Milyen egy indigó gyerek?
Nemrégiben a vonaton beszélgettem egy hölggyel,aki nagyon bölcsen megállapította(közel három órás utazáson), hogy a gyerekem indigó.
Igazából autista, de nem találtam összefüggést, és az autista oldalakon nem említik ezt az indigó kifejezést, csak az ezoterikus oldalakon.
De miből gondolta a hölgy, hogy indigó?
A hölgy össze-vissza olvasott mindenféle ökörséget a neten, és most, mint szakbarbár próbál diagnosztizálni. Szereti magát pszichológusnak, meg ezoterikus szakértőnek gondolni, azt jelenti.
Az autizmusra és aszperger szindrómára jellemző viselkedés nagyjából megegyezik azzal, amit az indigó gyerekekre szoktak ráhúzni. Néha a figyelemzavaros hiperaktív gyerekre is húzzák rá "hozzáértők", hogy indigó. (Mé'?! Sötétkék?!)
Nekem is volt ilyenhez szerencsém.
A nagyobbikat elkönyvelte (fél óra után) indigónak (aspergeres a szentem), a másikat meg kristálygyereknek (dackorszakos pónikirálylány...semmi különös). Aztán egész úton magyarázta, hogy az ilyen gyerekek fogják megváltani a világot, és nem véletlen, hogy egy családba érkeztek, blablabla...
Részemről azt is megváltásnak érezném, ha reggelente magától bekötné a nagyobbik a cipőjét, a kisebbik meg fél óra alatt el tudná dönteni, melyik plüssállatot vigye az oviba. :)
El lehet olvasni nyugodtan, mit írnak ilyen gyerekekről, milyen tanácsokat adnak a nevelésükre vonatkozóan, stb, de ésszel kell szelektálni a használható információk és az ökörségek között.
Ha meg mégis ők fogják megmenteni a világot, az se rajtunk - szülőkön - fog múlni. :)
"De miből gondolta a hölgy, hogy indigó?"
Mert gőze nincs, mi az, hogy autista.
abból állapította meg, hogy indigó,hogy előre közölte a gyerek mikor jön visszafele a kalauz(hallásérzékeny)--idegesítette a cipője nyikorgása.
hát remélem, hogy nem indigó, mert bőven elég az autizmusa..(az enyém beköti a cipőjét, csak sosem a sajátját...:D)
Sötétkék, és amihez hozzáér, összefesti. A hölgynek én egy ilyen után simán elmagyaráznám, miben tévedett, bár ahhoz a transszibériai expressz retúrban kevés lenne. Röviden szólva a hölgy maximum félművelt idióta. Tulajdonképpen egy újabb ezoterikus baromságról van szó, nyugodtan felejtsd el, informálódj inkább az autizmussal ténylegesen foglalkozók oldalainál.
Maga az indigó megnevezés azért jött létre (meg a kristály meg az anyámkínja), hogy minden töketlen és alkalmatlan szülő tudjon mire mutogatni, ha kiderülne róla az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!