Milyen egy indigó gyerek?
Nemrégiben a vonaton beszélgettem egy hölggyel,aki nagyon bölcsen megállapította(közel három órás utazáson), hogy a gyerekem indigó.
Igazából autista, de nem találtam összefüggést, és az autista oldalakon nem említik ezt az indigó kifejezést, csak az ezoterikus oldalakon.
De miből gondolta a hölgy, hogy indigó?
Mert bedőlt ezeknek az ostobaságoknak, tudatlan, és okosnak akarja mutatni magát, emellett pedig önjelölt pszichológus is, mondván, ő ért hozzá, mert már két könyvet is elolvasott a témában...
Nagyjából ennyi.
Kedves kérdező!
Az "indigó gyerek" meg "kristálygyerek" olyan fogalmak, amit a mágiához, spirituális és ezoterikus tanokhoz csak nagyon felszínesen értő, kontár emberek találtak ki, akik azt hitték ők már nagy szakértők.
A világ egy nagy változáson megy át, új világkorszakba lépünk, ami egy folyamatos átmenet, már több évtizede tart, és most 2012-ben van a folyamat csúcspontja. Ezzel összefügg az a jelenség, hogy egyre több spirituálisan nyitott ember van, és egyre több olyan aki már kiskorában, gyerekként az átlagosnál jobb spirituális képességekkel rendelkezik. Ezek egyébként minden emberben megvannak, csak a többségben elfojtott, szunnyadó állapotban.
Ezek a rózsaszín ködben úszó szobaezoterikusok az ilyen gyerekeket nevezték el indigónak, az alapján hogy állítólag indigókék az aurájuk. De ez hülyeség.
Az autistákat tipikusan szokták indigónak nézni, emiatt sajnos sok szülő akit elvarázsolt a bulvárezoterika az autista gyerekét teljesen rosszul neveli.
Szóval, van igazságalapja a dolognak, de kevés, és az indigó mánia magában egy hülyeség. Az is igaz, hogy az autizmus (elsősorban a magasan funkcionáló) bizonyos esetekben járhat együtt spirituális érzékenységgel, de az autisták többsége inkább a tudományosabb, sematikusabb gondolkodásra van beállva. Valamint a spirituálisan érzékeny embereknek gyakran vannak olyan tulajdonságaik, amik autistáknál is előfordulnak, mint például magas intelligencia, jó megfigyelőképesség, az átlagosnál élesebb érzékek vagy a mások számára nehezen érthető megközelítés, ami szintén hozzájárul ahhoz hogy a hozzá nem értük keverjék a kettőt.
Üdvözlettel,
Ezalor
igazán nem akartam vitatémát adni..:(
az valóban bosszantó, ha egy szülő nem hiszi el hogy különleges a gyereke és ezért elhisz olyan dolgokat amit egy kevés pénzért elhitetnek vele...
sikerült tanulmányoznom a témát és nem hiszem, hogy indigó lenne a lányom.Bár tény hogy az én világnézetemet teljesen megváltoztatta, és a környezetét is átformálja, de ez természetesnek veszem az ő állapotában.
@Ezalor: Azt én nem nevezem konstruktívnak, hogy hülyeségeket papolsz. Azt már inkább, hogy az állításaid mellé valamit oda is teszel. Nos, ilyet még nem kaptam, de ne aggódj, nem csak tőled, hanem a többi ezós óvodástól sem.
Mondjuk nem tagadok mindent, csak azt, amire nincs bizonyíték, és nem titulálok mindent hülyeségnek, csak azt, ami az. Viszont nem is nyelek be ész nélkül minden marhaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!