A tudomány is ugyaolyan sötétben tapogatózás, mint az ezotéria? Egyenértékűek, megbízhatóságban.
Sokan akik az EZO TV-t szidják, ahol pl Merlin mágus a 11. dimenzióból hívják le, úgymond a betelefonáló hús vér emberekhez a pénzenergiát, azért mert ostobaságnak tartják és az érveik okának a tudományt hozzák fel, mint egy tökéletes információszerzési paradigmát.
Ugyanakkor, ha jól meggondolod és őszinte leszel magadhoz, nem pedig hasraesel az őltönyös agyoniskolázott urak előtt, beláthatod, hogy bizony a nagy betűs tudomány semmivel sem különb az EZO TV-nél, mondom ezt mint tapasztalt kvantumfizikus !
A tudomány tőrténete során nagyon sokszor ugyanígy lenézte a másképpen gondolkodókat és bizonyításképpen ugyanilyen empirikus tudásra hivatkozott, mint amit ma is tudomány néven tisztelünk.
A tudományban igen érdekes ellentmondások vannak most is és ennek ellenére, a tudósok ragaszkodnak bizonyos elméletekhez, amik igen messze vannak a józanésztől, de kutatási pénzben igen sokat lehet rá költeni és ugye ehhez csak mi, fizikusok értünk :D. Ilyen példáúl az ősrobbanás elmélete, amely szerint úgymond a semmiből jött létre minden, annak ellenére, hogy a statikus univerzummodellnek több realitása van és több kérdést megmagyaráz, bár ennek kutatására, nem is lehet millió dollárokat költeni sem :D.
Az ősrobbanásra visszatérve, meggyőződésünk volt kollegáimnak, hogy bizony az univerzum tágulásának mértéke csökken, csak a mértéke volt kérdéses, ha valaki azt mondta anno, hogy esetleg nem is tágúl csak úgy látszik, ami a realitás a statikus elmélet értelmében, vagy azt mondta volna, hogy egyre ütemesebb ez a tágulás, bizony lehúrrogták és a tudomány eredményeivel érveltek, mely szerint a kozmológiai modellek ezt mutatják egyértelműen ki ! Ma pedig már ismert ez az egyre fokozódó tágulás, aminek a vége az a felhigúlt állapot, amelykor nem fogsz látni egyetlen csillagot sem az égen, mert annyira távol lesznek !
Anno Newton is azt mondta, hogy a gravitáció az tömegek vonzását jelenti, szó szerint tömegvonzást, aztán Einstein a téridő görbületével magyarázta, nem pedig vonzásként, ma pedig egy taszító hatásként képzelik el.
50 éve a szelént a szervezetre ártalmas méregnek titulálták, ma pedig étrendkiegészítő tablettaként forgalmazzák, mint csuda egészséges antioxidánst ! Drága pénzen lehet csak kapni. Valaha azt mondták, hogy ha robbantanak a közelben, akkor be kell csukni az ablakokat, ma pedig ennek ellenkezőjét tanácsolnak : ki kell nyitni őket. Sorolhatnám napestig ezeket az ellentmondásokat. A lényeg, az hogy a tudomány jelenlegi álláspontjának eredményit mint megdönthetetlen bizonyítékot hírdetik oly módon, hogy mindenki aki mást mond, az ostoba, tudatlan és egyéb sértő jelzőként ellátott alacsony értelmű emberként van kategorizálva, pedig az igazság az, hogy roppant keveset tudunk a világról ! Miért ne lehetne az ezotéria is igaz ?
Régi GYK felhasználók, csak nekem jut erről a kérdésről eszembe a mi kedvenc Zoltán kvantumfizikusunk? :D Isten mentsen meg minket.
