Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Találkoztatok-e már olyannal,...

Találkoztatok-e már olyannal, hogy egy haldokló "hallucinál", vagyis halottak látogatják? Bővebben lást lent.

Figyelt kérdés

Egy létező jelenség, hogy a haldokló halott rokonaival beszélget, vagy más halottakkal. Személyesen találkoztatok-e már ilyesmivel?

Köszi!

2012. máj. 30. 13:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Bízom benne, ennél csak jobb helyre kerülhetett. Remélem, hogy egyszer majd ő is várni fog. De mi van, ha még sincs semmi a halál után? Annyira mondjuk és akarjuk, hogy kell lennie valaminek, de mi van ha tévedünk?
2012. jún. 6. 15:25
 22/29 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát nyílván igazából csak akkor tudhatjuk meg, ha oda kerülünk a "valahová".

Mint írtam én régen tök biztos voltam abban, hogy nincs semmi utána. Hittem a "körforgásban" olyan értelemben, hogy a testünkből más élőlények fognak felépülni stb. /szén atomok :-)/. Én aztán tényleg az atom racionális/logikus voltam és azért vagyok is. Nem vagyok képes valami elhinni, csak azért mert valaki "azt mondja". Szkeptikus vagyok egyértelműen és a tudományos módszerek abszolut híve.

De, egy időben /nagymamám halála kapcsán/ nagyon sokat olvastam a témában. Vagy 15 könyvet kiovastam és nagyon elgondolkodtatott a témáról.

Arra jutottam, hogy tuti valami van. Persze semmi biztosat nem tudhatunk.

Az emberi gondolkodás korlátozott. Most épp az divat, hogy racionálisan kell gondolkodni. Aztán mégis vannak dolgok, amikkel nem tud mit kezdeni a tudomány.

Vannak dolgok, amit nehéz vizsgálni..arról a tudomány semmi biztosat nem mondhat. Se alá támasztani, de cáfolni nem tud ilyenkor.

A leginkább az tud meggyőzni, ha valaki számomra hiteles ember beszél a halálközeli élményéről.

Ha érdekel szívesen megírom a könyvek címét meg ilyenek.

:-)

2012. jún. 7. 09:46
 23/29 anonim ***** válasza:
Igen, érdekelnének a címek! :) Köszönöm!
2012. jún. 7. 15:08
 24/29 A kérdező kommentje:

Moody, Raymond A.: Élet az élet után (Ecclesia, Budapest, 1996)

Moody, Raymond A.: Ki nevet a végén?

Liptay-Wagner A. (szerk.): A klinikai halál állapotról sokoldalúan – Esetek és tanulmányok (Revital Alapítvány és SzBE, Budapest, 2001)

dr. Ács- dr. Pilling- dr. Zatik: Meghaltam és élek. (Medicina, Bp. 1992)

Zohar, D. - Marshall, I.: SQ – Spirituális intelligencia. (CsöndesTárs Kiadó, Budapest, 2000).

2012. jún. 7. 16:48
 25/29 A kérdező kommentje:

Nádas Péter: Saját halál

Ez egy irodalmi mű, de saját élményéről ír. Ez tényleg megtörtént vele. Ami nekem duplán meggyőző, az az hogy ő kifejezetten ateista és fényévekre van az "ezotérikus" gondolkodástól. Ő egy ma is élő /szerencsére/ iró :-).

A neten is olvasható a könyv, nem túl hosszú :-).

2012. jún. 7. 16:50
 26/29 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen! :)

Én ezt ma kezdtem el olvasni, érdekesnek tűnik ez is: [link]

2012. jún. 7. 17:50
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig erre van racionális magyarázat. Az idősek agya leépül (meg ha nem olyan idősek, de haldokolnak), ezért van baj a memóriájukkal, és képzelnek oda régi dolgokat, személyeket. Márpedig ki jut először az eszedbe, kihez állsz lelkileg a legközelebb? - Édesanyádhoz, ezért van, hogy őt látják a legtöbben.
2012. jún. 19. 10:56
 28/29 A kérdező kommentje:

Szia!

Elvileg logikus lenne, amit mondasz.

Viszont sokszor látnak vadidegen embereket is, vagy távolabbi rokonokat, akikkel nem is voltak olyan közeli kapcsolatban.

Az egész szituáció nagyon hasonlít a halál közeli élményekhez. Ilyenkor ugye "vissza jönnek a halálból" az emberek. Szintén jellemző, hogy találkoznak halott rokonnal. Ilyenkor szinte csak vagy halott rokonnal találkoznak, vagy ismeretlenekkel, akikről nem tudni halottak-e.

Sok olyan történet van, hogy valakiknek együtt volt balesetük és az egyik fél meghalt a másiknak halálközeli élménye van és már úgy tér vissza, hogy beszél a halott társsal...

Na mindegy, nem erőltetem ezt a nézetet, de én ebben valahogy hiszek.

Biztosat persze nem lehet tudni miért hallucinálnak, nyilván leépülnek, magas láz mellett is furák az emberek...hát még ha a testüket ellepik a mérgek, mert hát kezdenek "szétesni", kezd leáálni a veséjük ilyenek...

Valahol azt olvastam, hogy ezek a hallucinációk segítik is a haldoklót "átkelni".

2012. jún. 19. 12:03
 29/29 anonim válasza:
100%
Ilyen az esetek többségében megtörténik. általában egy halott ismerősét látja maga előtt, de ki miben hisz. Én például abban, hogy igen is látja a szellemet, de az nem az ő ismerőse, hanem egy démon. És ez nem fekete mágia.
2013. okt. 24. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!