Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az életről?

Ti mit gondoltok az életről?

Figyelt kérdés
Kb 2 éve foglalkozom ezzel mivel már szüleim nincsenek...igy foglalkoztat hogy miért kapjuk sokszor a rosszat és a szenvedést olykor meg vidámságot és derűt..egyszerűen nem értem....sokszor olyan jó érzéseim vannak mert tudom hogy belül jó vagyok de sokszor meg átgondolom hogy milyen dolgok mennek a világba és hogy milyen rosszak vagyunk egymáshoz és annyira rossz érzés...nektek is szokott ilyen lenni? 16/F
2012. okt. 22. 20:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Szomorú,de az élet megy tovább hisz te is tudod! Én elveszítették 3 szeretemet közülük egy szülő volt. De az élet egy játék,amit ügyesen kell játszani,minden ami rossz gyorsan át kell ugranunk bár hosszú és nehéz,de jót becsülni kell és mindig a pozitívumot kell beengedni magunkba! Hidd el,hogy azért álmodozni is kell,hogy boldogok legyünk,mindig kell valami új.Egy kis változatosság.Sokat segít.Ha pl. Mások kedvében vagy már egy kis boldogság még ha csak dicsérsz is! Csodás napot drága! S figyeld a természet csodait. Sétálj sokat az kitűnő minden rosszra! Puszika minden jót!
2012. okt. 23. 11:56
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Látom sokakat érdekel ez...de hát emberek vagyunk és válaszokat keresünk...még annyit hogy sztem nagyon nehéz megtalálni a helyünket persze ezt ugy mondom hogy már csak magamra számíthatok...csak magamra:(
2012. okt. 23. 18:51
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Az életben adódnak olyan helyzetek , hogy padlóra kerül az ember, és olyan nagy a fájdalma, hogy nem bírja elviselni magát a létet...te most pont egy ilyen hullámvölgyben vagy. Szar ügy, tudom, de bármilyen nehéz is, el kell fogadnod és meg kell békélned saját magaddal. DE! Ilyenkor sosem az a megoldás, hogy a szőnyeg alá söpörjük... menny mélyebbre a problémában, és akkor egyszer, ha már elég mélyen vagy, és kibírhatatlan a szenvedésed, azt fogod érezni, hogy kitisztult minden, és mindent a saját maga valóságában fogsz megtapasztalni...tudom, hogy nagyon meredek a téma, és nehéz befogadni, amit írtam, de tapasztalatból mondom. Egyébként, míg benne vagy a problémában, addig csak a káoszt látod, de ha pár év múlva visszatekintesz, azt fogod tapasztalni hogy ez a hullámvölgy elindított téged valamerre...

Itt egy jó kis videó Popper barátunktól, nagyon hasznos dolgokat mond: http://www.youtube.com/watch?v=_i9dV9XvWpg

Egyébként ha beszélgetni akarsz róla, írj nyugodtan privátot.

2012. okt. 23. 19:21
 24/30 A kérdező kommentje:
Ezen nagyon elgondolkodtam most....bár te már átélted ezt!mégis mindenben a rosszat látom..pedig tudom és érzem hogy én jó vagyok legbelül...és nem vagyok beképzelt...szomorú vagyok mert nincs akinek elmondhatom ha valami fáj....és tanácsot se tudok kérni senkitől....és persze mennék már....de valahogy mégis csak élni akarok ...
2012. okt. 23. 19:39
 25/30 anonim ***** válasza:
erre én tudod mit mondok:) szenvedj nyugodtan... senki nem kötelez arra,hogy boldog legyél. De ha teljesen átérzed a szenvedést, utána sokkal jobb lesz, hidd el:) Egy valamit tudnod kell... ne félj a szenvedéstől. (nehéz ezt úgy kifejteni, hogy ne legyen bizarr...)
2012. okt. 23. 19:46
 26/30 A kérdező kommentje:
Biztos túlélem...de akkor is nehezen boldogulok mindennek,nagyon semmihez sem értek,ez is zavar,és csak úgy élek szinte a semmiért...Remélem egyszer megváltozik az életképem és mindent mésképp látok és köszönöm mindenkinek aki írt!!!
2012. okt. 23. 20:12
 27/30 anonim ***** válasza:
én nem hiszek ebben a szenvedés mélyítésben. az, hogy az embernek meghalnak a szülei azon nincs mit megérteni. ez egy tény, ennyit dobott a kocka, épp őket trafálta el valami. pont. miért lenne jó elmerülni ebben a fájdalomban? megnéztem ezt a popper péteres videót és semmi ilyen nem mond, hogy még mélyebbre kellene merülni. pont, hogy azt mondja, hogy fel kell állni és tovább kell menni, hogy ne vegyük az egészet túl komolyan, hogy földre kerültünk.
2012. okt. 23. 20:17
 28/30 anonim ***** válasza:
érvek és ellenérvek... mindenki máshogy oldja meg a problémáit, ezért nem akarom rátukmálni senkire a világlátásomat, csak leírtam hogy én hogy gondolom.
2012. okt. 23. 20:21
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem jól van fogalmazva a szenvedéssel kapcsolatban..

Amit elmélyíteni kell, az a megismerés--> ez adja az értést--> ekkor érti meg valaki az értelmét az eseményeknek, jelenségnek (általánosságban )

Nagyon érdekes, ahogy ezzel kapcsolatban Thomas Mann ír, a Tonio Kröger-ben (ezt érdemes, Kérdező, elolvasnod):

"a lélek megismerése egymagában menthetetlenül mélabússá tenne minket,ha a kifejezés öröme fel nem vidítana..."

----

igen, a megismerés szenvedéssel jár, ha a dolgok mélyére látunk tragikusak... de: valahogy kifejezni- az ami miatt érdemes..

Tehát, Kérdező, valamilyen kifejezésben, amit szeretsz gyakorold magadat. Szükséged lesz rá.

Rajz, festés, tánc, zenélés, éneklés, írás, valami, amit Te hozol létre, abból a háttérből ugyan, amilyen megismerésre jutottál a világban - de teremtő, alkotó erővel. Kell az. Ne törődj az eredménnyel- maga létrehozás folyamata, a lényeg, az, ami jó..

2012. okt. 23. 20:40
 30/30 anonim ***** válasza:
Épp azon gondolkoztam, hogy át kéne fogalmaznom, mert eléggé homályos... Amit az utolsó írt, azzal tökéletesen egyetértek:)
2012. okt. 23. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!