Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A halál előtti pillanatban...

A halál előtti pillanatban mindig van euforikus érzés, bármilyen okból következik be?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 11:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szerencsés vagyok, mert átéltem, de mégis itt maradtam. Balesetem volt, szóval eléggé összetett élményt sikerült összeszednem... Szó szerint lepergett előttem életem filmje, pár másodperc alatt - persze csak a fontos dolgok. Érdekes, hogy van különbség aközött, amit most annak tartunk, és ami valójában az, és hogy ez néhol mennyire eltér. Illetve pár másodperc alatt átértékeltem az egész életemet. Hogy a halál előtti pillanatban meg... Nálam nem volt eufória, hanem teljes belenyugvás, illetve a tudat, hogy az alatt a rövid idő alatt, amit itt töltöttem, nem tudtam volna nagyon többet tenni. De gondolom ez attól is függ, hogy a halál kit milyen életszakaszban ér el. Egy tartós betegnél ez teljesen más, és nem kell megtapasztalnom ahhoz, hogy tudjam. Egyszerűen más a szituáció. Ő tudja, hogy nemsokára el kell mennie, és addig még sok mindent tehet, legalábbis az én esetemhez képest mindenképp.
2012. okt. 24. 16:23
 12/21 anonim ***** válasza:
43%
Sok hasonló élmény van, de a halál élménye különböző lehet embereknél. Nincs mindig eufória. Azok akik túlzottan ragaszkodnak az életükhöz, tárgyakhoz stb és nem tudják elengedni azok nem tudnak könnyen "hazamenni a fényhonba", vagy akár a köztes létben is ragadhatnak és kóválygó lelkek lesznek akik itt ragadnak. Ez sokszor erőszakos halált halt embereknél fordul elő, pl csatahelyszínek ezért szoktak sokszor szellemjárta helyek lenni. Olyan is van h a szellem nem veszi észre, hogy meghalt mint a Más világ című filmben, de ez ritkább eset, és csak erőszakos halálnál fordul elő, vagy ha túl nagy karmikus terhet ró rájuk, de akkor sem mindig; többségében a halál kellemes, mert ugye végeztek a lelkek a feladatukkal és hazamehetnek.
2012. okt. 24. 19:17
 13/21 anonim ***** válasza:
Egyszer egy álmomban fejbe lőttek közvetlen közelről, ez volt életem "legélethűbb" álma. Az érzés amikor a lövedék a koponyámba hatolt megrázó volt, de még is nyugtató és kellemes. Az egész testem megfeszült egyszerre volt minden hideg és meleg és puha és selymes. Ahogy a kérdésben fogalmaztál eufórikus volt. A valóságban nem szivesen próbálnám ki a dolgot mindezek ellenére. Apámat anno sokszor élesztették újra, de ő semmit nem tapasztalt.
2012. okt. 25. 02:34
 14/21 homo ludensz ***** válasza:
Olvastam hogy az akasztott ember még utoljára elélvez.Csak az a bibi hogy többféle fajtája van a bitón való kivégzésnek technikailag eltérnek egymástól. A tarkón lövésnél szerintem minden drámaibban zajlik le mert a kisagyba fúródik a lövedék. Ezt az euforikus érzést keresik azok akiket szex közben egy sállal fojtogatnak??
2012. nov. 11. 21:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Csakis az agy szabadítja fel az összes endorfint a halál beállta előtt, hátha az adrenalin löket segít a megúszásban. Egyszerű biokémiai reakció, ami a szervezet összeomlására reagál.

