Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha már nem tudok...

Mit tegyek, ha már nem tudok hinni Istenben?

Figyelt kérdés

Édesapám egy éve lett rákos beteg.Mindent megteszek a gyógyulásáért,erőmön felül,és mindennap amióta beteg lett imádkozom Istenhez,hogy segítsen,de apám állapota csak romlik,úgy érzem Isten nem hallgat meg elfordult tőlem,vagy nem is létezik,mert milyen Isten az,aki ennyi könyörgés,és fájdalom után nem segít,hagyja szenvedni az embereket?

Mit tegyek hogy visszanyerjem a hitem?Szerintetek létezik Isten,vagy magunkra vagyunk hagyva?

2012. ápr. 26. 16:46
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

" Mi vagyunk az oka, mert ettünk az almából. "

Ez a boldog bűn, ezért adja egyszülött fiát értünk hogy újra visszakerülhessünk a paradicsomban. Jézus értünk halt meg értünk vitte a keresztet és értünk szegezték fel őt arra keresztre mindenkiért aki ezt az oldalt olvassa az összes élő embererét aki ezen a föld nevű bolygón él és mozog.

2012. máj. 1. 21:38
 22/26 anonim ***** válasza:

Magunkra vagyunk hagyva...amit istennek képzelünk, az a saját imaginációnk...használd inkább a saját, felelős lényi értelmedet!

Mi emberek, jelentősen túlértékeljük magunkat, ezért találtunk ki ilyen valótlan, önző nézeteket "istenről" és saját magunkról.

Hiszem, hogy semmilyen külső isten, akit imádni kellene: nem létezik (ezt a papok találták ki, azért, hogy uralkodhassanak a népen és hülyíthessék).

Valószínűleg ugyanilyen kitaláció az

-ember halhatatlan lelke

-örök élete stb.

A mágikus papság pl. az egybekapcsolódó tudatokkal manipulál (pl. a hitgyül rendezvényeken).

Semmilyen csoda nem történik, valamilyen szinten összekapcsolják az emberi tudat(mezőket) és azt kontrollálva hoznak létre jelenségeket (a naív hívők ezt gondolják csodának).

A hit valójában a túlélés egyik (képzeletbeli) eszköze...

legfőbb isten pedig a bennünk lakozó életösztön.

A "szeretet" és hasonlók pedig csak mese (a széles néptömegek számára).

2012. máj. 2. 01:53
 23/26 anonim ***** válasza:

Az édesanyám 82 éves és elég gyenge. Nincs itt semmilyen isten, aki személyes kontaktusban lenne velünk és a dolgainkat felügyelné.

Tudom, hogy nehéz a helyzeted, de légy erős és ne könyörögj semmilyen istenhez sem, úgyis hiába teszed.

Amikor "isteni tanúságtétel" történik, akkor valójában saját belső erőink folytán kapcsolódunk saját magasabb erőinkhez.

Én is tapasztaltam ilyet.

isteni neveket használhatsz, de ezekkel valójában (saját = az univerzum) magasabb erőidet szólítod meg...

tehát nem abszolútak.

Az univerzumban nem létezhet egyetlen abszolút elem sem.

A nemlét pedig nemlét.

Minden összetett jelendég (életforma stb.) átmeneti és mulandó, véges.

Addig becsüld édesapádat, amíg megteheted, utána már hiába (én is erre törekszem).

Tudd, hogy a halált soha senki el nem kerülhette... Jézus sem (ez csak mese).

Légy tárgyilagos, őszinte és becsületes... ne áltasd magad!

Aki az életet megkapja, megkapja a halált is.

Ez szükségszerű.

Minden, ami megnyilvánult: kettősen rezonál.

2012. máj. 2. 02:03
 24/26 anonim válasza:
Súr én helyetted is szeretem istent, tudod Jézus azt tanította aki benne hisz üdvözül és övé lesz a mennyek országa !!!!
2012. máj. 7. 21:49
 25/26 yossarian44 ***** válasza:

Tehát egy személy azt mondta, hogy ha hiszel benne, akkor tied lehet egy hely, amit soha senki nem látott, de tutibiztos létezik, mert a szóban forgó csávó azt mondta.

Láttad te a Sziget című filmet?

2012. máj. 8. 20:06
 26/26 NagyHunor válasza:
Örülj neki, mert akkor nem másra hárítod végre a döntést...stb.
2012. máj. 19. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!