21:26
 42/71 anonim ***** válasza:
Ráadásul buta,csúnya és gonosz is vagy, mint Hókuszpók.
2012. nov. 11. 21:56
 43/71 anonim ***** válasza:
94%
Ja, azt hittem, már minden itt lévő rájött, hogy a kérdező csak provokál... Én csak többiekkel vitatkozok a kérdésben megfogalmazott témáról, (szerintem) értelmesen. A kérdező megmutatta, hogy menthetetlenül makacs és szűk látókörű, ő érdekel itt a legkevésbé. A téma viszont, amit felhozott, érdekes és említésre méltó.
2012. nov. 11. 22:50
 44/71 A kérdező kommentje:

Kérdés : - Szerintem már senki se vitatja hogy nem vagy fizikus. Egy fizikusnak nem lenne szüksége arra hogy a szakmájával hencegjen, nem mondana olyanokat, hogy: "Rengeteg olyan fizikus barátom, akik egy nap többet gondolkoznak mint te vagy az itteni szkeptikusok egész életében, úgy áll hozzá az egész tudományos és határterületen levő dolgokhoz, hogy azzal és annyit foglalkozik vele, amennyit megérni neki ! Csak azt a cikket olvassa el a tudományos szaklapokban, ami alátámasztja a fantazmagóriáit. Fogalmad sincsen mi zajlik le a tudósok között. " , hanem érveket mutatna fel elmélete ellen.

Válasz : Azt már nem győzöm elégszer kifejteni, hogy nem kérkedni szeretnék tudásommal. Minden felvetésemnél, amely a tájékozatlan közembernél kiveri a biztosítékot, előkerül személyem becsmérélse, szokásos módon, a általános nem értesz hozzá, ezért ezeket már jobb megelőzni, másrészt ne mondjátok, azt hogy egyetlen fizikus sem hisz az ezotériában, mert lásd itt vagyok Én is.

Nem tudok mást mondani kollegáimról, mint a valóságot. Te honnan is tudhatnád, hogyan viszonyulunk Mi a dolgokhoz ? Mindenkiben egy álomkép él az orvosokról, rólunk tudósokról. Valóságban pedig, Mi is hús vér emberek vagyunk.

Én azt megértem, hogy furcsa és a hétköznapitól eltérő, az hogy egy ezotéria fórumon kiáll egy fizikus és a laikusok számára szokatlan módon, az ezotéria mellett áll ki. Azt tudnotok kell, hogy a tudomány semmi esetre sem cáfolja az ezotériát, sőt sok helyen már bizonyította is ! Az pedig, hogy kollegáim miért kommunikálják le, az emberek felé, hogy maga a spiritualizmus nem létező dolog és csak a materializmus az igaz, már részben kifejtettem.

Kérdés : - Ahogy Tom Benko fogalmazott egy korábbi kérdésnél - a gondolkodni nemtudók gettója. Csak nem gondold, hogy a horoszkópnak több a valóságalapja mint a pszichológiának, azt hogy születési dátumuk szerint megy lehet pecsételni az embereket? Ez a kérdés még viccnek is rossz!

Válasz : Tom Benkó nem tudós, ha jól tudom egy oktató, neki azt kell átadnia a diákoknak, hogy tanulják a materialzmus szellemét.

Tetszik, hogy az asztrológiát hozod fel, nyílván azért mert ennek vana legcsekélyebb valóságalapja :D.

Kérdés : - Már ott elveszteted a vitát, hogy azt mondtad, a Tudományban több ellentmondás van, de egy ilyet sem tudtál mondani.

Válasz : Már a kérdést sem értetted meg ! Egy rakás eééentmondást vázoltam fel a kérdésemben. Maga az ősrobbanás is egy vicc ! Hogyan robbanna fel a semmi ? Keletkezik belőle egy univerzum ? Magánaka statikus világegyetemnek több realitása van, több dolgot képes megmagyarázni.

2012. nov. 12. 16:27
 45/71 anonim ***** válasza:
94%

" Maga az ősrobbanás is egy vicc ! Hogyan robbanna fel a semmi ? Keletkezik belőle egy univerzum ?"

