Tényleg itt lesz a világvége négy hónap múlva?
A kérdésem komoly, de csak azokhoz szól, akik hisznek benne. Bármily érdekes, én sem hiszek benne, de egyre több sötét, világvégés gondolatom támadt az utóbbi időben. Vannak természeti jelek, és vannak jelek az emberi természetben is.
Józan vagyok, nem szívok semmit, nem vagyok vallásos és a világvégében sem hiszek, de érdekelne, mit mondanak azok, akik igen.
A lelki felemelkedés arra jó, hogy azt mondhasd, hogy volt világ vége meg változás. Rohadtul nem fog történni semmi, de legalább bizonyos emberek azt hazudhatják majd, hogy én felemelkedtem, és cserébe, hogy az ő hazugságát elhiszik, majd ő is elhiszi másét. Annyira kisstílű dolog ez a láthatatlan belső világ változás. Gyász!
"Szeptember 18-án közhírré vált, hogy szuperkemény gyémántkészletet találtak Szibériában; az újfajta ásványok olyan világviszonylatban különleges tulajdonságokkal bírnak, hogy felfedezésük szakértők szerint új távlatokat nyit az iparban és új helyzetet teremt a gyémántpiacon."
Your asses have been informed by Captain Information!
Már most is pereg szét az egész világ.. Nálatok a munkahelyen minden rendben van? Csak nálunk vezették be a 'rabláncokat'?
Nem a szó szoros értelmében lesz világvége, személy szerint én világBÉKÉRE számítok :)
Idén láthatóan felgyorsult a spirituális érzékelés, gondolatokat olvasunk oda-vissza, átvesszük egymás érzéseit, sőt, olyanról is hallottam, akinek mostanában jelentek meg a pszichokinetikus képességei. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én kb. minden 2. éjjel olyanokat álmodom, amit érdemes átgondolni, ébredés után is.
Hívő vagyok és egyszerűen imádom ezt a megváltozott tudatállapotot :) Ja, és nem szívok semmit :D
"Idén láthatóan felgyorsult a spirituális érzékelés, gondolatokat olvasunk oda-vissza, átvesszük egymás érzéseit, sőt, olyanról is hallottam, akinek mostanában jelentek meg a pszichokinetikus képességei."
Igen hatékony eufémizmussal fogalmaztad át, hogy egyre több a tudatlan és hiszékeny ember, aki a hétköznapok szürkesége és a számukra ijesztően tornyosuló tudomány elől bevonul az önámítás és a kölcsönös kegyes hazugságok díszletkikötőjébe, hogy feledje önnön jelentéktelenségét :)
24! Kívánom neked, hogy szkeptikusként legalább álmodban tapasztalj meg hasonló jelenségeket, az talán megingatna a hitetlenségedben ;)
Például így:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__alomfejtes__3381941-..
Az utóbbi időben nem változott semmi sem spirituálisan, sem szakrálisan, viszont hatalmas fejlődések mentek végbélbe az análmedicína területén.
Sajnos akármennyire akarjátok elhinni az ellenkezőjét, de csak akkor fognak nagy dolgok történni, ha az ember feláll és elkezd például dolgokat csinálni, de nem kell megijednetek, sőt bizakodjatok mert:
"A Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet része a Nyírjes-tó, mely az utolsó jégkorszakból visszamaradtmaradt dagadólápok egyik fennmaradt darabja."
I.K.
27. keni vágja a dolgot.
megfigyeltétek már, h a világvégében hívők ráadásul még gőgösek és lenézőek is a "földhözragadt" társaikkal szemben
egyébként toleráns vagyok mindkét oldal képviselőivel szemben. a pasim szerint pl lesz világvége. decemberben előjönnek a zombik, mi keeten jeep-pel fogunk menekülni, én vezetek (kár, hogy nem tok) ő meg aprítja őket az anyósülésből gépkarabéllyal
25-ös:
Felesleges ezt kívánnod nekem, mert már tapasztaltam olyan dolgokat, amiket nem tudtam józan ésszel megmagyarázni, és nem is találtam rájuk kielégítő választ. De miért ingatna meg engem ez az úgynevezett hitetlenségemben? A történelem folyamán a természetfelettinek és megmagyarázhatatlannak tűnő dolgok nagy részéről rendre kiderült, hogy leírható a természeti törvények által, és ez a trend töretlen. A tudományos szemlélet, a szkepticizmus és a spiritualitás nem feltétlenül zárja ki egymást, sőt, meggyőződésem, hogy a távoli jövőben nem is lesz a kettő külön értelmezhető, mert ami valós, az mind egyetlen leírt, definiált ismerethalmazt alkot majd.
A 24-es válaszom ettől még igaz. Az a helyzet, hogy az "ezós" emberek túlnyomó többsége (95%-ra tippelek) egyáltalán nem arra használja az ezotériát, amire való, hanem arra, hogy kibújjanak az erőfeszítés, a felelősség és a döntések alól, ezen kívül a félelmeik csillapítására és természetesen önigazolásra. Mindig a kiskapukat, a kerülőutakat keresik. Gyengeségből, hiszékenységből, de legfőképp a félelem miatt. Félsz szembenézni a hibáiddal, saját magaddal -> nem is kell, a horoszkóp megmondja, milyen vagy. Félsz a haláltól, az elmúlástól, a jelentéktelenségtől -> nem kell, reinkarnáció. Félsz az elutasítástól, lusta vagy áldozatokat hozni és változni valaki kedvéért ->nem kell, a horoszkóp megmondja, ki illik hozzád. Félsz attól, hogy nem fogadnak el, és lusta vagy törekedni az önismeretre és önazonosságra -> nem is kell, hiszen kristálygyerek voltál, auralátó vagy, kipucolod a csakráidat, aztán tanulsz egy kis mágiát, és máris érdekes ember vagy, tálcán kapod az értékes személyiséget. Félsz a tudománytól, mert nem érted -> nem kell, a tudomány egy dogmatikus börtön, te szabad vagy. Ne is gondolj arra, hogy az életed szinte minden rezdülése a tudomány vívmányaihoz kötődik. Félsz a döntésektől -> nem kell, ez karmikus. Félsz az ismeretlentől -> nem kell, nem is lehet megérteni, ez természetfeletti. Félsz ->nem kell, itt a könnyebb út, itt egy kényelmes illúzió. Hidd el nekünk, hogy így van, és cserébe mi is elhisszük neked. Ezt nem konkrétan rád értem, 25-ös, hanem általánosságban.
Ráadásul még abban sem tájékozottak, amiről beszélnek (azt, hogy a valós világ működéséhez hozzá sem lőnek, meg sem említem). Megnéznek egy-két youtube-videót, végigböngésznek néhány fórumot, aztán arrogáns tudatlansággal spirituális fejlődésről, csakratisztításról, mágiáról, harmadik szemről hadoválnak, pedig még a szavakat sem értik, amit leírnak. Az azonban nem esik le nekik, hogy még puttó kis meditáció sikeréhez is komoly gyakorlás, kitartás és idő szükséges. Nem. Az erőfeszítés az már büdös.
Nem az ezotériát szidom, nem nézem le a spirituális tanokat, sőt, egy részük engem is nagyon érdekel. Az arroganciával párosuló tudatlanság, a szűk látókörűség, a szellemi igénytelenség és legfőképp a mindent átható gyávaság és lustaság az, amire haragszom.
Jó eséllyel csak provokálni akartál a kommenteddel, de per pillanat igencsak ráérek melóban, úgyhogy ezért a hosszú válasz.
Egyébként amit linkeltél, az egy kalap fos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!