Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Találkoztatok-e már olyannal,...

Találkoztatok-e már olyannal, hogy egy haldokló "hallucinál", vagyis halottak látogatják? Bővebben lást lent.

Figyelt kérdés

Egy létező jelenség, hogy a haldokló halott rokonaival beszélget, vagy más halottakkal. Személyesen találkoztatok-e már ilyesmivel?

Köszi!

2012. máj. 30. 13:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapám kérdezte halála előtt hogy kik vannak még a szobában. Akkor csak nővérem volt bent nála.
2012. máj. 30. 13:58
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
Nem, de még az ismerőseim sem. Ennek a jelenségnek is van tudományos magyarázata, szóval nem hiszek benne, hogy léteznének szellemek, és a haldoklót meglátogatnák.
2012. máj. 30. 14:05
 13/29 anonim válasza:
100%

Dédnagymamám, nagymamám halála előtt is gyakran történt ilyesmi.

Legtöbbször a saját (halott) édesanyjukkal beszélgettek, volt hogy nevetgéltek is együtt, látszólag teljesen éber állapotban.

Dédim hónapokkal a halála előtt, nagymamámnál csak kb. 3 héttel a vége előtt kezdődtek a 'látogatások'.

Én hiszek benne, hogy amikor közel a vég, az ember egy átmeneti állapotban van, a két világ közt.

Az újszülött kisfiamon is sokszor láttam, hogy sokat mosolyog olyanokra akiket csak ő lát.....

2012. máj. 30. 14:15
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédunkban lakott egy idős néni, aki saját bevallása szerint látta a férje szellemét, és beszélt is vele. Valami olyasmit mondott neki a férje, hogy a túlvilági szellemek nem érintkezhetnek az élőkkel, ez az eset ritka kivétel.

Aztán ez vagy igaz, vagy hallucináció, mindenesetre komolyabb kutatáshoz nem elég hiteles forrás.

Raymond Avery Moody egy amerikai orvos sok klinikai halál állapotába került ember élménybeszámolóját gyűjtötte össze, és ezekből állította össze a halálközeli élmények tipikus eseteit. Ezek között pedig szerepel a halott rokonokkal való találkozás (persze nem mindenki éli meg).

2012. máj. 30. 15:12
 15/29 A kérdező kommentje:

Kedves előttem szóló, pont én is ezt akartam írni.

Hogy olvastam a könyvet és valóban onnan ismerem a jelenséget egyáltalán.

Volt ott egy haldokló fiú, aki időnként idegeneket látott a szobában...időről időre "halucinált". Nagyon nagyon érdekesnek talám.

Kedves kettővel előttem szóló, nagyon érdekes a történet amit írsz. Meghalt a kisbabád, ha jól értettem :-(, nagyon sajnálom.

Tőlem teljesen távol áll az ezotéria, de az össze halál közeli élménnyel kapcsolatok könyv gyökereiben változtatta meg a véleményem egy csomó dologról.

2012. máj. 30. 15:59
 16/29 A kérdező kommentje:

Kedves #11 hozzászóló,

A szellemekben, akik ijeszgetnek én sem hiszek egyébként.

Kifejezetten taszít az ezotéria...hókusz pókus stb.

Alapvetően nagyon is racionális és kételkező alkat vagyok. Kevés dolgoban hiszek. Viszont nagyon sok könyvet elolvastam a halál közeli élményekkel kapcsolatban és ezek után leszűrtem a következtetést, hogy valami van.

Régen úgy gondoltam, hogy kész...valaki meghal, szétesik a teste és ennyi, nem történik semmi...

A könyvet után úgy gondolom, hogy ez messze nem a vég...ez már tök komoly meggyőződésem. Főleg az után, hogy hiteles emberektől hallottam-olvastam ilyen élményt.

2012. máj. 30. 16:07
 17/29 anonim válasza:
100%

13. vagyok.

Jaj, szerencsére nem halt meg, ezt csak a két világ közti létre értettem, bocsánat ha nem volt egyértelmű!

Hú, még a hideg is kirézott, most hívott anyósom, hogy hazaértke a játszótérről........

2012. máj. 30. 16:34
 18/29 A kérdező kommentje:

Bocsánat, szerencsére félreértés volt.

Hála az égnek :-)))))))))

2012. máj. 30. 17:00
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, találkoztam. Édesapám fél éve halt meg. Másfél hónapig kórházban feküdt, rengeteg időt töltöttem vele és érdekes dolgokat tapasztaltam. Az ágya az ablakkal szemben volt, onnan lehetett látni pár társasházat. Többször megkérdezte, hogy kik vannak a tetőn. Egyszer még egy férfi nevet is mondott, hogy ő miért van ott. Persze nem volt senki a tetőn. Volt olyan is, hogy a mamáékat kérdezte (szüleit, már 40éve meghaltak), hogy hogy vannak és hogy mindig olyan sokat dolgoznak. Halála előtt 3-4 nappal nagyon furcsán viselkedett, ki akart kelni az ágyból (persze nem tudott szegény, maradt vagy 40kg a 90kg-os erős emberből), kérdeztem, hogy hova megy. Azt válaszolta, hogy Jézus Krisztushoz.

Nem tudom, hogy létezik-e élet a halál után, de nagyon remélem. Az nap hajnalban, amikor elment, nagyon nyugtalan voltam, lépteket hallottam, mozgást... édesanyám is és párom is többször felriadt. Anyukám erős késztetést érzett, hogy bemenjen a kórházba, rossz előérzete volt. Gondolkodott, hogy busszal menjen-e, végül gyalog ment. Még épp oda ért. Rá 5-10percre édesapám itt hagyott minket. Megjegyezném még, hogy halála előtti 3 napban már nem reagált semmire, csak egy pontot nézett a plafonon, néha könnyezett a szeme, odébb rakta a kezét.

Bocsánat a hosszú monológért!

2012. jún. 6. 13:31
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy elmondtad nekünk a történeted!

Nagyon sajnálom, hogy meghalt, de biztos vagyok benne, hogy apukád jó helyre került!

2012. jún. 6. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!