Azoktol kerdeznem, akik mar "felvilagosultak", hogy kepesek
visszazokkeni a normalis kerekvagasba?
Biztosan észre fogod venni!Egyébként te is sokat tanulhatsz,mert néha akaratlanul is rávilágítanak a hibáidra vagy az addig általad erénynek vélt tulajdonságaidra!Velem gyakran megesik,hogy egy cimborám megkérdez egy dologról,majd a válaszomra adott reakciója teljesen új fényt ad egy ismeretnek!
Ma már nem szégyenlem az újonnan,akár mások által felfedett hibáimat és nem bújok semmilyen,korábban általam kreált mentség mögé!
Nem álszentség,tényleg örülök,ha nyakon csípek egyet-egyet!
2012. okt. 3. 21:58
nem önzönség ha magadon segitesz.
Ha magadon segitesz akkor autmatikusan a környezeteden is segitesz.
2012. okt. 3. 21:59
A fejlődés ott kezdődik ha már nem hibáztatsz másokat:)
2012. okt. 3. 22:03
44/63 A kérdező kommentje:
en most komolyan orulok h vannak ilyen emberek.Ez az onkritika nalam meg csak mostanaban indult be.;) de en is igy fogom mar fel.
olyan sok hibam van amit eddig masokra fogtam stb...durva dolgok ezek.
A legfontosabb,hogy szeretettel fordulj a hibáidhoz,ne önutálattal!A legegyszerűbb fizikai törvények igazak az elmére is!Azonos előjelű töltések taszítják egymást!
2012. okt. 3. 22:24
Ha úgy érzed, nincs értelme az életnek, keresni kell.
2012. okt. 3. 22:49
Ez így van , csak a színházat azt úgy kell hívni, hogy EGO.
Életnek dolga volna, és értelme a létnek van. Kettő között nagy különbség van!
Élet egyenlő az apokalipszissel. Ami azt jelenti, hogy minden embernek van szerepe . Vagy kicsi vagy nagy, vagy csak a másiknak egy ráébresztés vagy iránymutatás. Lényeg az, hogy mindennek van értelme, mivel egyszer ugyis elérjük a LÉT korszakot, mikor elmúlik az apokalipszis, és újra az aranykort fogjuk élni.
2012. okt. 4. 02:18
Én nem vagyok "felvilágosult", de úgy értelemezem a megvilágosodottak tanítását, hogy egyáltalán nem értelmetlen ez a "színház világ".Ez egy tanulási szakasz .A tudatlan játszmáink a megosztottságból ered. Jobb esetben a megosztottságot életünk során felválthatja az "egység élmény" . Amíg megosztva látom a világot pl. "jó"és "rossz" , addig az gyakori szenvedést csalódást , értelmetlenséget fog jelenteni számomra.Ha viszont "egységben" látom a dolgokat akkor az új értelmet új "dimenziót" hoz az életembe. A megosztottságot többnyire csak az elménkkel éljük meg az "egység élményt" viszont teljes lényünkkel , s így tudnánk teljes életet élni.Tehát ha jóra rosszra osztom a dolgokat akkor nehéz lesz élvezni az életet egy idő után.Viszont ha megértem hogy a "jó " nem létezhet "rossz "nélkül, mint az érem két oldala.Ekkor a bennem kialakuló új "dimenzió" mindig a helyes utat fogja mutatni nekem, amely távol áll a tudatlan játszmáktól csalódásoktól. Ez a megértés mint említettem nem pusztán elmebeli megértésből áll.
2012. okt. 4. 23:20
Amit az önkritikáról írsz valóban érdekes dolog. Először többnyire "kívül " másokban látjuk a "hibákat" . Aztán amikor már mindenkit hibáztattunk és mégsem lett jobb az életünk akkor elkezdünk gyanakodni, hogy talán velünk van a baj, vagy velünk is. Ilyenkor áteshetünk a ló túlsó oldalára és minden problémánkért magunkat hibáztatjuk.Egyes tanítók azt mondják, hogy ez is egy tanulási folyamat része. Viszont a következő lépés az lenne, hogy belássuk, hogy amikor mások helyett magunkat okoljuk még mindig "kívül " keresünk. Úgy is mondhatnánk, hogy amikor másokat hibáztatunk akkor a "külső" személyiségjegyeikben keressük az okokat, amikor magunkat hibáztatjuk, úgy szintén a "külső" személyiség jegyünkben keressük az okokat a hibát.Azt mondják a tanítók, hogy ha valódi megoldást keresünk az életünk problémáira, akkor túl kell lépni a "külső" személyiség jegyeinken az egón. Tehát azzal, hogy egyre önkritikusabbak leszünk még nem fogjuk tudni megoldani az életünk fő kérdéseit.Arra jó az önkritika , hogy kicsit megértőbb lehetsz másokkal szemben. Ha magamban is észreveszem a gyarlóságokat nem csak benned , akkor jobb esetben kevésbé foglak támadni bántani.
2012. okt. 4. 23:38
50/63 A kérdező kommentje:
egneztem a matrixot, mondjuk nem lettem Tole boldogabb.
További kérdések: