Kérem szépen, létezik Isten?
A kérdés összetett, a Bibliát ismerjük de nem vagyunk olyan egyszerűek, hogy egy könyv állításaira alapozzunk.
Végső soron a hitnek van valamilyen racionális alapja?
Igazából csütörtökig várom a válaszokat, akkor tudok újra szétnézni itt. Köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat, idő hiányában lassan de átnézem őket. És tanulok majd belőlük.
Nem lájkolgatok, zöldkezezzetek egymás válaszára.
Az erőltetett téma, hogy bennünk lakozik egy isten, és nélküle a negatív dolgok, érzések dominálnak.
Miért tartsuk magunkat istennek (egyébként ez nem isteni, ez emberi jellemző és semmi gond nincs vele)?
A negatív dolog, mint a depresszió például kevés omega3 zsírsav fogyasztásához köthető, ez elég földi dolog.
Az antiszociális viselkedés is pszichés dolog, feltételezi a nem megfelelő szociális közösséget, családot barátokat, ilyeneket nem vinnék bele isten témákba.
----
Összegezve tehát a hitnek nincs racionális alapja. Vannak Istenévek stb. egyik sem komoly. Tehát az ember a kultúra miatt hisz természetfelettiben, ez egy összetett pszichológiai témának tűnik.
Kedves Kérdező!
Úgy látom hasznos következtetésekt vontál le magas színvonalú vitáinkból. Örülök, hogy tisztánlátó lettél! Hihi!
Mintha reflektor gyúlt volna a bal fülem mellett.
Azt mondom ilyen dologról érdemes beszélni, annyira komolyan hisznek sokan hogy már engem is vonz a jelenség. Gondoltam elindítok egy lavinát amiből végső soron megtudok új dolgokat, köszi a szerves részvételt, a katalizátor szerepet a témában.
-Kérem szépen, létezik Isten?
-ha hiszed, igen... ha nem hiszed, nem
nem ez a lényeg, hogy létezik vagy nem létezik,
a lényeg az, hogy te létezel-e?
ha te nem létezel: isten sem létezik
ha te létezel: isten is létezik
olyan egyszerű dolgok ezek, nekünk mégis bonyolult körmondatokkal magyarázzák "jóakaróink"
Prison Planet : az is volt, az is lesz : Prison Planet
gonosz idegenek sem kellenek hozzá; megcsinálja ember az embernek
titkot rejtetek, de a titkot nem találjátok meg... pedig olyan egyszerű lenne (!!!)
mindíg "gondoskodnak" rólatok : ez a nagy helyzet
De ha a hitem teremti meg a hitem tárgyát, akkor miben hiszek? Nem is én, hanem a többiek. Ennek így nincs értelme, csak konvencionális magyarázatot szolgáltat a halálra, a halál utáni kérdésre, a világ születésére.
Hihetünk benne, hogy nem leszünk betegek a tej/kenyérfogyasztástól, csak nem lesz valóság a hitünkből. Ha számunkra az is lesz, attól még a szívünk, keringésünk ezt nem tudja. Miért hitegetjük magunkat Istennel, 2012-ben?
Figyelj Súr!
Én mindenféle isten nélkül is létezem, akár teszik neked akár nem. Ez meg ilyen egyszerű. Hacsak nem emgem tekintesz istennek, mert akkor a Te szemdben istenként létezem. Engem ugyan az se zavar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!