Materialisták, mit adott nektek a hitetek?
Az ember eredendően Istenben(Jahve, Jézus, Sátán, Vízisten, UFÓK) hisz, minden gyermekben ez benne van, aztán az iskola kiöli ezt a spirituális érzékenységet belőle és materialistává neveli, pedig a mai kvantumfizika is bebizonyította, hogy a tudatnak hatalma van az anyag felett !
Az érdekelne, hogy nektek mit adott az anyagterememtő központúság ? Miben fejlődtél szellemileg, ha egyáltalán ez előremutató, hogyan érzed ? Mennyire kopár vagy lelkileg, mit érzel ? Nem hiányzik valami, meg tudod ezt relevánsan fogalmazni magad számára ?
Einstein sokkal tobbre is vihette volna, ha nem csak halala elott nem sokkal fogadja el azt, hogy nincs isten.
Stephen Hawking az Ido rovid torteneteben szinten istent akarja megtalalni a vilag teremteseben, keves sikerrel.
Azzal, hogy az ember eredendoen spiritualis leny nem tudok egyeterteni. Az ember kivancsi, es ha nem tudja megtalalni a valaszokat, akkor johet a hit, valami felsobb eroben, ami megmagyarazza a megmagyarazhatatlant.
Eppen ezert, a materializmus nem hit, hanem inkabb valasz a legtobb kerdesre. A fenti ket tudosnak is az volt a problemaja, hogy olyan valaszokat talaltak, ami megdontotte a hituket.
Ahogy az emberiseg egyre tobb tudas birtokaba jut, egyre kevesbe kell, hogy vallasokra tamaszkodjon.
Ezt a folyamatot magad is lathatod, hiszen az osi politeista idok mar elmultak, amikor mindenre kulon isten volt, ami megmagyarazta a dolgokat, mert az emberek megertettek sokmindent. Szoval jottek a felvilagosult monoteistak, akik kinevettek a mindenfele istenben hivo regieket. Tehat a sok helyett eleg lett egy is, mostanaban pedig ara az egyre is egyre kevesbe van szukseguk az embereknek, ha a valaszokat keresik a vilag mukodesere.
Kedves kérdező, ime a válaszok:
- Az anyagteremtő központúság adott nekem laptopot.
- Szellemileg eljutottam arra szintre, hogy valszeg többet értek a kérdéseidből mint saját magad.
- Nem érzem magam kopárnak, jókat szórakozok az együgyűeken.
- Némi kiszámíthatóság és kevesebb korrupció jól jönne. Ja és a lottóötös, de csak hogy az orrom alá dörgölhesd földi hívságokat ;)
legközelebb EGYENKÉNT kérdezd...
"Az ember eredendően Istenben (Jahve, Jézus, Sátán, Vízisten, UFÓK) hisz, minden gyermekben ez benne van."
Emlékszem, hogy miként képzeltem el a világot 3-6 évesen, de még csak nem is hasonlított ezekre. Nem fordítva van? Vagyis csak az hisz már gyerekkorában is ezekben a dolgokban, akibe belénevelik? (Óvodásként pl. azt hittem, hogy a föld rakott palacsinta alakú, vagyis egymás alatti, lapos rétegekből áll.)
"aztán az iskola kiöli ezt a spirituális érzékenységet belőle és materialistává neveli,"
De jó ötlet az iskolára fogni, hogy egyre több ember gondolkodik! Rossz hírem van: az emberek tiszta fejjel és érzelmekkel, manipuláció nélkül is elutasítják a spirituális tanokat!
"pedig a mai kvantumfizika is bebizonyította, hogy a tudatnak hatalma van az anyag felett!"
Szenzációhajhász félremagyarázás. Az bizonyosodott be, hogy egy részecske viselkedése nem olyan egyszerű, hogy azt emberi fejjel el lehessen képzelni.
"Az érdekelne, hogy nektek mit adott az anyagterememtő központúság ? Miben fejlődtél szellemileg, ha egyáltalán ez előremutató, hogyan érzed ? Mennyire kopár vagy lelkileg, mit érzel ? Nem hiányzik valami, meg tudod ezt relevánsan fogalmazni magad számára ?"
Megértem a világ működését. Nem csak képem van róla fejben, hanem nap mint nap látom. Gyakorlatias, és emiatt az életben sikeres vagyok.
Amit pedig nem tudok, nem értek, azon nem agyalok feleslegesen. A tudomány az egyetlen fejlett rendszer, ami valamelyest megbízható választ adhatna az úgynevezett "végső kérdésekre", de mégsem tud, mert nincs hozzá eszköze. Ezt a legnagyobb tudósok közül többen beismerték.
A "spirituális" hívőkön lenne a sor, hogy végre ők is beismerjék, semmit sem tudunk és nem is tudhatunk arról, hogy "mi van odaát".
Jéééééééé ki mondta neked,hogy mi tudjuk mi van odaát?
Annyit tudunk ,hogy Isten van odaát az Ő országával,ezt nem részletezem.Pál apostol mondta:"most homályosan látunk tükör által,akkor majd színről-színre."Aki ennél többet mond akár materialista akár hívő,hazudik
Halló materialisták! addig nincs is semmi bajotok amig simán,zökkenőmentesen folydogál életetek folyója,hanem aztán mikor egy kicsit szorít a cipő,pillanatok alatt úgy tudtok könyörögni,jajveszékelni Istenhez,ahogy még egy hívő se
Ha csak egy picit is el tudtok gondolkozni azon,hogy a világban,bármely részében Rend van,Törvény uralkodik benne és törvényt csak észlény alkothat,máris felbotlottatok önmagatokban.
Hazugsággal pedig nem mész semmire: Méghogy Einstein hitetlen lett élete végén.... Nem pirultál bele? Nem mi? Hát persze ahoz valami más is kéne,nemcsak materialista tudomány.
Más: Egyszer Newtonnál volt valaki.Meglátva szép földgömbjét,Kérdezte: -
Ki csinálta ezt a szép földgömböt?
- Senki. - volt a válasz.Az az ember azt gondolta talán nem értette Newton a kérdést,ezért megismételte.
A válasz ugyanaz volt
- hogy mondhat ilyet ,hisz itt van!!!!
- Ha Ön mondhatja erről a csodálatos Világról,hogy nincs Alkotója én is mondhatom erről a földgömbről.
"Bíró Miklós válasza: Jéééééé ki mondta neked,hogy mi tudjuk mi van odaát? Annyit tudunk ,hogy Isten van odaát az Ő országával"
No comment!
9-es, nem mindenben értek veled egyet, de a fogalmazási stílusodon beszartam:D szerelmes lettem beléd, áá! "az idegenek úgy rohangálnak mint a bazári majmok." szakadok:DDD kösz az élményt.
Egyébként csak nagyon halkan annyit tennék hozzá, hogy egy matematikus mondta egyszer a következőt az istenhitről (amit felfoghatunk egyfajta analógiaként a paranormálisra is szerintem): Isten léte vagy nemléte algoritmikailag nem bizonyítható.
Utolsó!
Kösz,hogy bődited ökrökről létező gyűjteményemet. Viszonzásul én is mondok egyet: Ezt egy orvos mondta,tán 100 évvel korábban: "Már sok beteget operáltam,de egyszer se talákoztam a lélekkel" Bár orvos volt,de még annyit se tudott a témáró,hogy Isten,a lélek láthatatlan.
19-es köszi a dícséretet. Én így látom a dolgokat.
Üdv!
Információ Kapitány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!