László jósnő

2012. nov. 11. 21:21
 16/21 anonim ***** válasza:

amit a #8-as ír, azt én is átéltem három évesen, de nekem nem voltak képek, se mozi, se semmi ilyen, viszont ellenére annak hogy - apám elmondása szerint - konkrétan fuldokoltam, abból semmit nem éreztem... nem volt kellemetlen érzésem, sőt, kifejezetten kellemes volt, színes buborékszerű fényeket láttam, és nagyon kellemes, meleg érzet töltött el, és a homokos, cseppet nem tiszta (Balaton) víz alól mindent tisztán láttam, láttam, ahogy apám észreveszi, hogy kiestem a kis gumicsónakból, lenyúl és keresni kezd, én lebegek, ő nyúlkál, azután elkap, felránt, és filmszakadás....

a többit elmondásból tudom, hogy miként nyújtott elsősegélyt, hogyan köhögtem fel a vizet, stb, stb.... amikor magamhoz tértem, már kutya bajom nem volt, még ijedt sem voltam, mintha mi sem történt volna, pedig percekig eszméletlen voltam.

víziszonyom se alakult ki, viszont 14 éves koromban ugyancsak történt egy hasonló eset, akkor egy hatalmas gumimatracon hülyültünk a barátaimmal, amikor a fiúk felborították a matracot, és én kerültem alulra, aztán csak estek és estek rám a többiek, ami miatt képtelen voltam feljönni a felszínre.... iszonyatos volt, fuldokoltam és tehetetlen voltam, és ennyi, filmszakadás - azóta van olyan víziszonyom, hogy ha nem ér le a lábam, abba a vízbe én be nem megyek, semmi pénzért, pedig tudok úszni!

2012. nov. 13. 21:28
 17/21 anonim ***** válasza:
jah, még annyit az előzőekhez, hogy amíg a három éves kori esetkor egyáltalán nem féltem, minden nagyon nyugodt volt, miközben mondom, mindent láttam, a koszos, zavaros víz ellenér - pedig szegény apám pl. semmit nem látott, szinte vakon kutatott utánam a vízben -, addig a második, kamaszkori esetben valósággal rettegtem, emlékszem a halálfélelemre, a fuldoklásra, amitől elveszítettem az emlékezetem, onnan minden kiesett.... érdekes, nem? persze azóta klausztrofóbiás is vagyok, nem kicsit....
2012. nov. 13. 21:33
 18/21 anonim ***** válasza:
egyébként én úgy tudom, csak az akasztás esetében lép fel eufória, mert a nyaki verőerek elszorítása következtében fellépő agyi oxigénhiány során endorfinok szabadulnak fel, és ez okozza azt a bizonyos euforikus érzést, ami miatt szoktak bizonyos (khmmm... hát hogy is mondjam, perverz? legyen inkább "jobb sorrsra érdemes") emberek önakasztással szórakozni - persze az öngyilkosság szándéka nélkül - csak néha hiba kerül a számításba, és nem feltétlen sikerül még idejében kiszabadulniuk....
2012. nov. 13. 21:48
 19/21 anonim ***** válasza:
homo ludensz, igen. és azok is, akik pl. egy övvel szorítják el az oldalsó nyaki verőereket - azt hiszem konkrétan egyet kell, de ebben nem vagyok biztos, már régen olvastam erről -, lényeg az, hogy igen, pontosan erről van szó... persze aki egyedül próbálkozik, az igen vakmerő, mert ott sanszos, hoyg bármikor elveszítheti a kontrollt annyira, hogy képtelen idejében kiszabadulni.
2012. nov. 13. 21:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Miért hiszik az emberek, hogy a halál csak rossz lehet, mert elveszítjük mindazt, ami az életben van. Viszont megkapjuk mindazt, amit a halál hoz. Én pl. nagyon sokszor álmodtam gyerekkoromban, hogy meghaltam, és míg egy darabig rémisztő, hogy meg fogok halni, de mikor már nem visszafordítható a folyamat (pl. süllyedek a vízben), akkor egy megkönnyebbülés fog el, és arra gondolok: "Hát ettől kellett annyira félni? Hát most már minden rendben van." Minden földi gondtól megszabadulsz, a teljes szabadság érzését élheted át a halál pillanatában.
2014. ápr. 29. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!