Egyébként a tudomány fejlődésének legfőbb korlátozója mindig a vallás volt. Például máglyán égették el aki azt merte feltételezni hogy a Föld nem lapos. Az egész kérdést most nem nagyon volt időm elolvasni csak szemezgettem belőle, de azt tudom neked mondani hogy az a különbség az ezotéria és a tudomány között hogy a tudomány (többnyire) kézzelfogható bizonyítékokat is tud elénk tárni, míg a nem bizonyított dolgokat (pont ezért) ezotériának hívjuk. Ha megnézed az utóbbi 2000 évet, a tudomány több ezer, addig megválaszolatlan kérdésre talált választ, míg az ezotéria évmilliók alatt sem tudott bizonyítékot találni az ú.n. természetfeletti dolgokra, amik tulajdonképpen mit sem változtak az idők folyamán. A tudomány által jobban megismertük a világot 2000 év alatt mint az ezotéria által évmilliók alatt. Lehet hogy a tudomány találgatás, de legalább mentek valamire a találgatással, míg az ezotéria csak összezavarta az embereket. Mondom mindezt az ezoterikus dolgok szerelmeseként, szóval mielőtt súlyos szavakkal kezdenénk dobálózni, nem vagyok szkeptikus.
Felvetéseitek: - Légy szíves ne akard magad fizikusnak kiadni, mert nem vagy az. Azzal árulod el magad a legjobban, hogy lépten-nyomon az ember orra alá próbálod dörgölni. Ezzel ledegradálod az igazi képzett fizikusokat.
Amúgy meg ha annyira tudós lennél, akkor tudnád, hogy a tudomány csak a nagyon alap dolgokat kezeli tényként. Ezért foglalkoznak kutatással a képzett tudósok, és nem az ezótévés Merlinek, vagy ki a rákok, a légből kapott baromságaikkal.
Válasz : Örvendek neki, hogy te sokkal jobban tudod, Én ki vagyok, mint Énmagam :-D. Másoknak is mond meg kik ők valójában a környezetedben és figyeld meg a reakcióikat.
Nem hangoztatom, hogy fizikus vagyok, most is csak egyszer mellékesként jegyeztem meg, pont azért, hogy ne mondjátok, hogy fizikusok nem foglalkoznak csak a tudománnyal, mint szentírással és hülyére veszik az ezotériát mint a világ egy valós realitását.
A tudomány nevében, nem csaupán azlap dolgokról állítják hogy ez szentírás. Szerinted mi az alap dolog ? Ez is szubjektum ! Olvastad volna amit írtam ; a gravitációt tömegvonzásként értelmezték kezdetben, ez is alap dolog ugye ? Ma pedig, tudjuk hogy tömegvonzás nem létezik, inkább taszító hatásként próbálják megfejteni ugyanazt a kölcsönhatást. Amiket leírtam a kérdésemben, ezek mind alap dolgok voltak, nem is próbáltam mást felhozni.
Légből kapott baromság ma, az is amiért azt hitték, 1997-ig, hogy az univerzum egyre növekvő tágulással növekszik, ma pedig ezt tanítjuk.
Kérdés : - Akkor dobd ki a PC-d az ablakon mert nem ér semmit!De mindent dobj ki ami a tudomány révén jött létre.Ne menj orvoshoz se mert majd a Merlin nevű szélhámos meggyógyít!Nehogy neki állj dolgozni mert pénzt majd küld neked a nemtudomki!
Válasz : Ez demagógia a javából ! Ezek az elektronika terén érvényben levő fizikai egyenletek, nem magyarázzák meg magát a kölcsönhatások valódi természetét. Newton gravitációs egyenletét régóta ismerjük és mégsem lehet belőle megállapítani azt, hogy a gravitáció valójában micsoda, mivel az egyenletből ez nem vonható le következtetésnek. Az egyenlet érvényességi határába esik az amire ezt használták és ezzel az egyenlet fizikai tartalma ki is fújt !
Az egyenleteknek az elméletből következően vannak korlátai, ezért használható alkalmazott területeken, de ezt a határt túllépvén már nem így érvényesek vagy egyáltalán nem igazak.
Kérés : - A tudomány nélkül eleve senki nem ismerné a tv-s jósokat és senki nem is tudna telefonálni nekik, hogy megkapjon egy sablondumát és egy emeltdíjas számlát, szal erről ennyit
Válasz : Ezek a pszeudo tudományos elméletek jóval megelőzik a természettudományt. A középkorban egy vásárárnapon a forgalmas piacon nem tudtál úgy végig menni, hogy egy öreg roma jósnő ne kérte volna el a kezedet, hogy jósóljon neked és akkor még sehol nem volt a Newtoni fizika sem !
Kérdés : - Ha neked tényleg van tapasztalatod, ami alapján igaznak gondolod az ezotériát akkor minden elismerésem. Viszont hogyha semmivel sem tudod bizonyítani, akkor nekem ne hablatyolj itt össze vissza a semmiről!
Válasz : Igen ! Nagyon sok dolog valós és bizonyítást nyert, csak nem hangoztathatjuk az emberek előtt.
Sokadik összetalálkozásunk ismét csak megerősíti azt a határozott meggyőződésemet, hogy tényleg kár volt bezárni az OPNI-t. Bérelt helyed lehetne bármelyik gumiszobában!
Ha már ennyire a rögeszméddé vált, tényleg szerezhetnél egy fizikusi diplomát... :-DD
Pedro
Csak nekem tűnik úgy, h a kérdező a kérdésekre nem válaszol, csak mindre ír vmi ködös hülyeséget?:D
"Válasz : Igen ! Nagyon sok dolog valós és bizonyítást nyert, csak nem hangoztathatjuk az emberek előtt."
Ezen jót kacagtam pl. Bizonyítást nyert? Bizonyíték nélkül? Az igen. Nem mutogatjátok az embereknek? Mert nincs mit... ennyi:)
Minden válaszodban konkrétumok nélkül írogatsz, azaz csak maszlagolsz. Fizikus sem vagy, csak netről szeded a tudományos szövegeidet. Ahogy előttem is írták, egy fizikus nem így viselkedik, nem hangoztatja h ő fizikus, és mellesleg ő bizonyítékokkal állna elő.
Newton csak képletet adott a világnak? Az ezotéria még ennyit sem. Ha egy ezotéria hívő fejére esett volna anno az alma, akkor nem a gravitációról beszélgetnénk ma, hanem arról h egy szellem direkt a fejére dobta, ami mellesleg a 1256. dimenzióból érkezett, és előző életében amikor még nemvolt szellem, atlantiszi fényjáró volt.
"Örvendek neki, hogy te sokkal jobban tudod, Én ki vagyok, mint Énmagam"
Nem azt mondom, hogy jobban tudom, hanem azt, hogy hazudsz. Ugyanúgy, mikor a sok ezomaki Einsteinnel meg a NASA-val vagdalkozik, hihetetlenül nagyon biztos kutatásokra hivatkozva (meg sem említve, hogy miféle kutatások ezek) mert attól aztán nagyon hitelesnek hangzik a maszlagjuk. Észre sem véve, hogy ezzel csak tetőzik a saját badarságaikat.
Azt el tudom képzelni, hogy éppen valami fizika szak első osztályán vagy, lósz@rt se értesz az anyagból, és most előadod magad, hogy te vagy a Jani. Csak ettől tudós még nem leszel.
De inkább gyanítom, hogy National Geograficon hagytad tegnap a csatornát és most hirtelen azt hiszed, hogy professzor szinten vagy.
Pont ezt bizonyítja az ősrobbanásos szöveged is, mostanában pont ezekkel van tele az összes tudományos csatorna, de elárulok valamit: Sose állítottak ezzel kapcsolatban semmit biztosra (és pláne nem a kollégáid). Nyilván azért folytatták a kutatásokat, hogy rájöjjenek miről is van szó.
És én mindig előbb fogok hinni egy olyan embernek aki egy életét tanul arra, hogy egy kutatásban részt vegyen, még akkor is ha a végén téved, mint egy csilicsáré maskarába öltözött önjelölt sámán-warlok-nindzsa-űrlénynek, aki a saját légből kapott baromságait szentírásként terjeszti a sok hiszékeny tévé előtt tespedő majomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!