Mi az hogy felrobbant a semmi? Az ősrobbanás (angolul „The Big Bang”) nem egy robbanás volt, hanem robbanásszerű tágulás! Azért fizikusként, a robbanás definíciójával tisztába kéne lenned. Robbanásnak azt nevezzük hogy valami nagy nyomású térből kisebbe áramlik. Amikor az univerzum keletkezett nem volt kisebb nyomású tér, ahová az anyag tágulhatott volna. Így ezt a folyamatot nem nevezhetjük robbanásnak. Olyasmit kritizálsz amit nem is ismersz. Hát gratulálok.

Nem mondtam hogy egy fizikus sem hisz az ezotériában! Sőt, még csak hasonlót sem! Ez a kijelentés úgy lenne helyes hogy egy komoly tudós sem hisz az ezotériában. Említss egy Nobel-díjas tudóst, aki hisz az ezotériában.

Nem a horoszkóp a legnagyobb hülyeség az ezotériában! Ott vannak a reptoidek (vagy mik), meg még sok hülyeség.

Ennek a vitának így nincs sok értelme. Mivel egy érvet nem mutatsz fel az elképzelésed mellett, nem is nagyon lehet mit megcáfolni.

2012. nov. 12. 16:55
 46/71 anonim ***** válasza:
95%

"Maga az ősrobbanás is egy vicc ! Hogyan robbanna fel a semmi ? Keletkezik belőle egy univerzum ? Magánaka statikus világegyetemnek több realitása van, több dolgot képes megmagyarázni."

Na itt ástad el magad egy életre, már a legkisebb kétségem sincs, hogy fizikát legutóbb általánosban láttál és azt is átaludtad. (Bazz, legalább Wiki-n utánanézhettél volna, hogy milyen baromságot készülsz leírni).

Kár érte, mert ez akár egy kivételesen értelmes kérdés is lehetett volna az ezo kategóriában, de sajnos végül az egész arról szólt, hogy bohócot csinálsz magadból. Gratulálok

2012. nov. 12. 17:06
 47/71 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk utolsó, azért komoly tudósok között is van "ezós" (amivel ésszerű keretek között semmi gond nincs), például a fenn említett ősrobbanás elméletének a kidolgozója, Georges Lemaître, pap volt és fizikatanár. De ha egy nekem egy fizikus (sőt akár egy átlag paraszt Józsi), azt mondja, hogy az Ezo TV-s pénzmágiában akármennyi igazság is van, nos az jobb szó híjján: egy barom.
2012. nov. 12. 17:12
 48/71 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező: Hallottál már olyanról, hogy bizonyítás? Tudtommal a tudomány csak azokat az állításokat fogadja el, amik bizonyítást nyertek. Ebben különbözik az ezotériától, ahol minden összehordott zagyvaság igaznak minősül. Természetesen lehetnek igaz részei is az ezotériának, de amíg semmi bizonyíték nincs rá addig nem hiszem el.
2012. nov. 12. 17:26
 49/71 anonim ***** válasza:
95%

Téged minősít, hogy ennyi erőfeszítésre vagy képes a semmiért! Ha trollkodsz rendkívül gyenge humortalan, és ugyanolyan szürke, mint ha komolyan gondolnád az áporodott közönyösségtől meg bolydult elméd által irányítottan.

Írásod felér egy maszek lobotómiával, vagy koprofágiával.

2012. nov. 12. 22:45
 50/71 A kérdező kommentje:

Kérdés : - Téged minősít, hogy ennyi erőfeszítésre vagy képes a semmiért! Ha trollkodsz rendkívül gyenge humortalan, és ugyanolyan szürke,

Válasz : Ez minősít titeket : "Ráadásul buta,csúnya és gonosz is vagy, mint Hókuszpók."

Elismerem és laikusoknak is kellene tudniuk, hogy a tudomány száraz dolog és unalmas is, csak azok kedvelik akiknek ez az életük.

Kérdés : - Kérdező: Hallottál már olyanról, hogy bizonyítás? Tudtommal a tudomány csak azokat az állításokat fogadja el, amik bizonyítást nyertek. Ebben különbözik az ezotériától, ahol minden összehordott zagyvaság igaznak minősül. Természetesen lehetnek igaz részei is az ezotériának, de amíg semmi bizonyíték nincs rá addig nem hiszem el.

Válasz : az hogy milyen tényként látszó ismeret, mit bizonyít szintén filozófiai szubjektum. A Newton féle gravitációs egyenlet bizonyította, azt hogy a gravitáció az tömegvonzást jelent, montuk ezt néhány száz éve és ma meg lehet nézni hogy mit jelent ugyanaz a fogalom és ez csak a jéghegy csúcsa, de ezt kifejtettem a kérdésemben. Már sikerült az ezotéria néhány határrészét bizonyítani tudományosan, de erről hallgat a média.

Kérdés : - Mi az hogy felrobbant a semmi? Az ősrobbanás (angolul „The Big Bang”) nem egy robbanás volt, hanem robbanásszerű tágulás! Azért fizikusként, a robbanás definíciójával tisztába kéne lenned. Robbanásnak azt nevezzük hogy valami nagy nyomású térből kisebbe áramlik. Amikor az univerzum keletkezett nem volt kisebb nyomású tér, ahová az anyag tágulhatott volna. Így ezt a folyamatot nem nevezhetjük robbanásnak. Olyasmit kritizálsz amit nem is ismersz. Hát gratulálok.

Válasz : Gratulálok, hogy megint olyanról foglalsz tényszerű állást amihez fogalmad sincsen ! Állandóan ezt teszitek, kisajátítjátok magatoknak a tudósok, az Én véleményemet és közben az ég világon semmi közötök sincsen a tudományhoz, azt sem tudod hogy a fizika az fa vagy bokor.

Mond meg stephen Hawkingnak és a többi magas szintű tudósnak, hogy amikor ezeket a szavakat használja helytelenül jár el. Szerinted, hogy tud robbanásszerűen tágúlni, aminek előtte térfogata sem volt ? Nem is létezett. Időben és térben sem volt. gondolkozzál már !

Kérdés : - "Maga az ősrobbanás is egy vicc ! Hogyan robbanna fel a semmi ? Keletkezik belőle egy univerzum ? Magánaka statikus világegyetemnek több realitása van, több dolgot képes megmagyarázni."

Na itt ástad el magad egy életre, már a legkisebb kétségem sincs, hogy fizikát legutóbb általánosban láttál és azt is átaludtad. (Bazz, legalább Wiki-n utánanézhettél volna, hogy milyen baromságot készülsz leírni).

Kár érte, mert ez akár egy kivételesen értelmes kérdés is lehetett volna az ezo kategóriában, de sajnos végül az egész arról szólt, hogy bohócot csinálsz magadból. Gratulálok

Válasz : Jó, egyébként ez is a képzetlenségedből adódik és abból hogy a tudományos elméleteket elhallgatják a közember felől ! Vannak olyan statikus kozmológiai modellek melyek több mindent megmagyaráznak az univerzumról, mint maga az ősrobbanás elmélet, de mivel akkor nem lenne kutatni való dolog és így pénzt sem lehetne költeni ezek tanulmányozására, ezért inkább az ősrobbanás elméletet fogadjuk el. Ez mindenkinek a legjobb :D.

Értem Én, hogy az említett EZO TV, nem örvend túl nagy szimpátiának még berkeken belül se, nemhogy materialisták számára. Mivel nem ismerjük egzaktúl az ezotéiát ezért az most lutri hogy melyik része mennyire igaz.

Az azonban kétségtelen, hogy az EZO TV-sek, nagyon fejlettek spirituálisan ! Csak segyítenek az embereken, nem átkozzák el őket, nem csinálnak olyan szerelmi kötést amley egymáshoz láncolna olyan embereket, akiknek az égvilágon semmi közös érdeklődési körük, szimpátiájuk nincsen, csak azért mert az egyikfélnek tetszik testileg pl. Sorolhatnám. Én sokra tartom az EZO TV-s spiritisztákat pont ezért, mert magasabb erkölcsi szinten vannak mint rengeteg ember, lehet az ezós vagy hitetlen is.

2012. nov. 13. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!